|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgust višje
28.7.2005 20:55:34   
Tiamo
Sem nas prestavila, ker smo padle na drugo stran...

Kety sej bo :rozica:, ti bo Jessy dala kakšne pametne napotke. :sloncek::sloncek::sloncek:

Kakor sem slišala, se pa punce ful odločajo za CR :zmeden::zmeden: Nevem, a se bojijo bolečin, a je to modna muha. :zmeden::zmeden:

Kety ne glej tako črnogledo, imam kolegico k je že dvakrat rodila s CR in je bilo vse OK, je dojila, druga nosečnost je potekala normalno...vse OK. Tudi ona je ena izbed tistih, ki je insistirala za CR...pa ji ne bi bilo treba.

Punce, a je katera med vami, ki bi dovolila prisotnost učencev oz. pripravnikov? Jaz ne bom dovolila :grrr:, nobenega drugaga, samo babco, dr. in sestro.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Avgust višje
28.7.2005 21:12:31   
Teya
Tia, pa si sure, da te to sploh vprašajo??? jaz se nekako zanašam na to, da avgusta meseca ne bo študentov, sem pa slišala od več ljudi, da so študente z babiške šole kar priflikali zraven :zmeden::zmeden:
vem, da se ne sliši prav :zmeden:

Kety, le pogumno, ne dovoli, da bi te to tako podrlo, čeprav verjamem, da se ti ne sliši lepo! :rozica:

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Avgust višje
28.7.2005 21:15:42   
hugolina
Jaz absolutno ne. Pa sej se mi zdi, da jih zdej ne bo k je lih tak čas k so dopusti in počitnice. Upam no.

Mamice, mene pa zanima kako je tiste prve dni, ko še ni navala mleka, kakor sem brala pride le ta po treh dneh. Kaj pa če je :duda: lačen in se stalno joka, iz zizik pa nič konkretnega ne priteče?
A ti potem dajo kak nadomestek al kako je s tem? Dudike mu pa tudi ne moreš kar potisnit, da bi bil tiho. Oh, zdej sem čist zakomplicirala :ups:
Bolj gre proti koncu, bolj kompliciram, se mi zdi :zmeden2: Ampak tolk je enih stvari, da se včasih vprašam če bom sploh vsemu kos.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Avgust višje
28.7.2005 21:36:12   
Kety
Najbolje bo, da grem spat! Tole cmeranje mi prav nic ne odgovarja, saj me ze prov koza po trebuscku pece, ker mam tolk trdega!

Vse sem si predstavljala drugace in me je mogoce zato tako pretreslo. Ne vem!

Mene pa zdej, ce bo CR res se bolj skrbi glede dojenja. Hugolina, nisi edina, ki je glede tega skepticna. Neki so v starsevski soli rekli, da dajo malo nadomestka, ce je otrok ful lacen. Naj bi pa tista mala kolicina kolostruma zadostovala, ker je energetsko bogat in :duda: ima majhen zelodcek in je hitro dovolj!

Ne vem!

Upam, da mi bo res Jessy kej svetovala. A bo imela ona delno narkozo? Me zanima, kako to izpade, da se zavedas kaj ti delajo! Ne vem kolk lahko kontroliras custva, ampak bi bila pa rada kmalu pri sebi in crtala svojega :duda:, ne pa da sva oba zadeta se pol dneva!
Mislim, da je imela Bobek05 tak CR, ce se ne motim!

Lahko noc, punce!!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Avgust višje
28.7.2005 21:36:21   
miševi
Hugolina, ne se bat... Dajejo glukozo, če je otroček res skozi jokav. Če pa vidijo, da se ne redi in da res ni nič, pa dajo tudi flaško. Niki so dali 1 x ali 2 x ponoči malo glukoze. Moji prijateljici pa so prinesli flaško. Vsaj takrat, ko sem bila jaz z Niko gor, niso komplicirali. So sestre kar pomagale z nasveti - ko si pozvonil, so prišle, pa tudi kar tako - pogledat in se malo pogovorit. Pa npr. nobene od sester nisem poznala.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Avgust višje
28.7.2005 21:41:42   
miševi
Kety, pomiri se, bo zate in za :duda: najbolje:rozica::rozica::rozica:. Mislim, da bo Jessy pri zavesti ob CR. Drugače pa poznam punce, ki so čisto v redu dojile po CR. Če se boš že sedaj sekirala zaradi takega poroda, bo po porodu zaradi navala hormonov in čustev še huje. probaj se pomirit:rozica:. Če bo pač prišlo do CR, bo prišlo. Ti boš še vedno najboljša mamica svojemu :duda:, rada se bosta imela enako, dojenje lahko steče ali pa ne tako pri CR kot pri vag. porodu... Važno je, da dobiš ZDRAVEGA otročička, ki ga čakaš že 9 mesecev. Zaupaj ekipi v bolnišnici, ki bo s tabo. Sigurno se bodo glede na dano situacijo odločili prav - zate in za :duda:.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Avgust višje
28.7.2005 22:31:34   
violinski
Najprej bi rada pomirila Kety, ker verjamem, da jo je ful strah, pa žal nimam nobene pametne besede, tudi izkušenj na področju CR nimam, tako da ne vem, kako vse skupaj zgleda, sem pa čisto prepričana, da bo tako še najbolje, če je G tako rekla... Ne jokat, jok tako izčrpa, ti pa rabiš energijo za svojega otroka, ki, kakorkoli že, se bo rodil in te bo potreboval.

