|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:33:21   
baguSka
ne vem če mi bo kera al pa ker tuki gor lohk pomagu, ampak z lubijom sva dobila parcelo, ki je nezazidljiva in me zanima, če mogoče veste kako priti do zazidljive - a mogoče kdo koga pozna :zmeden2:

pliiiiiiiiis - res je full dobra lokacija in si zloooo želiva met gor svojo hiško:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:36:10   
snorlax
Greš na pristojno upravno enoto in vprašaš, če se da naredit sprememba namembnosti zemljišča oz. če se da zidati na tem območju.

L.p.:)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:37:53   
baguSka
ja no.. to že vem :ups::ups:

sam eni pravjo da se da, eni da se ne da.. problem je ta, ker je kako zeleni pas - pa ne vem kaj to dejansko pomeni :zmeden:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:38:18   
baguSka
ups kao zeleni pas

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:38:19   
lutka
tudi midva imama parcelo, ki pa je žal v 1.kmetijskem območju. Pred 10 leti se na tej parceli ni smelo zidat.

Kolikor vem so se zakoni spremenili in morata najprej spremenit kategorizacijo zemljišča. To je treba plačat samo ne vem kolk :zmeden:. Takrat ko sma midva hotela je blo kar veliko denarja.

Verjetno je katera iz tega "faha" in ti bo znala bolj povedat, kaj se da naredit

lp:rozica:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:42:23   
snorlax
Poskusi pobrskati tule:

http://www.gradimo.com/

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:48:36   
CIPRESA
Baguska jaz ti lahko povem za naš konec kaj pomeni zeleni pas. Pri nas je prav tako zeleni pas in sicer to pomeni da so parcele nezazidljive zaradi zazidalnega načrta ki se lahko spremeni ampak mora o tem odločati občina. Pri nas se bo zazidalni načrt po novem spremenil leta 2007 no vsaj upam.
In še nekaj v kamniku veš da je blizu tovarna KIK Kamnik to je tovarna z eksplozivom in razstrelivom, zato je zazidalni načrt tako poostren, ker naj se v območju kjer se delajo probe razstreliva nebi zidalo. V tem območju sem doma jaz in pri nas tudi ne prosimo za zidanje ker itak ne bomo nič dobili odobreno. Polek tega da moraš dati prošnjo na občino, jo občina posreduje še temu podjetju in morata oba odobriti, to pa nikoli ne bosta.

Tko upam da sem ti malo pomagala, pri vas je mogoče kaj drugega v igri da se imenuje zeleni pas. Pozanimaj se na občini če bodo kaj kmalu spremenili zazidalni načrt oz. jaz bi na tvojem mestu vprašala kaj je tisto za kar naj se nebi zidalo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 21:52:47   
baguSka
:((:(( ojoj sliš se grozn

no bom kr povedala, ta parcela stoji v gozdu Rožnik sredi Ljubljane in res zaboga ne vem kaj bi tm lahko še delal.. no kot mi je znano je blo 1x že rečen, da se papirje da dobit, ampak naj bi zrihtal nek moški za katerim so se izgubli vsi kontakti :((

ja ni druge kot da povprašam na občini

hvala zaenkrat vse, če pa še kera kej ve, bom pa zloooo hvaležna :rozica:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 22:02:27   
snorlax
Držim pesti, potem pa Welcome to the Club "zidajočih".

L.p.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 22:06:47   
baguSka
ja hvala za pesti
res upam da rata

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 22:55:08   
Sofi
Nočem ti jemat upanja, lažnega dajat pa tudi ne!
Če gre za zeleni pas, pol z gradnjo ne bo nič, razen v primeru da imaš res močno in zelo vplivno "vezo". Zeleni pas pomeni, da na tem območju ne bo zidanja vsaj ne vem koliko let. Zakaj? Pri nas so imeli argument, da želijo, da se zida tam, kjer stoji že strnjeno naselje in je urejena kanalizacija ipd, torej, da se širi mesto.
Kaj se gre ta naša država ne vem. Imaš svojo parcelo, na kateri NE SMEŠ graditi. Če hočeš graditi kupi novo in zopet plačaj davek...neumno.

Torej najbolje, da se obrneš na prava vrata, ti bodo že povedali kako in kaj, mogoče pa...:bravo:.

Lahko noč

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nezazidljiva parcela
29.7.2005 23:48:21   
baguSka
ja sej se mi je zdel da drugač razen prek vez ne bo šlo; res je žalostn ta sistem; mogoče mi pa vseen rata, glede na to, da je parcelo čisto zraven naselja, kjer je že vodovod in kanalizaja in elektrika in glede na to, da tam nebi nikogar ovirala..:grrr::hudicek::(:zmeden2:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nezazidljiva parcela
30.7.2005 8:13:49   
Anonimen
Name ste pozabile, babe, to je pa ja moje področje!!!!! Halo zdej sem pa mal užaljena :)

Evo tko gre to:

VSE KAR SE GRADNJE TIČE UREJAŠ NA OBČINI, NA UPRAVNO ENOTO NESEŠ SAMO FASCIKLE S PROJEKTOM ZA PRIDOBITEV GRADBENEGA DOVOLJENJA!!!

