Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 14:21:55
|
|
|
|
Ajnaa
|
Mojo 6 mesečno pikico sem do sedaj izključno dojila. Sedaj moram verjetno že začeti z uvajanjem goste hrane, pa nimam pojma kako. Bojim se, da bo mala lačna in imela premalo vitaminov, mineralov,.., če ji bom še nekaj časa ponujala le svoje mleko. Vem le kar preberem tu gor. Začela bi z zelenjavo, bo blitva v redu? katero zelenjavo lahko potem še ponudim in kako jo pripravim? kako naj ji naredim to blitvo (Za nas jo blanširam, nato prepražim na maslu, česnu, dodam smetano ali mleko). Za njo je verjetno ne smem pripravljati tako? Bo v redu, če ji en teden ponujam 1x dnevno le blitvo, naslednji teden pa poskusimo npr. bučke? Koliko žličk naj ji onudim na začetku in koliko potem da bo dovolj za obrok? Imam občutek, da bo kar rada jedla. Kaj je s fižolom, zeljem, grahom, ali jih to napenja? Kdaj ji lahko ponudim npr. dopoldan sadje, poppldan zelenjavo? Hvala vam za pomoč.
|
|
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 14:35:24
|
|
|
|
lex
|
Jaz bi na tvojem mestu začela z jabolki ali rižem. Jaz sem kuhala jabolko in ga spasirala pa je vse pojedel. Začni z najbolj nevtralnimi okusi, da ne bo naenkrat bum. Lahko narediš pire krompir (krompir skuhaj in mu dodaj svoje ali adaptirano mleko) naredi bolj tekočega. Ali pa bučke, malancan, korenček (zapira). Ne dajaj pa ji zelja ali fižola ker to še tebe napenja, kaj šele boge pikice. Pač poizkusi z nevtralnimi okusi, potem boš pa itak vidla kako naprej. Moj pikec je na začetku jedel sadje, zdaj ga pa še povoha več ne - mu je zelenjava bolj všeč.
|
|
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 14:37:15
|
|
|
|
jazz
|
Jaz sem Maticu najprej dala dva dni po žlički malo jabolčnega soka ( prekuhana jabolka) Potem sem zraven zmiksala še par krhljev tistih jabolk, sladkala nisem nič le malo cimeta sem dodala. Potem so bile na vrsti bučke in korenček, kar tako podušeno in zmiksano- potem pa vsak dan kakšna žlička več oz. koliko je pač hotel. Potem smo nadaljevali podobno z vsem sadjem in zelenjavo. V začetku nisem dodajala nič alpskega mleka, po sedmem mesecu pa ga uporabljam za pire, blitvo,...
|
|
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 14:43:47
|
|
|
|
beba76
|
Mi smo začeli pri 3,5 mesecih (zaradi polivanja, da ne bo komu preveč čudno, zakaj tako hitro). Najprej je jedel kuhano jabolko, nato riževo kašico z jabolko in cimetom (to ga je zaprlo), od zelenjave pa najprej bučke, nato krompir, cvetačo. Po predlogu pediatrinje sva jedla že tudi breskev, ker ga je banana zaprla in smo pač nekak mogli urgirat. Vsako jed sem mu dala tri dni zapored, da se je malo navadil na okus. Prvi dan par žličk, pol pa kolikor je hotel. Po obroku pa obvezno dojenje.
|
|
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 14:51:04
|
|
|
|
lex
|
Aja Aleks kupljene kašice - še posebej s korenčkom full zapirajo in trdo kaka.:((
|
|
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 15:48:56
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi jaz bi na tvojem mestu začela s sadjem. Kot je že ena napisala, najprej par žličk jabolčnega soka, pa tudi kašnega drugega (Hipp, frucktal). Otrok se mora na okus navaditi počasi. Nato ji daj malo pasirane banane in kakšen gosti sok.... Ko bosta sprobali nekaj sadnih okusov, pa začni z zelenjavo. Mislim,da je blitva super, vendar jo najprej skuhaj in dodaj ZELO MALO soli ter spasiraj. O kakšnem česnu ni govora. Jaz dam mojemu večkrat tudi kupljene sadne kašice, ker so zelo bogate z različnimi okusi. Pa tudi zelenjavne, ker jih kombinirajo z mesom....Po nekje 7. mesecu sem jaz dala našemu ribo, kormpir in blitvo. Od zadovoljstva se mu je skoraj zmešalo. Fižol, grah, zelje napenjajo. Lahko ji daš grah, fižol ali koruzo, vendar bi jih morala ponuditi brez lupine. Po 2-3 tednih zgoraj opisanega uvajanja, sem jaz pričela redno dajati dopoldan sadje in popoldan zelenjavo, jutranji in večerni obrok sta bila pa mlečna (grisolino, keksolino, rižolino). Vmes pa goste in redke sokove. Seveda je teh kombinacij na tisoče. Sigurno boš iz ostalih odgovorov prebrala mnogo zanimivega. Lep začetek pri uvajanju vama želim
|
|
|
|
pomoč- kako naj začnem s hrano 2.8.2005 21:29:32
|
|
|
|
inna
|
poglej si paparico
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?