Odpoved (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

anyta -> Odpoved (14.9.2010 8:18:32)

Pozdravljeni!

Sem pred situacijo, ko ne vem, kakšne so moje pravice oz. dolžnosti.
Zaposlena sem za nedoločen čas z odpovednim rokom dva meseca. Ker sem v službi zelo nezadovoljna, si iščem drugo že nekaj časa in končno se mi je sedaj nasmehnila sreča. V novi službi bi me rabili najkasneje čez en mesec, odpovedni rok pa imam dva meseca. Sicer upam, da se bova z delodajalcem dogovorila za sporazumno odpoved, kaj pa naj storim, če to ne bo mogoče?

Lp, Anyta

bučkabb -> RE: ODPOVED (14.9.2010 8:52:21)

se pa sporazumno probaj dogovorit, da te v novi službi počakajo še en mesec

kristinaj -> RE: ODPOVED (14.9.2010 8:53:11)

poskusi se zmenit za sproazumno odpoved, in če ne gre boš verjetno morala vzeti dopust, da boš šla na novo delovno mesto ali pa če ti gredo na roko v novi službi in te počakajo

čmrgelj -> RE: ODPOVED (14.9.2010 9:20:45)

V pogodbah so velikokrat navedeni odpovedni roki, ki pa z zakonom niso pravilno navedeni - čas odpovedi, najboljš se je za vsak slučaj tudi dobro pozanimat, če je delodajalec za tvoje delovno mesto imel pravico navesti 2 mesečni odpovedni rok.
Pokličeš na ZSSS - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, kjer dobro vejo kakšni so odpovedni roki za določeno delovno mesto.

Tudi meni se je to zgodilo, imela sem 3 mesečni odpovedni rok, ki je bi čisto mimo zakona, za delovno mesto trgovke.

Če ti sporazumno ne bo šlo imaš tudi to možnost,

anyta -> RE: ODPOVED (14.9.2010 12:35:18)

Čmrgelj, kako pa si potem rešila? Če imam v pogodbi nezakonito določen odpovedni rok, kaj naj storim, da mi bo upošteval krajšega? Pošljem inšpekcijo ali kaj? Ker v novi firmi me ne morejo čakat dva meseca, potem morajo vzet nekoga drugega.

Lp, Anyta

phelps -> RE: ODPOVED (15.9.2010 12:00:20)

Anyta, bila sem v isti situaciji kot ti. Pogodba za ndč, odpovedni rok 2 meseca. Bilo je privatno podjetje, stanje zaradi recesije nevzdržno. Našla sem si drugo službo in tam so mi tako kot tebi zagarantirali delovno mesto, če pridem v roku 1 meseca. Napisala sem prošnjo za sporazumno prekinitev dela v roku 1 meseca, delodajalec pa mi je podpisal, da lahko, če kvalitetno predam v roku 1 meseca delo drugi delavki. Sem imela kar nekaj težav (nadomestila me je njegova hči, ki je bila totalno nezainteresirana za učenje), ampak na koncu se je vse lepo rešilo.

Srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image] in poročaj! 

Stran: [1]