|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mobing v službi
28.9.2010 13:52:30   
powerwoman
Pozdravljene!

Rabila bi nasvet, kaj narediti.

Že od kar sem prišla z porodniške, se mi dogaja, da mi določene sodelavke mečejo polena pod noge. Prav tako sem morala na razgovor h direktorju, kjer mi je povedal, da tisto delovno mesto, ki sem ga opravljala, ni več, zato ne bom delala več na tistem delovnem mestu. Prav tako mi je reku, da bom morala delati v izmenah, vendar ker poleg službe še zdraven študiram, mi je zagotovil, da moram v času predavanj delati dopoldne, da mi morajo pisati smeno tako,da bom lahko hodila na predavanja. Poleg tega je prišla še zdraven gor ena pritožba, ki je bila ČISTA LAŽ. Ko sem rekla, da bi se soočila z to osebo, ki je to napisala, je bilo vse TIHO.

No smo mlada družinica. Jaz delam v trgovini, moj pa je zidar. On tako ali tako dela vedno cel dan. Jaz pa imam smene. En teden tako, drugi teden popoldne.

Vendar se to več ne dogaja. Zadnje čase, delam non stop popoldne. Že cel september sem delala popoldne.

Aja, mobing se mi je pa začel, ko sem vprašala nadrejenega, zakaj moram jaz delati vse sobote popoldne (delala sem jih namreč že šest zaporedoma), mi je nadrejeni odvrnil, da zato, ker ne delam nedelj, drugi pa rabijo svoj 12urni počitek. Pa sem rekla, da nisem jaz kriva, če imam pravico uveljavljati, da ne delam nedelj. To pa spet ni pogoj, da moram vedno sobote popoldne delati.

Pa se je začelo. Javno poniževanje. Metanje toliko dela, da se ven ne vidiš. Opravljanje na zelo slab način. Obnašanje, ki se človek ne bi obnašal do psa tako, kaj šele do človeka. In to že traja kar nekaj časa, vse skupaj več kot eno leto. Pa so trenutki ko je vse ok. Pa spet trenutki ko ni.

Aja poleg tega me dajejo delati v druge trgovine, in spet popoldne.

Kakšne možnosti sploh imam. Na inšpektorat pa nočem prijaviti, čeprav vem, da bi morala, vendar nisem več psihično močna, da bi se z njimi borila (mislim na delodajalca). Ker so me že tako veliko očrnili, da je katastrofa. Sem pa zelo pridna. To lahko marsikdo pove, vendar se vsi bojijo kaj rečti, samo zaradi tega, da ne bi še oni doživljali mobing.

Kaj mi je narediti. Prosim za vsakršen info. Bi pa sprejela kakršnokoli službo. Magari za 350 evrov, samo če je dopoldne. da oddelam svoje, in imam mir.

Vendar firme nočejo zaposlevati na novo nič. Odpovedi pa če dam, zgubim vsakršno pravico in do zavarovanja, pokojninskega zavarovanja, niti nadomestila plače. To pa tudi ne morem, ker je treba otroke preživljati.

Sem pa pomislila tudi na samomor zaradi službe. Vendar sem rekla ne. Da zaradi njih pa že ne bodo otroci ostali brez mame.

Borim se, vendar izgubljam boj.

Prosim pomoč.

LP.


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 13:57:14   
kristinaj
pa kaj si nora... samomor zaradi službe... ne nori!!!! pravico imaš do skrajšanega delovnega časa, sicer se pozna pri družinskem proračunu ampak na tvojem mestu bi izkoristila to možnost in si uredila skrajšan del. čas in spotoma iskala novo službo.... preostanek časa, do polnega bi bila doma, bi si poiskala delo na črno, npr.likanje, pospravljanje in razliko za pokojninsko sama plačevala...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 14:00:49   
m_o_i
isci sluzbo drugje!!!!
tule bos zdrzala se kak mesec, dva, potem ti bo pa vsekalo... verjemi, da vem, kaj govorim!
ker meni je pred leti user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 14:02:05   
water lily
Pejd na bolniško za skor mesec, pa prekini, pa pejd spet, pa prekini, pa pejd spet....user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 14:21:14   
Volga
Nobena služba ni vredna tvojega zdravja in živcev. Če ne gre drugače, pojdi, naj te ne briga, ne oziraj se nazaj, teci, kot te nesejo noge, vmesni čas boš nekako zgurala (čiščanje, likanje, ne vem....) in našla novo službo. Saj za trgovce menda ni tak problem, no, vsaj zdi se mi tako. Skratka, če je tako kot praviš, da ti ni za žvet, pojdi. Čez par let, ko boš psihični bolnik, se jim bo ****lo zate in te bodo z lahkoto odstavili kot tehnološki višek ali že kaj. Daj raje ti prej njih.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 14:26:47   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

isci sluzbo drugje!!!!
tule bos zdrzala se kak mesec, dva, potem ti bo pa vsekalo... verjemi, da vem, kaj govorim!
ker meni je pred leti user posted image

