Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 10:43:40
|
|
|
|
blaža
|
Po mojem, ji bo spulil mlečne zobe, ki ovirajo rast stalnih. Tako so naredili fantku od moje kolegice.
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 10:44:40
|
|
|
|
hubi
|
Pričakuj, da ji bo mlečne izpulil. To je kar pogost pojav pri otrocih. So pa stalni zobje širši in se zgodi, da zato pač ne rastejo v ravni liniji. Pa še čeljust je majhna. Ti bo pa zobozdravnik več svetoval.
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 10:54:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Nadka30, ni to stvar za obup . Se mi zdi, da je kar pogost pojav. Mlečne zobke ji bo zobozdravnik spulil, kako bo naprej bosta pa videla. Tudi če bo kasneje treba aparat, ni to nič hudega-itak je to moderen modni dodatek pri današnji mladini.
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 10:56:24
|
|
|
|
nadka30
|
hvala za vsako informacijo, saj mi je kar jasno da ji bo te mlečne zobe populil, jaz samo upam da ji bomo potem te zobke, ki so kar fejst krivi lahko zravnali. Imaš prav miljonarka ni še cajt za obup in ja bomo imeli pa modni dodatek samo da uredimo ta njen lepi nasmeh. Punce hvala
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 10:58:07
|
|
|
|
blaža
|
danes se vse da. sigurno ji bojo zobe poštelali. naš bo tudi dobil aparat, je 100%, ker ima pa slab vgriz. Upam, da kakega snemljivega, ne unega, ko ma žico okoli glave. Jaz sploh nisem vedla, da to obstaja, dokler nisem čakala v čakalnici pri ortodontu.
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 11:37:52
|
|
|
|
Tejči
|
Naši se je enako dogajalo poleti-na morju. Zadaj stalni zobje, spredaj mlečni-tudi spodaj enki. In sem tam šla trikrat k zobozdravniku, pa ni hotela nič naredit in mi pojasnila, da so lahko dvojni zobki tudi dva meseca skupaj in ne bo nič narobe. In jih ni spulila. Jaz sem bla čist paf, ker ni hotela pulit. En je še na morju potem izpadel, drugi pa še lep čas ne. Ker imamo perfektno zobozdravnico v Belgiji (meni je zrihtala zob, ki so mi ga tukaj 2 leti krampali, celo na kirurgiji sem bila), smo povprašali njo kako je s temi mlečnimi zobki..in je rekla, da nič ven pulit, da stalni zobje si že naredijo prostor ko morajo. In res, naša je imela oba zobka čist zadaj, krivo da bog pomagaj in eden se je sedaj že lepo poravnal naprej (se vidi da tudi dvojkico tiši stran), drugi pa se še prebija v ospredje. Enako kot ti, sem bila tudi jaz full panična, da kake zobe bo imela, krive in oh in sploh..a brez skrbi, čeljust še raste, zobki pa še imajo ogromno časa, da se poravnajo
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 13:17:57
|
|
|
|
Petraa
|
Nam je mlečni zobek izpadel,stalni zobek pa raste bolj zadaj.
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 14:13:24
|
|
|
|
Ulaa
|
moj zobar tudi pravi, da se mlecnih nic ne puli. To so delali vcasih in pravzaprav brez potrebnega razloga. Stalni lepo izpodriva mlecnega, temu se hkrati topi korenina, kar omogoca lazji izpad le tega, mlecni pa vec ta cas "spara" prostor stalnemu. In je dobro, da je melcni cim dalj casa not.
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 15:06:37
|
|
|
|
skuštrana
|
To se je zgodilo naši 5 in polletnici in jaz nevednica sem tudi cela panična klicala njeno zobozdravnico. Smo se šle pokazat pa je rekla da to ni nič nenevadnega, da je to zelo pogost primer in dase mlečni zobki ne pulijo. Tisti, ki pa rastejo zadaj pa se sčasoma, ko mlečno padejo ven itak pomaknejo bolj naprej ker jih otrok potista z jezikom. Trenutno ji na isti način raste že drugi zobek, ampak sedaj se ne sekiram več. Te pa razumem, da te je skor kap, ker je mene tudi, sem Lizo že videl kot neko vesoljko z dvema vrstama spodnjih zob
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 24.10.2010 15:15:03
|
|
|
|
ribica.
|
stalni zobje baje zaradi tega ne zrasejo krivo, ker si že naredijo pot.. za ortodonta so pa ponavadi take čakalne dobe, da ji bodo itak vsi mlečni prej izpadli.
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 25.10.2010 9:32:29
|
|
|
|
Adelina
|
Našemu pa sta enki izpadli pred stalnima zoboma, a sedaj tudi rasteta postrani, ker nimata prostora, ker sta mlečni dvojki še notri. Pa je zobozdravnica rekla, da mu bo decembra spulila dvojki, da se stalna zravnata. Bi mu jih že zdaj, pa sta dvojki še čist trdni, nerazmajani in je rekla, da bo malce počakala. Sedaj pa ne vem, ko vas večina pravi, da se mlečnih zob ne puli več?
|
|
|
|
RE: katastrofa mlečni-stalni zobi 25.10.2010 11:03:14
|
|
|
|
mala maja
|
meni sta tako izrasli obe 3-ki in imam še vedno en zob pomaknjen notri. Meni so takoj pulili zob ampak na aparat se pa čaka do vseh stalnih zob. Na žalost je bilo pri meni takrat prepozno, posledično sta mi počili enki in zobozdravnik je obupal moja mama pa tudi. če bi bila bolj vztrajna bi bila situacija drugačna. Danes 25 lat kasneje bi vse to naredilo 1000x drugače in ne se sekirat. vse se da poštimat kot so napisale. verjetno vaju prvo čaka slikanje in štetje zobkov, potlej se boste zmenili pa kako naprej. Dobi pa se tudi posebne aparate v obliki dude, ki pomaga stalnim zobkom da se postavijo na pravo mesto.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?