1. SPREMEMBE NAMEMBNOSTI SE PO NOVEM ZAKONU NE PLAČUJE VEČ!!!!
če je parcela po 'planu' opredeljena kot stavbno zemljišče (prej), sedanja terminologija pa kot poselitveno območje naselja oz. stanovanjska raba za mesta se na njej lahko gradi (pridobiš lokacijsko informacijo jo neseš arhitektu in to je to).

2. ČE PARCELA NE SPADA POD STANOVANJSKO RABO
V poselitveno območje večjih naselij spadajo tudi rabe, ki so namenjene drugi rabi (industrija, rekreacija...) Če spada parcela v zeleni pas oz. mestne zelene površine, je to načeloma poselitveno območje, ki pa ni zazidljivo območje (zate parcele se recimo ne plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča) in se na njem ne da graditi stanovanjskih objektov, enako velja za območja šolstva, infrastrukture, industrije....

3. do zazidljive parcele se da priti samo ob pripravi strateških dokumentov in to ne stane NIČ! Podaš predlog preden se začne priprava strategije, pol pa počakaš in greš na javno obravnavo.... Vmes pa še mal na občini težiš.

Glede na to, da sedaj večina SLO občin pripravlja strateške prostorske dokumente je priporočljivo se it mal na občino pozanimat. Drgač parcialno se to rešuje z OLN-ji, kjer pa so postopki dolgi 3 leta.

IN ŠE ENKRAT:

SPREMEMBE NAMEMBNOSTI NI VEČ IN SE NE PLAČUJE VEČ NIČ- če je kmetijsko je kmetijsko in bo poselitveno šele, ko bo sprejet prostorski red občine!!!!

Lep dan še naprej!
Če bo katera kaj rabila se lahk privat obrne name, ker me mal zjezi, k vidim da ljudje kar neki verjamejo, rada povem, kako je, sam da se ve kako in kaj!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   nezazidljiva parcela
30.7.2005 8:40:56   
snorlax
Pikec, hvala za izčrpno pojasnilo. Kje si bila, ko smo mi začeli s papirnato vojno za gradnjo?:)-

L.p.:)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   nezazidljiva parcela
30.7.2005 8:42:59   
Anonimen
Verjetno na občini, še ne noseča in nisem vedela da RR obstaja.

Zdaj pa ....:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   nezazidljiva parcela
30.7.2005 9:54:36   
Anonimen
Namembnost nekega območja se določa v PUP-ih (prostorsko ureditvenih planih), ki jih vsaka občina sprejema za nek določen časovni interval (za 5, 10, 15 let) in če je tam to območje označeno kot nezazidljivo in zeleni pas, potem se ne da zidati. Kolikor vem sicer obstaja možnost, da na občino daš predlog, da neko območje (ne zgolj eno parcelo) v prihodnjem PUPu spremenijo v zazidljivo, vendar dejansko nimaš nekega velikega vpliva (razen če imaš hude veze in poznanstva).
Kot primer lahko navedem našo parcelo: velika je okoli enega hektarja in ko so jo naši predniki pred 30 leti kupili je bila celotna parcela zazidljiva, namenjena za gradnjo vikendov. Potem pa so v občini spreminjali PUP in to območje v celoti spremenili v nezazidljivo, razen 500 m2 okoli vikendov, hiš,..., ki pa so postala zazidljiva za stanovanjsko rabo. Ostali del parcele je postal kmetijsko zemljišče prve kategorije. V občini so spremenili mnenje o pomembnosti tega območja: prej naj bi bila omogočena velika pozidava z vikendi, sedaj je pomembnejša kulturna krajina z razpršeno že obstoječo gradnjo.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   nezazidljiva parcela
30.7.2005 10:14:54   
Anonimen
Ankica,

leta 2002 je stopil veljavo nov ZUReP-1, v uporabo pa s 1.1.2003. Po tem zakonu so PUPi ukinjeni, res pa je da so pogoji iz PUP-ov še vedno v uporabi saj velika večina/ali kar vse občine še nimajo izdelanih SPRO-jev in PRO-jev in posledično tudi OLN-jev. Tako, da se zadeva mal drugače ureja in so postopki kar podobni, niso pa isti.

Če bo zanimanje veliko in za razjasnitev pojmov se lahk enkrat ena tema odpre pa napišem na dolgo in šroko in poljudno obrazložitev postopkov, ki so potrebni za pridet do gradbenega dovoljenja. Se mi zdi, da je kar aktualno, ampak ni nikjer celovito opisano in razloženo. Posledično prihaja do raznoraznih dezinformacij.