Se strinjam... mene šefica ni več pozdravljala, ker sem bila 5 dni na bolniški za tamalo (je blo res hudo, potem sva pa še v bolnico šle).
Vedno sem jim šla vse na roke, delala nadure (nekaj mi jih je čudežno izginilo user posted image ). HAHA, HB sem se odločila zopet za študij, tko da sem po preteku pogodbe zavrnila podaljšanje p., nobenega drugega niso mogli več kot mesec dobiti in se je morala šefica "ponižat" in delat nekaj, kar ji ne paše user posted image .
Sicer pa je ta šefica mal problematična, ker so jo prestavili iz ene lokacije v drugo, ker so menda vsi prejšnji delavci zagrozili s kolektivno odpovedjo.... no, potem veste, kolk je ura, ane user posted image .

Uglavnem, že danes prični iskati novo službo user posted image . Srečno!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 14:27:53   
poli*
No, edino če imaš možnost iti v kakšno drugo poslovalnico.... da te pač prestavijo?

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 15:32:16   
Klemy82
Uf, ja, mobing, tega je pa res čedalje več.user posted image .. že  cel dan razmišljam o tem... namreč tudi pri mojem v službi imajo enega od nadrejenih, ki se mu občasno, na žalost čedalje bolj pogosto, utrga in takrat se spravlja na vse po spisku, posebno 'rad' ima enega sodelavca od mojega, ga prav ponižuje, norca si dela iz njega, postavlja mu nemogoče roke in ko niso realizirani je spet ta sodelavec kriv, čeprav je rok res tak, da bi mogoče kakemu Supermanu uspelo v risanki... v glavnem, temu sodelavcu je pa včeraj do*určilo in je šel do direktorja in zahteval premestitev na drugo delovno mesto, drugače bo dal odpoved in naredil celo štalo... upam, da se bo zadeva dobro končala, tudi zato, ker mora tudi moj delati s tem nadrejenim, do pred kratkim mu je bil celo neposredno nadrejeni, zdaj po reorganizaciji pa je padel pod drugega šefa... HB, no, ker je res hudo delat s takim človekom...user posted image jaz ne bi mogla, res ne. Že ko samo poslušam take zgodbe, me kar v luft meče od jeze.
Draga avtorica teme, izkoristi možnosti, ki jih imaš, skrajšani delovnik, prosi za premestitev ali pač poišči si delo drugje. Nobeno tako bu.dalo ni vredno, da si uničuješ živce zaradi njega, prav tako nobena služba. Če imaš res hude težave zaradi tega, psihične, poišči si pomoč. Pa drži se.



_____________________________

Jst.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 16:15:09   
Spark
Kot so ti napisala predhodnice, išči si drugo službo. V tem vmesnem času pa si rajši skrajšaj delovni čas, vmes pa kombiniraj z bolniškimi.
Pa bejba zdrži, niso vredni tvojih živcev. Tebe tvoji otročki zelo rabijo.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 16:17:33   
Dashenka
To kar opisuješ ni mobbing, pač pa slabi odnosi med zaposlenimi.

Ali boste odnose izboljšali - to je naloga vseh vas in si ustvarili bolj prijazno okolje ali pa si boste nagajali še naprej.
Vedno pa seveda obstaja opcija, ki se ji reče menjava službe.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 17:51:16   
čaki
ja men se zdi da je najbolš, da greš na bolniško. pa spet mal delat, pa spet na bolovanje. saj te ne bodo pogrešal, te saj j*** ne bodo

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 19:15:08   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: čaki

ja men se zdi da je najbolš, da greš na bolniško. pa spet mal delat, pa spet na bolovanje. saj te ne bodo pogrešal, te saj j*** ne bodo



ja in s tem bo kaj dosegla.... user posted image  razen tega, da bo odnose še bolj zaostrila in bodo sodelavci še bolj jezni nanjo, da morajo namesto nje delati. kaj misliš, da bodo sodelavci tako neumni, da ne bodo posumili zakaj se gre?

Najboljša rešitev je, da se pogovorite odkrito z nadrejenim. Pa kaj, če si morala k direktorju. Zakaj vzameš to kot nekaj negativnega? Hvala bogu, si imela vsaj možnost se pogovoriti.

