ronja
|
Jst bi jih že zdavnaj prosila (pa ne zarad seksa, ampak mi je čist nesprejemljivo, da bi moji otroci hodili spat ob 22ih ali še kasneje in tako posledično ne bi imela še tolk časa kot ga imam sedaj zase...). Očitno sta potem res preveč spočiti za zgodnje ali vsaj normalno spanje. Če se ne da uredit tako, da sta samo onidve pokonci, bi vprašala, če obstaja kaka verjetnost, da se ju za tačas da v kakšno skupino, ki so tik pred šolo (če tamalima dvema to ne bi bil problem)-tam sem pa skor sigurna, da je že par takšnih, ki res nočejo in ne morejo spat... Ja, saj veš: nočeš težit, sploh najprej, ko grejo otroci v vrtec, potem sta še skoz bili bolani na začetku, pa si misliš, da naj se spočijeta, če jim zaspita, da bosta bolj zdravi in tam res lepo zaspita,... Potem sem mislila, da jih bom letos na govorilnih urah prosila, vendar me kar naprej prestavljajo, ker so dobili 2 nova, pa še neke probleme so meli z enimi in so me prosili, če lahko počakamo (pa še nekaj so govorilne odpadale zaradi bolezni vzg.)... In tako letos še nisem uspela prit do govorilnih, ne morem jim pa tega rečt na vratih... Pa malo iščem, kako bi to povedala, da bi jim razložila, da čeprav lepo zaspi, tega res ne rabi, pa da bi midva pa rabila, da ne gre spat . Ne samo zaradi seksa (malo pa tudi ). Lejla sicer ni problematična, ona prej zaspi, pa tudi v vrtcu grejo tamali malo prej spat in ona se itak prva zbudi, ma svoj ritem, ki ji ga ne moreš uničit;). Sicer Ronja že več kot 2 meseca ni spala podnevi, predno je šla v vrtec. POtem so jo tam spet navadili. Zdaj je res vedno dlje pokonci in je neverjetna razlika, kadar smo doma (čez vikend) in ne gre spat - lepo zaspi ob 20h, brez kakršnihkoli problemov. Hec je pa v tem, da njej tudi zjutraj ni problem vstat - sicer Lejla prej vstane (gre tudi prej spat - in ne, nisva ju mogla sinhronizirat, čeprav se fuuuul trudiva - ampak Lejla je zaspana okoli 8:30 in hoče vsaj do 9h spat, sicer joka. Ne bom ja mučila. Ronja sicer gre zraven v postejlo, vendar ne zaspi. In ko Lejla zaspi in bi jaz vstala, gre ona za mano . Če jo pošljeva nazaj, se premetava po postelji in slejkoprej pride ali reče, da ne more spat... ker res ne more - tudi če sem zraven, pa je čisto pri miru, nič ne prčka, je tiho in vse... samo ne zaspi. Meni je to potem blesavo, takole čepet v temi 1 uro ali več - in če je sama, je blesavo tudi njej - če sem zraven, potem lahko mirno čepiva tam dooolgo in se ne bo nič pritoževala, ampak potem spet nimam "časa zase ali za naju") Ronja je sicer v skupini 2-4, tako da verjetno kdo tudi ne spi, ne vem. Ampak vsi se pa uležejo in morajo nekaj časa ležat, zato da lahko drugi zaspijo (jasno) in po moje Ronja tam kar hitro zaspi, vsaj tako so včasih rekli. Kako naredit, da bi ona ne spala tam torej? Ne bi rada težila vzg. brezveze, pa verjetno moram imet kako idejo, kako naj bi to izvedli... Se opravičujem, ker smetim, bi nama pa res pomagalo - tudi za to temo .