Marogica -> pomoč- kako naj začnem s hrano (2.8.2005 15:48:56)
|
Tudi jaz bi na tvojem mestu začela s sadjem. Kot je že ena napisala, najprej par žličk jabolčnega soka, pa tudi kašnega drugega (Hipp, frucktal). Otrok se mora na okus navaditi počasi. Nato ji daj malo pasirane banane in kakšen gosti sok.... Ko bosta sprobali nekaj sadnih okusov, pa začni z zelenjavo. Mislim,da je blitva super, vendar jo najprej skuhaj in dodaj ZELO MALO soli ter spasiraj. O kakšnem česnu ni govora. Jaz dam mojemu večkrat tudi kupljene sadne kašice, ker so zelo bogate z različnimi okusi. Pa tudi zelenjavne, ker jih kombinirajo z mesom....Po nekje 7. mesecu sem jaz dala našemu ribo, kormpir in blitvo. Od zadovoljstva se mu je skoraj zmešalo. Fižol, grah, zelje napenjajo. Lahko ji daš grah, fižol ali koruzo, vendar bi jih morala ponuditi brez lupine. Po 2-3 tednih zgoraj opisanega uvajanja, sem jaz pričela redno dajati dopoldan sadje in popoldan zelenjavo, jutranji in večerni obrok sta bila pa mlečna (grisolino, keksolino, rižolino). Vmes pa goste in redke sokove. Seveda je teh kombinacij na tisoče. Sigurno boš iz ostalih odgovorov prebrala mnogo zanimivega. Lep začetek pri uvajanju vama želim
|
|
|
|