|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 10:29:58   
DrejcDrejc
Brskam po vaših postih in berem med vrsticami, ene ste zagrizene za "pravno urejeno" življenje, druge raje državo "okol prinašate", kako je kaj s tem, kakšno je vaše mnenje, kaj dandanes sploh pomeni poroka, je potrebna, zakaj je in zakaj ni, kolk vas je poročenih in imate otroke, kolk vas ni in zakaj niste? Zakaj se sploh poročiti?
Želim le eno spontano razmišljanje z vaše strani, se zahvaljujem tistim, ki boste napisale svoje mnenje, izkušnje, razmišljanja!:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 10:41:48   
Anonimen
Poročiti se je dobro zato, da se potem lahko ločiš. Da ni dileme, ali si še skupaj ali ne.:) Črno na belem: ja je ja, ne pa ne. Ne pa kr neki.:)

(odgovor članu DrejcDrejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 10:55:02   
Mateja*
Zame poroka ni dokaz ljubezni in spoštovanja, ampak je le pika na i v ljubezni med dvema, seveda če si poroke želita. Ni pa nič narobe, če sta koruznika. Kakor komu paše. Papir in prstan ne spremenita ničesar. Midva sva se poročila pred 2-ma mesecema, ker sva si oba to želela in meni je to lepo. Najin sine je bil star takrat 1 leto. Sem pa že bila prej poročena, imam 2 punci iz prvega zakona, ločila, pa sem sekljub temu spet poročila. Slaba izkušnja iz preteklosti mi ni preprečila, da bi se še enkrat poročila. Tega sem si pač želela. Ni pa zdaj nič drugače kot dva meseca nazaj.
Ni mi pa všeč, da imajo nekateri celo ločeno prijavljene naslove zato, da vlečejo več denarja. Pol pa sprašujejo kolk manj bodo dobile, če se poročita. A zdaj se ne bosta poročila, ker bi manj denarja imela, pa čeprav bi se rada in si tega želita?? Je to tako pomembno, da celo svoje želje zatreš??

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 11:46:50   
popek24
:duda:HELLO!

Se strinjam z Matejo, tudi meni se ne zdi ravno najlepše da se poročiš ali ne poročiš gledano na koristi, ki ti jih to prinese. Tudi midva z možem sva se poročila mesec in pol nazaj, pa niti pomislila nisem na tistega jurja ali dva manj. Seveda ima vsak svoja načela, toliko različnih ljudi pač. Morda bo zvenelo starokopitno, ampak tradicija je in navsezadnje smo vsi zrasli iz nje da se trdna ljubezen krona še s poroko.Midva sva se poročila zato ker sva vzgojena tako in sva si tega želela pa tudi za to da bomo ob rojstvu naše zlate :duda: res prava družina.
Seveda drage punce kakor vam paše,da me ne bo kdo :grrr::grrr::grrr: samo svoje mnenje povem. Da slišimo še katero...

Lep pozdrav :nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 12:02:38   
sazi
Se strinjam s predhodnicama. Midva sva se poročila pred dvema mesecema in poroke niti slučajno nisva imela za kak mejnik v najini zvezi. Želiva si ostati skupaj in ustvariti družino, torej, zakaj se ne bi poročila (sicer sem pa nekaj na temo poroke in priimkov zapisala v forumu prvič noseča pri februarčicah).
Če si z nekom dolgo skupaj, po možnosti že z otroki, se mi zdi pa malo hecno predstavljanje svojega "fanta", pa čeprav ima npr. že 40 let in 3 šoloobvezne otroke, "partner" se mi zdi pa tudi preveč umetno. Pa tudi všeč mi je, da sem od nekoga žena...
O poroki razmišjati pa samo zaradi ugodnosti, ki jih "prevarantom" nudi država, mi je pa čisto mimo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 13:27:23   
lejica
Hay!

Moje mnenje pa je takšno, da vsak naj naredi kot mu paše oziroma kakor mu gre najboljše skozi. Enim ki tako rekoč prinašajo državo okoli ne preostane drugega kot to delat, kaj pa naj naredita npr. starša ki sta še študenta ali pa vsaj eden od njiju.V takem primeru je nazakonski stan najboljši saj poročita se lahko pozneje še vedno in za kako leto ali dve ne bo glede poroke nič drugače.Sicer pa kaj pa sploh pomeni papir in prstan?! :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 14:56:07   
bskrle
Poroko razumem kot javno svečano obljubo (civilno);
cervena poroka je pa zakrament s tolikim bogastvom, da ne znam vse spraviti v par stavkov. TUdi svari, ki naju spomninjajo na poroko(prstan, poročna sveča in druga simbolna darila)imajo pomembno mesto v hiši in najinem življenju.
O tem,d a bi državo okol prinašala, nisva razmišlajla. Poznam ogromno poročenih parov, kjer je le eden zaposlen, pa lepo živijo. So pa pridni.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Poroka - da ali ne?
1.8.2005 20:13:28   
Anonimen
Nisem brala razmišljanj od drugih, da bo to res spontano razmišljanje;);).
Zakaj sva se poročila? Par sva skoraj 7 let, skupaj živiva 6 let, tako da sva bila dolgo koruznika, hehe. Sama si poroke nisem nikoli posebej zamišljala kot nekaj pravljičnega ali da bi se kaj posebej želela poročiti. S časom je v obeh zrasla želja, da bi to, kar midva čutiva že ves čas, še uradno, pred ljudmi, ki jih imava najrajši in so nama najbližji, to tudi potrdila. Da bi torej uradno potrdila najino zvezo. Pri tem nama niso hodile po misli nobene davčne (ne)olajšave in druge prednosti ali slabosti. Tako sva se pred dobrim letom poročila civilno. Cerkveno se nisva, ker nobeden od naju ne verjame v boga. Sicer sem bila vzgojena v katoliški veri, ampak nisem nikoli verjela. Zato se mi je zdelo, da bi goljufala samo sebe, če bi se poročila še cerkveno (člani moje družine so to hoteli, bolj ko ne zaradi tradicije), ker ne bi resnično verjela v to, kar bi v cerkvi govorila. Itak v prvi meri verjamem v to, da sva midva odgovarjava eden drugemu, šele potem so na vrsti drugi. Mi je pa bilo zelo lepo na poroki ene moje zelo dobre kolegice, ki se je poročila tudi cerkveno, ki je bila res s srcem pri stvari in je bila čudovita poroka.

Sedaj pa grem firbcat, kaj so napisale druge.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Poroka - da ali ne?
2.8.2005 20:48:47   
SanjaS
Splišni, veš kaj? Popolnoma in v celoti se strinjam s tabo. In te podpiram. Vsaj kar se tiče poroke.

Za ostale pa : vprašanje NI glasilo "Ali in kako vpliva poroka na LJUBEZEN.

Zdi se mi da je vprašanje glasilo: Poročiti se : da ali ne ?
Gre za obred.. Vsaj po moje. Ali ne?

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Poroka - da ali ne?
4.8.2005 0:18:16   
Trebnje
Midva bova čez nekaj dni praznovala 10.obletnico in za naju je poroka bila pač potrditev najine zveze-dozorela sva za naslednji korak in iz fanta in punce postala mož in žena.Meni je to pomembno,rada sem na ta način povezana z njim,to je pač nekaj,kar mora biti.

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?