Da bi meni kdo v službi omogočil tako kot tebi, da bi mi razpored prilagajali študiju.... user posted image . In ja če bi morala zato delati v soboto popolne, bi bila lepo tiho.
Žal je tako, da če se mora nekdo tebi prilagajati, sodelavci pričakujejo, da se tudi ti njim prilagajaš, če želiš imeti dobre odnose. Če se pa samo pritožuješ, iščeš pravice, pa te dostikrat sodelavci označijo.

Vseeno, pa misliti na samomor zaradi razporeda dela, je meni tako mimo... Oprosti. Ampak to je taka zadeva, da se jo da zelo lepo rešiti s pogovorom, dogovorom.

Vprašaj sodelavce zakaj se tako obnašajo do tebe. Če boš ti odkrita, bodo tudi oni. Z odkritim pogovorom boš vsaj vedela kje oz. na čem si.

In v končni fazi, če so vsi drugi na firmi malo tako oz. neupravičeno nastrojeni proti tebi, imaš še eno možnost: poiščeš si drugo službo. Da ni služb? Seveda so, samo niso vse sanjske. Pa ne rabiš takoj dati odpoved. Iščeš službo, hodiš na razgovore in slej ko prej se bo kaj našlo.

pa srečno!

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.9.2010 19:17:42 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 20:27:13   
m_o_i
dashenka ITAK da je to mobing!
so to, da nekdo dela 5-22 (pac proizvodnja, razvoj novega izdelka, pa se eno uro prej hodit) z "odobritvijo" direktorja dva meseca skupaj, nakar od tega istega direktorja dobi predlog za disciplinski postopek, ker oseba kaze neinteres za delo, slabi osnosi!?a-a to je mobing user posted image

vsako dejanje, ki spodkopava samopodobo delavcu/usluzbencu/zaposlenemu, je mobing - pa ce dobiva naloge, ki jih ni sposoben narest al ce dobiva naloge, ki so dalec pod njegovimi sposobnostmi...
pojem je namrec jako sirok; od novembra 2008 pa obstaja tudi nek zakon in se da zadeva iztozit (ja ja, malo hebeno, ampak se da).

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 20:56:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

od novembra 2008 pa obstaja tudi nek zakon in se da zadeva iztozit (ja ja, malo hebeno, ampak se da).


V letu 2009 od prijavljenih 20 primerov, rešenih samo 2 v prid delavcu.

Poiskat drugo službo in to je prava rešitev za moje pojme!

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 21:28:12   
Lilu23
Ne rini z glavo skozi zid in ne jemlji si dejanja primitivcev h srcu; vso to energijo usmeri v iskanje nove službe, saj ko boš enkrat podala odpoved delovenga razmerja boš ti tista, ki se boš osvobodila vseh (njihovih) bremen in boš srečna. Oni pa si bojo (nažalost) poiskali novo žrtev - tako je, če je človek zafrustriran, zagrenjen in nezadovoljen!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mobing v službi
28.9.2010 21:30:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: powerwoman

Vendar firme nočejo zaposlevati na novo nič.


Koliko prošenj si pa že poslala?

(odgovor članu powerwoman)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mobing v službi
30.9.2010 0:09:53   
powerwoman
Pozdravljene punce.


Paštetka: Glede sobot. Prve mesece mi ni bilo potrebno delati sobot non stop popoldne. Vmes mi je tašča umrla. Pa je minil en teden, pa drug, pa tret pa četrt, mi pa še vedno nismo šli tašči na grob. Je na štajerskem koncu. 200 km stran. Če bi soboto delala dopoldne, bi popoldne šli dol. Na podlagi tega, k sem jaz popoldne delala, je sigurno ena sodelavka ali sodelaved delal dopoldne.

Med sodelavci veljam za sramenžljivo, pridno in marljivo osebo. Da mi ni nikoli odveč nekaj narediti, čeprav mi ne bi bilo treba. Vem da sem pridna. To mi povejo tudi ostali. Zato ne morejo vrjeti, da se mi to dogaja, (je še ena sodelavka, k jo terorizira), ostale pa pusti pri miru.

Kar pa se tiče ostalega. Meni nikoli ni bil problem zamenjati sodelavca, za delo popoldne. Razumemo se super (z večino - saj so povsod neke osebe k so bljak). Tudi deljeno sem rekla, da lahko delam, ker vmes pač malo postorim.

Kar pa se tiče, da prilagajajo zaradi študija delavnik je pa tako. 11krat so mi prilagodili. Seveda, ko sem dopoldne, pa moram tista dva dneva, ko sem bila dopoldne namesto popoldne oddelati. Tako nisem potem naslednji teden dopoldne cel dan, ampak oddelam popoldne dva dneva.

