Anonimen -> nezazidljiva parcela (30.7.2005 8:13:49)
|
Name ste pozabile, babe, to je pa ja moje področje!!!!! Halo zdej sem pa mal užaljena :) Evo tko gre to: VSE KAR SE GRADNJE TIČE UREJAŠ NA OBČINI, NA UPRAVNO ENOTO NESEŠ SAMO FASCIKLE S PROJEKTOM ZA PRIDOBITEV GRADBENEGA DOVOLJENJA!!! 1. SPREMEMBE NAMEMBNOSTI SE PO NOVEM ZAKONU NE PLAČUJE VEČ!!!! če je parcela po 'planu' opredeljena kot stavbno zemljišče (prej), sedanja terminologija pa kot poselitveno območje naselja oz. stanovanjska raba za mesta se na njej lahko gradi (pridobiš lokacijsko informacijo jo neseš arhitektu in to je to). 2. ČE PARCELA NE SPADA POD STANOVANJSKO RABO V poselitveno območje večjih naselij spadajo tudi rabe, ki so namenjene drugi rabi (industrija, rekreacija...) Če spada parcela v zeleni pas oz. mestne zelene površine, je to načeloma poselitveno območje, ki pa ni zazidljivo območje (zate parcele se recimo ne plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča) in se na njem ne da graditi stanovanjskih objektov, enako velja za območja šolstva, infrastrukture, industrije.... 3. do zazidljive parcele se da priti samo ob pripravi strateških dokumentov in to ne stane NIČ! Podaš predlog preden se začne priprava strategije, pol pa počakaš in greš na javno obravnavo.... Vmes pa še mal na občini težiš. Glede na to, da sedaj večina SLO občin pripravlja strateške prostorske dokumente je priporočljivo se it mal na občino pozanimat. Drgač parcialno se to rešuje z OLN-ji, kjer pa so postopki dolgi 3 leta. IN ŠE ENKRAT: SPREMEMBE NAMEMBNOSTI NI VEČ IN SE NE PLAČUJE VEČ NIČ- če je kmetijsko je kmetijsko in bo poselitveno šele, ko bo sprejet prostorski red občine!!!! Lep dan še naprej! Če bo katera kaj rabila se lahk privat obrne name, ker me mal zjezi, k vidim da ljudje kar neki verjamejo, rada povem, kako je, sam da se ve kako in kaj!
|
|
|
|