Sploh pa boš lahko jokala potem, najprej od sreče, potem pa če boš slučajno imela krizico tretjega dne (meni se je zgodilo vse hkrati, tretji dan po porodu sem natančno 24 ur jokala, od mene je z vseh strani teklo, sem imela tudi naval mleka, vse skupaj pa se je začelo - jok - ker so moji Lani diagnosticirali zlatenico in so jo dali pod lučko in prekrili njene lepe učke z očalci; zame je bilo vse skupaj preveč).

Pol naj pomirim Tio - ni kaj, ko imaš na porodni postelji razkrečene noge, te nihče ne vpraša, če dovoliš, da te pogledajo ali ne, babica te pogleda, zdravnica te pogleda, meni se je zgodilo, da sta se vmes obe menjali, ker je posteljico porodila čisto ena druga babica, pa stažistka je bila ves čas zraven, šivale so me pa študentke pod nadzorom vsaj treh ljudi (in vsi so me gledali tja, ne v oči :) ). Vsaka par šivov. In se mi še fino zdi, da je tako, moji šivi so čisto šolsko lepo narejeni. Brazgotina sicer je, ampak to zato, ker imam tako kožo, ki se ne rada celi.

Pol pa še, kar se hranjenja tiče - včasih se otrok kar prisesa, ker ima močan sesalni refleks, včasih pa kateri tudi 24 ur ne rabi ničesar, kot se je zgodilo moji Lani, nič ni bila lačna, še celo malo plodovnice je izbruhala, lačna je pa dejansko postala ZELO HUDO ravno takrat, ko sem imela jaz naval. Takrat pa nisva ne ena ne druga znali pravilno pristavit oz. potegnit. To je bilo pa še najbolj mučno. Že sestra na oddelku mi je hotela pomagati z nastavki, pa jih ni imela, zato mi jih je moja sestra prinesla, mi natančno pokazala, kako naj jih naštimam, kako naj tamalo zmotiviram, da jé in je dojenje en-dva-tri steklo. Alternativo mi je pa tudi med. sestra ponudila - glukozo, če ne bi takoj šlo.

Ok, spet sem se napredavala. Moram rečt, da na koncu moji nasveti itak ne bojo nič veljali, še najmanj meni, verjetno, saj je vsaka mati, vsak otrok in vsak porod drugačen....

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Avgust višje
28.7.2005 22:33:54   
eva1
Glede dojenje-prve dni je res težko, ker se kasneje izpostavi mleko pri meni se je šele 5 dan, ampak potem je brez problema steklo in še danes se dojiva, tako da če je volja se vse da! Lukcu pa niso dodajali nič nadomestka, in tudi nebi pustila da bi mu,ker potem se takoj na flašo navadjo!
Srečno:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Avgust višje
28.7.2005 23:28:53   
Tiamo
Hojla, ste že vse v posteljah? Verjetno...

Vsem hvala za nasvete, ampak vseeno ne bom dovolila študentov zdraven. Kako, da ne vprašajo? Morajo...

Tole zadevo z mlekom si je pametno zapomniti.

Lažni popadki me dajejo čez cel dan, bolet me je začel križ in tok me pritiska k tlom, da komaj hodim :zmeden::zmeden:

Se jutri tipkamo :sloncek:

Lepe sanje vsem :zaspan::zaspan::zaspan:

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Avgust višje
29.7.2005 6:55:08   
hugolina
Dobro jutro!:rozica::rozica:

Ste se pa še razpisale včeri - PRIDNE!
In seveda HVALA za koristne nasvete. Sem se kar mal potolažila. Verjamem pa, da če je volja, se vse da ;). Jaz bi resnično rada dojila, zato se bom trudila na tem področju. Potem bomo pa videli.

Punce, danes bo pa naša Jessy stisnila k sebi svojega :duda:. Joj, ji kar mal zavidam. Držim pa :miska::miska: zanjo, da bi bilo vse uredu. Katera bo naslednja?

Sploh ne vem, kaj me je vrglo iz postelje :zmeden2:? No, saj danes sem itak spet zelo slabo spala. Zdele bom spila :kava:, potlej grem pa poskusit še mal podremuckat, če mi bo uspelo.
Sem pa ravnokar izvedela, da bo moj :love: s ponedeljkom že doma in to celih 14 dni, potlej pa še očetovski :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?