|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: katere pleničke za fantke?
26.9.2010 23:52:43   
čmrgelj
Nisem vsega brala, imam tudi fantka ki je čez dan že brez pleničk, pa sem po rojstvu sprobala kar zelo veliko vrst plenic od tistih ki jih prodajajo v Tosamini tovarniški prodajalni do cenejših Hofrovih itd, in prišla do tega da so Pamperske AktivFit najboljše, brez raznih dodatkov pa vendar zelo elastične, dodano imajo le posebno mrežico da vstane ritka suha.
Lahko povem da je moj mali zelo živahne narave, in pri uporabi le teh plenic mu skoraj nikoli ni prišlo skozi, res zaupanja vredne.
Probaj ne bo ti žal.user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: katere pleničke za fantke?
27.9.2010 9:13:42   
smokyhawk
kot prvo: pimpija ne glede kolikor je star otrok obračaj predno zapreš pleničko-zalepiš,navzdol!!!


ok,zdej pa me res zanima v čem je zdaj takšen bav bav poskusit pimpeka dat gor,da je ta beseda tako odebeljena,sicer sem še mlajši letnik,ampak po pogovoru z babico,je rekla da so to takrat prakticirali pri fantkih,in naj me koklja v rit brcne da če bi blo kej s pimpiju narobe da js na svetu nebi bla????user posted image

sej sn sama pravla da s tem nimam problemov(močenjem plenic) in mu js pač pustim tko kot je,ampak kaj takšen bav bav....???????????če mi lahko ktera strokovno razloži??????user posted image user posted image

pa kolkr sn mal povprašala naokol,je še kake 3 leta nazaj blo prakticiranja v nekterih porodnišnicah da ga navzgor obrnejo za lažje praznjenje mehurja???zdej,ne mislim pametovat,ampak sosedi se mi pa tud najbrž ne lažejo????user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: katere pleničke za fantke?
27.9.2010 10:57:48   
kristinaj
pamperske...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: katere pleničke za fantke?
27.9.2010 12:08:03   
m_o_i
spomni se, kak so bli takrat poviti-klasicna tetra plenica, katero so mocno zategnili okol pasu(da se je v plenico "zarezalo", sej v trebuscek ne). tam res ni moglo ven pritect...

zdaj pa pomisli, kak "mocno" zategnes ti plenicko za enkratno uporabo(naj bi sel en tvoj prst noter).bi(bos) pimpeka obrnila navzgor!?

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu smokyhawk)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: katere pleničke za fantke?
27.9.2010 12:20:05   
zaspancek1
He he, saj z malim ne bo nic narobe, ce bo imel pistolco obrnjeno navzgor user posted image , to bo kasneje se veckrat user posted image , je pa bolj logicno, da plenica lazje vpije urin, ce je obrnjen navzdol, saj je je tam vec (in lahko vec vpije), kot pa navzgor, kjer je je le se nekje do visine popka - in ce ne zapnes dobro, je lahko vse mokro do vratu user posted image . Tu je vsa logika obracanja.
Sicer pa pri nas uporabljamo Pampers Baby Dry. Ze pri prvem nismo imeli hudih problemov s plenicami - ko je plenica premocila, smo uporabili vecjo stevilko. Pri drugem, ki je star dobre tri tedne imamo sedaj st. 3 (1 in 2 so nam ostale in jih bomo podarili). Res pa so te Baby Dry med najmanjsimi (druge pamperske so vecje, prav tako Hofer, DM, Mueller,Lidl, Lumpi), tako da jih moras samo dobro zapeti (v pasu in poravnati okoli nog) in to je to.

(odgovor članu smokyhawk)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: katere pleničke za fantke?
27.9.2010 12:30:56   
zaspancek1
Glede povijanja s klasicnimi tetra plenicami - po mojih izkusnjah je bil otrok moker ne glede na to koliko si zategnil - ko je bila dosezena kriticna kolicina urina, je bilo vse mokro do vratuuser posted image . Res pa pri nas takrat nihce ni obracal lulckov.user posted image
Pri sedanjih plenicah za enkratno uporabo pa jaz nikoli ne preverjam pasu s prstom - saj imajo elasticni pas, ki se zelo raztegne, ce je treba. Zato je po mojih izkusnjah bolje malo bolj zategniti (seveda pa ne prevec), sicer lahko zgoraj res kaj ven pritece.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: katere pleničke za fantke?
27.9.2010 13:26:38   
jakipaki83
Nimam nobene tolažbe. Naš tamali je bil vsako noč polulan do konca, dokler ni dopolnil 4 mesece. Poskusila sva vse pleničke, različne načine zavijanja (sva bila že prav kreativna user posted image ), različne velikosti plenic, različne pidžame, obračanje lulčka sem in tja (tudi navzgor-ni tako grozljivo kot si nekatere predstvaljate, ker se lulček itak po prvem migu z nogicami obrne nazaj navzdol in ga nikakor ne pripreš s plenico). BDW- včasih so obračanje lulčka navzgor priporočali, ker naj bi tako kožico vleklo dol. Zdaj P tega ne svetujejo več, ker je brez veze. o
Skratka po eksperimentiranju sem in tja ni pomagalo ni, razen čas. Ne vem, mogoče se je poredil v kritični del, kjer je teklo mimo user posted image Nimam pojma. In iz zavijanja plenic sva res skoraj diplomirala. Enkrat nama ga je celo patronažna zavila (kot strokovnjak in to user posted image ) pa je bil vseeno polulan. Smo pa takrat prali ko nori. Cunje, posteljnino, vreče..

