Anonimen -> Poroka - da ali ne? (1.8.2005 20:13:28)
|
Nisem brala razmišljanj od drugih, da bo to res spontano razmišljanje;);). Zakaj sva se poročila? Par sva skoraj 7 let, skupaj živiva 6 let, tako da sva bila dolgo koruznika, hehe. Sama si poroke nisem nikoli posebej zamišljala kot nekaj pravljičnega ali da bi se kaj posebej želela poročiti. S časom je v obeh zrasla želja, da bi to, kar midva čutiva že ves čas, še uradno, pred ljudmi, ki jih imava najrajši in so nama najbližji, to tudi potrdila. Da bi torej uradno potrdila najino zvezo. Pri tem nama niso hodile po misli nobene davčne (ne)olajšave in druge prednosti ali slabosti. Tako sva se pred dobrim letom poročila civilno. Cerkveno se nisva, ker nobeden od naju ne verjame v boga. Sicer sem bila vzgojena v katoliški veri, ampak nisem nikoli verjela. Zato se mi je zdelo, da bi goljufala samo sebe, če bi se poročila še cerkveno (člani moje družine so to hoteli, bolj ko ne zaradi tradicije), ker ne bi resnično verjela v to, kar bi v cerkvi govorila. Itak v prvi meri verjamem v to, da sva midva odgovarjava eden drugemu, šele potem so na vrsti drugi. Mi je pa bilo zelo lepo na poroki ene moje zelo dobre kolegice, ki se je poročila tudi cerkveno, ki je bila res s srcem pri stvari in je bila čudovita poroka. Sedaj pa grem firbcat, kaj so napisale druge.
|
|
|
|