|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečniški diabetes
31.7.2005 14:15:44   
benika
Na predzadnji posvetovalnici mi je G ugotovil povišan sladkor in me poslal na ponovni odvzem krvi s 50g glukoze. Po prejetih izvidih pa me je zopet poslal na nadaljne preiskave in sicer 1. dan na odvzem krvi, nekaj pojest pa čez 2 uri zopet odvzem krvi, naslednji dan pa še na obremenilni test s 100g glukoze.
Sedaj pa me zanima, kako zgleda ta obremenilni test in kakšne so lahko posledice nosečniškega diabetesa zame in za mojega :duda: (sem pa v 33. tednu).

Hvala in :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nosečniški diabetes
31.7.2005 16:27:24   
Teya
če misliš na ta test, ki ga opravijo na poliklniki, ti žal, ne bom nič lepega povedala...predsem bo bad to, da boš v tej vročini sedela v čakalnici 3 ure....
prvo ti vzamejo kri, potem pa na vsako uro piješ glukozo in po vsakem "obroku" ti zopet vzamejo kri in s tem preverjajo vrednosti sladkorja v krvi...jaz sem imela povečano le eno vrednost, kar ni diabetis, ampak motena toleranca....poslali so me na predavanje o zdravi prehrani in me čist zakompleksal, tako, da par tednov skoraj nisem jedla, saj sem se bala karkoli dati vase :ups:
če pa ti dobijo prav sladkorno, pa te lahko dajo tudi na tablete ali inzulin....:(
ti si nato večji kandidat, da boš v starosti spet fasala sladkorno, mali :duda: pa se zna pretirano zredit....kaj več bi težko povedala o posledicah....pobrskaj malo po pušenjakovem forumu!

:pujs: za srečo in da bi se izkazalo, da je bilo vse skupaj le lažni alarm!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nosečniški diabetes
31.7.2005 19:52:07   
kati1
ojla

če ti slučajno ugotovijo sladkorno - zate ni toliko nevarno, kot je za :duda:. Verjetno bo mal večji (težji) in prve tri leta starosti boš morala paziti na dieto :duda: - prve tri leta bo imel tudi preglede sladkorja, namreč je povečano tveganje za sladkorno pri bebici.

Vsekakor je fajn, da veš kako je in potlej paziš kaj ješ - sej bo itak sam dober mesec - pol se bo pa že pestoval

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nosečniški diabetes
31.7.2005 23:39:22   
Tasika
Nevarnost je v tem, da če se ne držiš diete, zate insulin proizvaja :duda: , kar privede do tega da tudi po rojstvu proizvaja preveč insulina. To pa lahko privede do resnih problemov. Opcije so pa samo dieta ali insulin, tablete so za :nosecka: prepovedane. Po rojstvu bodo bejbiju nekaj dni jemali kri in preverjali krvni sladkor. Ti pa si kandidatka za starostno sladkorno, in obvezen test v 20. tednu v drugi nosečnosti. Je pa velik otroček možen znak za gestacijski diabetes, moj je bil ves čas kakšna 2 tedna prevelik, ko sem šla pa na dieto, se je velikost normalizirala.

Če se boš držala diete ne bo nobenih problemov.

LP

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nosečniški diabetes
2.8.2005 11:17:34   
2ursae
Katja,

kakšen rezultat si imela po prvem presejalnem (50 g glukoze) testu? Moj je bil 8,8, pa me G ni poslal na nadaljne preiskave :zmeden:, ampak mi je le povedal, da ne smem jesti sladkorja, ogljikovih hidratov minimalno in le pusto meso ter ribe, pa seveda veliko zelenjave.
Test sem naredila v 29t (pred mesecem dni) in že takrat je bil :duda:za 2 tedna prevelik. Jutri imam UZ in upam, da mu gre fino.

lp in upam, da si v redu opravila :)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?