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: katere pleničke za fantke?
28.9.2010 20:45:53   
natasarobi
Pampers 1 (v paketu jih je 80), ampak ne iz Muellerja, temveč iz Mercatorja ali Baby centra (se pravi made in Poland). Meni se bolje obnesejo in tudi pri strani redko pride kaj ven, ker je boljši sistem kot pri muellerjevih.

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: katere pleničke za fantke?
28.9.2010 21:03:30   
izgubljena_ovcka
Plenice so kot gate. user posted image  Eni nosijo tangice, eni boksarce, eni navadne bombažne spodnjice. Odvisno kateri riti kaj ustreza. Pri plenicah je isto, nima veze . Naš je bil v pamperskah obvezno moker. Sploh čez noč. Starejši prav tako. Najbolje so se obnesle DM-ove babylove in te imamo zdaj kar vedno. Niti enkrat premočile pa je bil tamali tudi že 13 ur v eni (seveda čez noč, preden me katera pametna napade, da preveč šparamo user posted image ).

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: katere pleničke za fantke?
29.9.2010 19:48:38   
sončnica2010
Jaz sem pri sinu, ki ima dva meseca tudi poskusila že marsikaj pa je še vedno moker. Trenutno uporabljam pamperske, saj sem z njimi nekako najbolj zadovoljna, Dm-ove so ful velike in jo ima do sredine trebuščka in prevelika mu je pri nogicah, kljub temu da kilaža ustreza in še ko je bil kakec ali pa urin notri v plenici je veliko bolj smrdela kot pamperska.
Je pa tako, dva luleka nista enaka, pa naj bo še tako smešno, če pomislimo nase, tudi dvoje dojke niso enake, kar se izkaže pri nakupu modrčka user posted image user posted image

Pač je treba preizkusiti več stvari, moti me samo to, ker je moker ko greva ven na sprehod in ga je potem težko preobleči zunaj, ko bodo temperature še nižje bo pa še huje, in se bojim da se ne bi prehladil.

hvala za nasvet in srečno!

Aja imam pa eno prošnjo, ali ima katera kakšno hoferjevo ali lumpijevo pleničko, za 5 kg težkega dojenčka da preizkusim če so ok, predno kupim cel paket.user posted image user posted image

hvala in lp user posted image user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: katere pleničke za fantke?
30.9.2010 12:58:39   
Barbara_L
Jaz uporabljam pri sinu Hoferjeve plenice in sem ful zadovoljna. Fora je v tem, da mu volančke pri nogicah obrneš na ven, pa uno elastiko, ki sledi volančkom, lepo upašeš ob nogici. Zgoraj pa dovolj visoko naštimaj. Saj se tudi pri nas zgodi, da je moker po boku. Ni panike.

(odgovor članu sončnica2010)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: katere pleničke za fantke?
1.12.2010 7:05:52   
UrbanU
Jaz čez dan uporabljam hoferjeve pleničke, ponoči pa pamperske (mislim da so "ultra" dry).
Smo pa meli težave kaka 2 meseca nazaj kjer so tudi hoferjeve premočle in takrat sem začela ponoči uporabljat pamperske. user posted image
Ampak smo še vedno na 3 in bomo mogli kupit že 4, ker ga že reže v bedrah.
LP vsem

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: katere pleničke za fantke?
1.12.2010 11:44:58   
anya.xy
Mi imamo čez dan pamperske(active baby), ponoči pa plenice iz DM-a ali Müllerja, so nam skoraj vsako noč pamperske premočle, zdaj je ok.


_____________________________

Jaka in Miha - 05.07.2010

Če imaš enega otroka si starš, če imaš dva, si sodnik. David Frost

(odgovor članu UrbanU)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: katere pleničke za fantke?
26.12.2010 11:42:57   
Kanny
Mi imamo tudi pampers active baby 3. Kje punce kupite pamperske active fit? Tega paketa še nisem našla. Ta gel v active baby ne vem če je kul, pa bi mal zamenjala. Sicer ni težav z ritko.

en paketek sem imela na začetku hoferjevih....pa meni niso bile ušeč. Res ni nič ven prišlo, ampak so bile trše.

Sej na koncu pamperske sploh niso tako drage, saj jih dobiš lahko že za 11 eur 70 komadov....št. 3. Kakšne druge jih je pa manj v paketu in tudi manj denarja. Na koncu si na istem.

(odgovor članu anya.xy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Igrače za 5 let
Dejkop

Kakšno igračo bi/boš kupil za svojega 5 letnega otroka(fantka)?

Leseno igračo (8%)

Kocke (22%)

Avtomobilček (9%)

Kolo (43%)

Skiro (14%)

Drugo (4%)


Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!