Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Predvsem tisti, ki bi v zameno za nekaj mesecev prejemanja DSP lahko izgubil stanovanje. Daj ne pretiravaj.....in ne delaj še večje panike......zaradi prejemanje DSP nekaj mesecev ne bo prejemnik DSP izgubil stanovanja........ Meni se ne zdi ne to, da bi pretiravala, ne to, da bi delala paniko. Prebrala sem, saj je napisano, da tistim, ki bodo prejeli le manjši znesek DSP, ne bodo jemali premoženja. Kar je v sami osnovi vse lepo in prav, ampak to ne bo šlo (oz. ne bi smelo iti) skozi, saj naj bi bil zakon za vse enak, če pa že ni in to upravičeno, potem pa bi/bo moralo biti v zakonu jasno navedeno, kaj je to "manjši znesek" oz. koliko znaša. Tako, kakor je jasno navedeno, da ne smeš imeti avta v vrednosti več kakor ne-vem-koliko minimalnih plač, tako naj bo tudi navedeno, koliko DSP lahko dobiš, ne da bi kot posledico dobil MDDSZ na zapuščinski razpravi. Istočasno pa bi/bo moralo biti, po mojem mnenju, zakonsko dovljeno, da prejemnik DSP le to vrne sam še za časa življenja. Vsakemu kriminalcu je dovoljeno, da povzročeno škodo povrne sam - a revež pa tega ne bi mogel/smel? Njemu bi bilo pa kar "usojeno", da bo imel zaznambo na stanovanju? To ne gre skupaj. Sicer tudi trdijo, da se zapustnikom, katerih dediči bi bili z odvzemom ali zmanjšanjem dediščine ogroženi, ne bi jemalo dediščine, vendar je tudi tam zakon preveč "prosto po Prešernu" prepuščen prosti presoji strokovne delavke. O tem, kolikšno znanje ima marsikatera od njih že danes, vsi vemo vse (se mi zdi) in ker močno dvomim, da bodo do naslednjega leta zamenjali najmanj polovico "strokovno" usposobljenega kadra po CSD-jih in na MDDSZ, je posledično tudi jasno, do kakšnih prostih presoj bo prihajalo. Potem naj bo pa še sodnik malce bolj na "hojladri", pa smo tam. Ne - tukaj so v igri prevelike stvari, da bi se smelo dopustiti, da je zakon tako ohlapen. Frodo... ne seri. Nima smisla, da pišem razlago, ker vidim, da jo že sama veš, vendar kljub temu ena malenkost... Ustavni spor bi prišel v poštev (po mojem mnenju) v trenutku, ko bi bil/bo zakon sprejet, če bo v takšni obliki, kakor je osnutek, ki je v javnosti. O kakšnem vrstnem redu pišeš, pa - majkemi, nimam pojma.
|