alesha -> RE: Handling (15.11.2010 14:01:59)
|
Pri prvi hčeri sploh nisem vedela kaj je to handling... niso povedali niti v materinski šoli, niti v porodnišnici, niti patronažna sestra. No slednja je nekaj na hitrico pokazala kako naj bi se dojenčka dvigovalo in odlagalo... ni pa povedala zakaj tako in kaj lahko sledi, če se to ne izvaja. Nisem jo upoštevala in pri 6 mesecih smo pristali v razvojni ambulanti z diagnozo ekstenzijski vzorec. Tam so mi pokazali pravilne prijeme, mi razložili zakaj z dojenčkom moramo tako delati, kako ga nositi... v glavnem razložili vse. Z vajo doma se je v 14 dneh stanje izredno izboljšalo. Pri drugi hčeri sem se vsega tega bolj zavedala in sem jo že od začetka pravilno dvigovala in odlagala, previjala, podirali kupček, oblačenje mi ni šlo glih najbolje, vendar sem se trudila, pestovali smo jo v položaju lunce, v pokončnem položaju smo jo začeli nositi šele pri 5 mesecih,... Ker sem vse to izvajala je bila med prvo in drugo hčero velika razlika. Tamala se je prevalila na bok in potem na trebuh že pri 4 mesecih (z možem nisva mogla verjet, prva je to znala pri 6,5 mesecih), tudi nogo si je dala v usta že pri 4 mesecih (druga pri 5,5 mesecih), nikoli ni protestirala v lupinci ali ležečem položaju (prva hčera je non stop dvigovala rito, kot bi hotela narediti most), ... V glavnem res so razlike in vidim, da to res pomaga in je dobro za otroka. Če jo je kdo hotel pestovati, sem pokazala kako je pravilno (kaj so si mislili, mi je pa čist vseeno).
|
|
|
|