Mejte se babe grem dam.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   nezazidljiva parcela
30.7.2005 11:25:31   
Anonimen
A tako, no nisem čisto na tekočem z informacijami. Potem nimajo še nikjer, kjer sem jaz kaj iskala, novih zadev urejenih, ker so mi povsod vse stvari na podlagi Pupov razlagali (za diplomsko nalogo in za hišo). Bom šla kar zakon prebrat, mi mogoče še kaj prav pride. Hvala za informacije, Pikec :rozica::rozica::rozica:.
Pa lepo se imej!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   nezazidljiva parcela
31.7.2005 16:08:54   
baguSka
Draga koko mogoče je že res kar si napisala, ampak zakaj hudiča potem sploh pustijo nakup take zemlje, ki je tvoja last, hkrati pa ti potem ne pustijo z njo razpolagat :zmeden: To je zame čisti absurd..

Ta zemlja je v naši družini že dougo let in kot sem že napisala, je bila že možnost pridobiti papirje, vendar za denar, ki mojemu dedku takrat ni bil dosegljiv. Zdej tega gospoda pač ni več in meni osebno se zdi zeeeloooo in skrajno idiotsko, zakaj bi potem to zemljo sploh imeli, če se na njej ne bo dalo nikoli zidati :zmeden: Kaj z njo lahko sploh počnemo :zmeden:

Ker imamo mi dve parcele stran še eno zazidljivo parcelo, na njej postavljeno hiško, v kateri sem živela 25 let in mi je to pač sanjski kraj na svetu, bom vse nardila, da si tam zraven postavim svojo hiško, v kateri bom preživela še preostanek svojega življenja. Za to sem pripravljena storit čisto vse, pa teženje gor ali dol.;)

Mejte se.:rozica:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   nezazidljiva parcela
31.7.2005 17:10:51   
Anonimen
draga moja koko,
ljudje so nagnjeni k poenostavljanju. Očitno.

1. Problem je zemljiška knjiga, ki zamuja in je neurejena in neažurna.

2. Nekoč se je stavbna zemljišča pridobivalo tudi s spremembo namembnosti - postopki so bili dolgotrajni ampak se je sprememboi namembnosti plačalo in se je dalo zidat. Rabo so v planskih dokumantih spreminjali post festum.

3. JA ZIDAT SE JE DALO TUDI NA NJIVAH, V POPLAVNIH OBMOČJIH IN POD PLAZOVI!!!! Na črno ali legalno!!!
Na njivah pa samo na kmet. zemlj. II. kategorije (ne bom se spuščala v podrobno razlago)

4. Z NOVIM ZAKONOM SE JE UVEDEL INSTITUT LOKACIJSKE INFORMACIJE. oBSTAJAJO LI ZA TRI VRSTE POTREB

1. ZA PROMET Z NEPREMIČNINAMI -če kupuješ zemljo taka LI pove ali na njej lahko zidaš ali ne in ali občina uveljavlja predkupno pravico ali ne. Pametno jo je imeti.

2. ZA GRADNJO ENOSTAVNIH OBJEKTOV - to je objektov za katere ne rabiš gradbenega dovoljenja (lope, garaže, ograje.....)

3. ZA GRADNJO - če misliš graditi hišo ali nuklearkO.

Po novem zakonu je ODPRAVLJEN INSTITUT SPREMEMBA RABE KMETIJSKEGA ZEMLJIŠČA!!!

Na zemljiščih, ki ne spadajo v poselitveno območje sploh ne moreš graditi, ker je to eden izmed institutov aktivne zemljiške politike. (vsi rinejo na taprvo parcelo za robom pozidljivosti, ker je ta zemlja cenejša, pol pa se naselje napihuje kot balon, noter so pa prazne parcele - O SMISELNOSTI, UPRAVIČENOSTI IN PODOBNEM TAKE ZEMLJIŠKE POLITIKE TUKAJ NE MISLIM RAZPRAVLJATI, zato se izognite komentarjem na to temo (mio para živce že tako ali tako)).

Koliko je danes to koruptivno lahko povem iz lastnih izkušen - NI! Ker se ne da nič ne lokalna politika nima vpliva na eno samo parcelo, niti posamezniki zaposleni v upravi. Za kakršnekoli spremembe je potreben uradno sprejet prostorski akt, kot odlok ali kaj podobnega. Ad hok in kr neki se ne da.

Lep dan in kot sem že rekla, če vas zanima lahko pripravim eno obrazložitev in odgovarjam na vprašanja, sam povejte če vas zanima....

LP

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   nezazidljiva parcela
31.7.2005 17:55:22   
baguSka
Hvala pikec..:rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?