Nosečniški diabetes (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

benika -> Nosečniški diabetes (31.7.2005 14:15:44)

Na predzadnji posvetovalnici mi je G ugotovil povišan sladkor in me poslal na ponovni odvzem krvi s 50g glukoze. Po prejetih izvidih pa me je zopet poslal na nadaljne preiskave in sicer 1. dan na odvzem krvi, nekaj pojest pa čez 2 uri zopet odvzem krvi, naslednji dan pa še na obremenilni test s 100g glukoze.
Sedaj pa me zanima, kako zgleda ta obremenilni test in kakšne so lahko posledice nosečniškega diabetesa zame in za mojega :duda: (sem pa v 33. tednu).

Hvala in :rozica:

Teya -> Nosečniški diabetes (31.7.2005 16:27:24)

če misliš na ta test, ki ga opravijo na poliklniki, ti žal, ne bom nič lepega povedala...predsem bo bad to, da boš v tej vročini sedela v čakalnici 3 ure....
prvo ti vzamejo kri, potem pa na vsako uro piješ glukozo in po vsakem "obroku" ti zopet vzamejo kri in s tem preverjajo vrednosti sladkorja v krvi...jaz sem imela povečano le eno vrednost, kar ni diabetis, ampak motena toleranca....poslali so me na predavanje o zdravi prehrani in me čist zakompleksal, tako, da par tednov skoraj nisem jedla, saj sem se bala karkoli dati vase :ups:
če pa ti dobijo prav sladkorno, pa te lahko dajo tudi na tablete ali inzulin....:(
ti si nato večji kandidat, da boš v starosti spet fasala sladkorno, mali :duda: pa se zna pretirano zredit....kaj več bi težko povedala o posledicah....pobrskaj malo po pušenjakovem forumu!

:pujs: za srečo in da bi se izkazalo, da je bilo vse skupaj le lažni alarm!

kati1 -> Nosečniški diabetes (31.7.2005 19:52:07)

ojla

če ti slučajno ugotovijo sladkorno - zate ni toliko nevarno, kot je za :duda:. Verjetno bo mal večji (težji) in prve tri leta starosti boš morala paziti na dieto :duda: - prve tri leta bo imel tudi preglede sladkorja, namreč je povečano tveganje za sladkorno pri bebici.

Vsekakor je fajn, da veš kako je in potlej paziš kaj ješ - sej bo itak sam dober mesec - pol se bo pa že pestoval

Tasika -> Nosečniški diabetes (31.7.2005 23:39:22)

Nevarnost je v tem, da če se ne držiš diete, zate insulin proizvaja :duda: , kar privede do tega da tudi po rojstvu proizvaja preveč insulina. To pa lahko privede do resnih problemov. Opcije so pa samo dieta ali insulin, tablete so za :nosecka: prepovedane. Po rojstvu bodo bejbiju nekaj dni jemali kri in preverjali krvni sladkor. Ti pa si kandidatka za starostno sladkorno, in obvezen test v 20. tednu v drugi nosečnosti. Je pa velik otroček možen znak za gestacijski diabetes, moj je bil ves čas kakšna 2 tedna prevelik, ko sem šla pa na dieto, se je velikost normalizirala.

Če se boš držala diete ne bo nobenih problemov.

LP

2ursae -> Nosečniški diabetes (2.8.2005 11:17:34)

Katja,

kakšen rezultat si imela po prvem presejalnem (50 g glukoze) testu? Moj je bil 8,8, pa me G ni poslal na nadaljne preiskave :zmeden:, ampak mi je le povedal, da ne smem jesti sladkorja, ogljikovih hidratov minimalno in le pusto meso ter ribe, pa seveda veliko zelenjave.
Test sem naredila v 29t (pred mesecem dni) in že takrat je bil :duda:za 2 tedna prevelik. Jutri imam UZ in upam, da mu gre fino.

lp in upam, da si v redu opravila :)

Stran: [1]