POLI: za drugo poslovalnico. je pa zdaj tako, da nikoli ne veš, kam te bodo poslali. trenutno, kjer vem, da bi me lahko je oddaljeno skoraj 50 km stran. Pa še to bi čakala kake tri mesece. (tak dolgo čakajo tudi ostali na premestitev)



Bila sem na inš. za delo. Je treba dnevnik vodit. Čeprav imam zadosti napisano so rekli, je bolje, če še malo, ker potem defenitivno bom lahko zmagala v boju proti njih. So pa rekli, naj se ne ''bunim'', za nobeno stvar, naj pustim, kako odloča, kaj govori, da naj nič ne rečem nazaj (vsaj nekaj časa), ker potem jih bodo lahko bolje privili.

Ker v tem dotičnem podjetju imajo kar nekaj pojav mobinga, vendar se jim vedno nekako izmaknejo. No to je dolga zgodba.


Sem šla tudi vprašat na zavod, kako in kaj bi bilo, če bi dala odpoved, v tem času pa ne bi dobila službe. Prijavim se lahko takoj na zavod, ne bi pa bila upravičena do zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, niti nadomestila za plačo ne bi dobila. Če pa bi našla nekoga, ki bi me vsaj za dva meseca zaposlil, in potem šla na zavod, bi bila upravičena.

PROŠNJE: poslala sem kar nekaj prošenj - 18user posted image user posted image user posted image (tudi za čistilko, čeprav mam kmalu diplomo hehe), danes dobila en negativen odgovor in dva povabila na razgovor.user posted image user posted image

Evo enega izseka:
Vodje in šefi, ki ne razvijejo kvalitetnih komunikacijskih spretnosti, ne znajo obvladovati svojih notranjih konfliktov, ki imajo težave pri vodenju samih sebe, se zaradi formalnega položaja, ki ga imajo, poslužujejo t.i. »bullyng« in »bossing« variante mobinga. Pri tem je »bullyng« prostaško in brutalno mobiranje, ki se lahko pričenja na samem vrhu (pri lastniku), oziroma od najvišjega šefa navzdol, po celotni hierarhični strukturi podjetja ali organizacije. V intenzivno grobi obliki je lahko »bullyng« povezan tudi z fizičnim nasiljem. Ker je »bullyng« resnično grob, se nadrejeni v večji meri poslužujejo bolj prefinjene metode – »bossinga«.

»Bossing« je bolj prefinjena oblika mobinga s strani nadrejenega, kjer sicer ni prisotne brutalnosti, je pa psihično zadosti intenziven, da podrejeni doživlja stisko, strah in neprijetno počutje. Šef pritiska na žrtev, ki nima druge izbire, kot da se mu popolnoma podredi ali pa se umakne z odpovedjo delovnega razmerja. Za nekatere šefe, ki se poslužujejo »bossing« mobinga, je takšen »odstrel« tudi cilj (danes izvedela, da so zaradi nadrejenega in takega obnašanja šle dve sodelavki stran) . Pri tem velikokrat letijo iz podjetja ljudje, ki so sposobni, delovni, znajo razmišljati in imajo svoje mnenje. Redkeje se zgodi, da je nekomu borbe dovolj in se znotraj podjetja umakne na delovno mesto, kjer ni stika z osebo, ki mobira.


HVALA, ZA VSAKO POZITIVNO MISEL. Jaz vem, kako se počutim. Slabost in bruhanje pred službo. Non stop strah, da ja ne bo kaj narobe. Glavoboli, in še bi lahko naštevala stvari. Niti na malice več ne hodim, da ja ne bo kaj narobe. Glavoboli, stres, samozavest se mi manjša. Včasih se prav vprašam, madona a sem res tak slaba oseba?. SAJ SEM ČLOVEK - OSEBA Z ČUSTVI. Jaz osebno se niti do psa ne bi tako obnašala. Poniževanje, zasmehovanje, dretje,...

Vem da sem pridna. Vem da sem super mamica (čeprav smo bili v mescu septembru bolj malo skupaj). Študij mi gre fenomenalno. Od vseh izpitov imam vse desetke, le dve devetki in eno osmico. Sem pametna. Hitro se vsega naučim. Sam kaj, ko to nekateri ne znajo ceniti. Oziroma ti želijo samopodobo uničiti.

VEM DA SEM DOBRA OSEBA. VEM DA SEM SPOSOBNA. Ufffffffff sam za nekatere ne. Saj ne bo dolgo še. Upam da bo čimprej konec.

Hvala ker ste me posušale. Tukaj se lahko zlajam, da bolj mirno grem lahko spat.

HVALA in LP,



_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mobing v službi
30.9.2010 0:44:01   
kovač
predlagam


http://www.arcor.de/ecards/images/picture0/f_pict/Karriereleiter.swf

pa ne boš imela več težav tudi ti:-))

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mobing v službi
30.9.2010 1:05:40   
powerwoman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala. k bi le bila taka oseba. user posted image


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?