powerwoman -> RE: Mobing v službi (30.9.2010 0:09:53)
|
Pozdravljene punce. Paštetka: Glede sobot. Prve mesece mi ni bilo potrebno delati sobot non stop popoldne. Vmes mi je tašča umrla. Pa je minil en teden, pa drug, pa tret pa četrt, mi pa še vedno nismo šli tašči na grob. Je na štajerskem koncu. 200 km stran. Če bi soboto delala dopoldne, bi popoldne šli dol. Na podlagi tega, k sem jaz popoldne delala, je sigurno ena sodelavka ali sodelaved delal dopoldne. Med sodelavci veljam za sramenžljivo, pridno in marljivo osebo. Da mi ni nikoli odveč nekaj narediti, čeprav mi ne bi bilo treba. Vem da sem pridna. To mi povejo tudi ostali. Zato ne morejo vrjeti, da se mi to dogaja, (je še ena sodelavka, k jo terorizira), ostale pa pusti pri miru. Kar pa se tiče ostalega. Meni nikoli ni bil problem zamenjati sodelavca, za delo popoldne. Razumemo se super (z večino - saj so povsod neke osebe k so bljak). Tudi deljeno sem rekla, da lahko delam, ker vmes pač malo postorim. Kar pa se tiče, da prilagajajo zaradi študija delavnik je pa tako. 11krat so mi prilagodili. Seveda, ko sem dopoldne, pa moram tista dva dneva, ko sem bila dopoldne namesto popoldne oddelati. Tako nisem potem naslednji teden dopoldne cel dan, ampak oddelam popoldne dva dneva. POLI: za drugo poslovalnico. je pa zdaj tako, da nikoli ne veš, kam te bodo poslali. trenutno, kjer vem, da bi me lahko je oddaljeno skoraj 50 km stran. Pa še to bi čakala kake tri mesece. (tak dolgo čakajo tudi ostali na premestitev) Bila sem na inš. za delo. Je treba dnevnik vodit. Čeprav imam zadosti napisano so rekli, je bolje, če še malo, ker potem defenitivno bom lahko zmagala v boju proti njih. So pa rekli, naj se ne ''bunim'', za nobeno stvar, naj pustim, kako odloča, kaj govori, da naj nič ne rečem nazaj (vsaj nekaj časa), ker potem jih bodo lahko bolje privili. Ker v tem dotičnem podjetju imajo kar nekaj pojav mobinga, vendar se jim vedno nekako izmaknejo. No to je dolga zgodba. Sem šla tudi vprašat na zavod, kako in kaj bi bilo, če bi dala odpoved, v tem času pa ne bi dobila službe. Prijavim se lahko takoj na zavod, ne bi pa bila upravičena do zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, niti nadomestila za plačo ne bi dobila. Če pa bi našla nekoga, ki bi me vsaj za dva meseca zaposlil, in potem šla na zavod, bi bila upravičena. PROŠNJE: poslala sem kar nekaj prošenj - 18[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] (tudi za čistilko, čeprav mam kmalu diplomo hehe), danes dobila en negativen odgovor in dva povabila na razgovor.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Evo enega izseka: Vodje in šefi, ki ne razvijejo kvalitetnih komunikacijskih spretnosti, ne znajo obvladovati svojih notranjih konfliktov, ki imajo težave pri vodenju samih sebe, se zaradi formalnega položaja, ki ga imajo, poslužujejo t.i. »bullyng« in »bossing« variante mobinga. Pri tem je »bullyng« prostaško in brutalno mobiranje, ki se lahko pričenja na samem vrhu (pri lastniku), oziroma od najvišjega šefa navzdol, po celotni hierarhični strukturi podjetja ali organizacije. V intenzivno grobi obliki je lahko »bullyng« povezan tudi z fizičnim nasiljem. Ker je »bullyng« resnično grob, se nadrejeni v večji meri poslužujejo bolj prefinjene metode – »bossinga«. »Bossing« je bolj prefinjena oblika mobinga s strani nadrejenega, kjer sicer ni prisotne brutalnosti, je pa psihično zadosti intenziven, da podrejeni doživlja stisko, strah in neprijetno počutje. Šef pritiska na žrtev, ki nima druge izbire, kot da se mu popolnoma podredi ali pa se umakne z odpovedjo delovnega razmerja. Za nekatere šefe, ki se poslužujejo »bossing« mobinga, je takšen »odstrel« tudi cilj (danes izvedela, da so zaradi nadrejenega in takega obnašanja šle dve sodelavki stran) . Pri tem velikokrat letijo iz podjetja ljudje, ki so sposobni, delovni, znajo razmišljati in imajo svoje mnenje. Redkeje se zgodi, da je nekomu borbe dovolj in se znotraj podjetja umakne na delovno mesto, kjer ni stika z osebo, ki mobira. HVALA, ZA VSAKO POZITIVNO MISEL. Jaz vem, kako se počutim. Slabost in bruhanje pred službo. Non stop strah, da ja ne bo kaj narobe. Glavoboli, in še bi lahko naštevala stvari. Niti na malice več ne hodim, da ja ne bo kaj narobe. Glavoboli, stres, samozavest se mi manjša. Včasih se prav vprašam, madona a sem res tak slaba oseba?. SAJ SEM ČLOVEK - OSEBA Z ČUSTVI. Jaz osebno se niti do psa ne bi tako obnašala. Poniževanje, zasmehovanje, dretje,... Vem da sem pridna. Vem da sem super mamica (čeprav smo bili v mescu septembru bolj malo skupaj). Študij mi gre fenomenalno. Od vseh izpitov imam vse desetke, le dve devetki in eno osmico. Sem pametna. Hitro se vsega naučim. Sam kaj, ko to nekateri ne znajo ceniti. Oziroma ti želijo samopodobo uničiti. VEM DA SEM DOBRA OSEBA. VEM DA SEM SPOSOBNA. Ufffffffff sam za nekatere ne. Saj ne bo dolgo še. Upam da bo čimprej konec. Hvala ker ste me posušale. Tukaj se lahko zlajam, da bolj mirno grem lahko spat. HVALA in LP,
|
|
|
|