|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odpoved
14.9.2010 8:18:32   
anyta
Pozdravljeni!

Sem pred situacijo, ko ne vem, kakšne so moje pravice oz. dolžnosti.
Zaposlena sem za nedoločen čas z odpovednim rokom dva meseca. Ker sem v službi zelo nezadovoljna, si iščem drugo že nekaj časa in končno se mi je sedaj nasmehnila sreča. V novi službi bi me rabili najkasneje čez en mesec, odpovedni rok pa imam dva meseca. Sicer upam, da se bova z delodajalcem dogovorila za sporazumno odpoved, kaj pa naj storim, če to ne bo mogoče?

Lp, Anyta

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 14.9.2010 11:23:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ODPOVED
14.9.2010 8:52:21   
bučkabb
se pa sporazumno probaj dogovorit, da te v novi službi počakajo še en mesec

(odgovor članu anyta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.9.2010 8:53:11   
kristinaj
poskusi se zmenit za sproazumno odpoved, in če ne gre boš verjetno morala vzeti dopust, da boš šla na novo delovno mesto ali pa če ti gredo na roko v novi službi in te počakajo

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu anyta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2010 9:20:45   
čmrgelj
V pogodbah so velikokrat navedeni odpovedni roki, ki pa z zakonom niso pravilno navedeni - čas odpovedi, najboljš se je za vsak slučaj tudi dobro pozanimat, če je delodajalec za tvoje delovno mesto imel pravico navesti 2 mesečni odpovedni rok.
Pokličeš na ZSSS - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, kjer dobro vejo kakšni so odpovedni roki za določeno delovno mesto.

Tudi meni se je to zgodilo, imela sem 3 mesečni odpovedni rok, ki je bi čisto mimo zakona, za delovno mesto trgovke.

Če ti sporazumno ne bo šlo imaš tudi to možnost,

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2010 12:35:18   
anyta
Čmrgelj, kako pa si potem rešila? Če imam v pogodbi nezakonito določen odpovedni rok, kaj naj storim, da mi bo upošteval krajšega? Pošljem inšpekcijo ali kaj? Ker v novi firmi me ne morejo čakat dva meseca, potem morajo vzet nekoga drugega.

Lp, Anyta

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.9.2010 12:00:20   
phelps
Anyta, bila sem v isti situaciji kot ti. Pogodba za ndč, odpovedni rok 2 meseca. Bilo je privatno podjetje, stanje zaradi recesije nevzdržno. Našla sem si drugo službo in tam so mi tako kot tebi zagarantirali delovno mesto, če pridem v roku 1 meseca. Napisala sem prošnjo za sporazumno prekinitev dela v roku 1 meseca, delodajalec pa mi je podpisal, da lahko, če kvalitetno predam v roku 1 meseca delo drugi delavki. Sem imela kar nekaj težav (nadomestila me je njegova hči, ki je bila totalno nezainteresirana za učenje), ampak na koncu se je vse lepo rešilo.

Srečno user posted image in poročaj! 

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu anyta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.