Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vitamin D, krči in še kaj 7.9.2010 13:47:33
|
|
|
|
natasarobi
|
Pozdrav! Slabih 10 dni otroku dajem 2 kapljici Plivit D3. P. me je opozorila, da lahkote kapljice povzročajo krče. Povedala mi je, da obstajajo Oleovit kapljice, ki pa krčev naj nebi povzročale. Ker sem omenila, da otroka napenja, da joka nam je dala še recept za sab simplex in sicer, da se mu daje 15 kapljic pred vsakim obrokom. V lekarni mi je rekla, da mu lahko dajem tudi manj, če ni hudo ali več kot 15 če je kriza. Ker ne maram kemije (preveč), mu pred dojenjem ali med dojenjem dam 5 kapljic sab simplexa, vitamin d3 pa zjutraj 2 kapljici med dojenjem (po priporočilu lekarnarke). Od kar jemljeva te kapljice imam občutek, da ga bolj matra kot prej in tudi več joka. Sicer jok in težave se ne pojavijo takoj po zaužitju, ampak tudi kasneje - popoldan, zvečer in danes ponoči (bilo je grozno). Opazila sem tudi spremembe v prebavi - ali se ful matra in nič ne kaka ali pa je blato zelo tekoče. Zraven imam pa še to težavo, da mali čez dan skoraj nič ne spi - zadrema za pol ure ali uro, včasih se tudi takoj zbudi, ko ga dam v posteljo ali sam, da je kakšen šum (star je dober mesec). Preko iskalnika sem že nekaj prebrala od teh kapljicah in težavah, samo so kar stari posti, pa me zanimajo vaše izkušnje - novejše oz. stare in kako ste zadevo uredile. Ali obstajajo še kakšne druge kapljice kot sab simplex, ki bi omile težave s krči? Vsi govorijo o tržaških kapljicah in me zanima kako se jim reče - to verjetno ni oleovit. Za vaše odgovore bi bila zelo hvaležna, ker danes mi je pa že počilo od tega joka, ki para srce. Mi je pa zanimivo to, da bi naš kljub vsemu rad jedel in hoče dojko.
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 7.9.2010 13:52:43
|
|
|
|
Katy78
|
Gre za tržiške kapljice, ki so narejene na naravni osnovi - janež, kumina ipd. Mi jih nismo uporabljali, ker ni imel krčev, ampak kolikor sem brala druge mamice, enim so pomagale zelo, drugim nič. Za krče je edino zanesljivo zdravilo čas. Tudi mi smo imeli težave z nespanjem, vendar malo kasneje, okoli 2. meseca, pa sem ga pač nosila, kaj pa drugega. Ali pa sem se ulegla k njemu in sva skupaj zadremala. Če hoče dojko, mu jo daj - ni nujno da je lačen, lahko da se hoče s sesanjem samo potolažiti in umiriti. Glede d3 kapljic - kolikor mi je znano, dojenčkom s krči predpišejo Plivit D3 ali pa Oleovit, in sicer namesto AD3 kapljic, ker naj bi bil vitamin A krivec za krče, kar pa ni 100% dokazano. Naš Nik jih recimo ni imel, pa sem mu dajala AD3.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 7.9.2010 13:53:56 >
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 7.9.2010 13:56:46
|
|
|
|
mini86
|
js sm mu dajala do 4 meseca oleovit D3 za krce pa lefaxin al pa antiflat (isto samo drug ime)-oboje iz avstrije.. po četrtem mesecu sem prešaltala na AD3..ni bilo težav..težko ti rečem da je bilo z oleovitom kej bolš ker nism prvo problala ad3 ali plivit d3.. če bi želela naročit ti lahko dam kontakt na zs od gospe ki ti jih pošlje na dom..sm pa oboje naročala pri njej
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 7.9.2010 16:12:26
|
|
|
|
lotty4
|
Mi smo pa teh kapljic pilivit, al ad3 in ne vem kaj še vse nismo dajali, oz smo bili tako bogi da je še pediater rekel da naj kar nehamo!
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 7.9.2010 19:23:08
|
|
|
|
donat
|
mojmu sončku sem dajala ad3 in je imela krče. Malo je pomagala progaia ter sem še malo na dudo dala kuminov sirup. Zdaj eno 3 tedne nič ne dajem pa je veliko boljše. P mi je predpisala Plivit nisem še probala. naslednji teden začnem Bom videla kako bo.
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 7.9.2010 19:50:57
|
|
|
|
tofsi
|
Uporabljala lovorjevo mazilo s katerim sem masirala otrokov trebušček in kaplice Sab simplex (pred 14. leti). Mislila sem, da so krči povezani z D vit., mislim pa da je bila kriva moja pehrana - sem dojila (zelenjavne juhe z cvetačo, brokolijem...).
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 8.9.2010 9:16:45
|
|
|
|
pilotina
|
natasarobi...pri nas se je dogajalo podobno, po sab kapljicah je bilo še huje zato smo jih ukinili...koroške kapljice pa mu pomagajo, ker so sladke in ga to pomiri, ampak ne umirijo krčev, vsaj pri nas ne...so pa res zelo pomirjujoče za dojenčka - našega Plivit d3 pa še nismo začeli dajati, saj bom raje počakali, da se krči umirijo...po priporočilu pediatra
< Sporočilo je popravil pilotina -- 8.9.2010 9:22:26 >
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 8.9.2010 21:58:21
|
|
|
|
sončnica2010
|
Natasarobi pošiljam ti povezavo za naročilo tržiških kapljic http://www.lekarnadeteljica.com/narocilnica.html Mi smo najprej jemali Bio gaia in ni nič pomagalo, odkar dajem sinčku tržiške kapljice je to druga zgodba. Star je slabih 8 tednov in ga precej zvija predno se pokaka ali predne in se vedno zbudi iz spanja in joka,.... ampak s kapljicami je to nekaj drugega. Zavedati se moraš da enemu otroku pomaga nekaj drugemu pa popolnoma druga zadeva, dva nista enaka, žal :) Upam da zadevo umilite, predvsem pa se strinjam s predhodnico ki je napisala da je veliko odvisno od prehrane, izogibaj se hrani ki napenja ali je alergena. Veliko sreče!!
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 9.9.2010 4:05:57
|
|
|
|
pika27
|
Pa še moje izkušnje: Dobili smo AD3, ampak ker je bila hči rojena maja, in skoraj skoz zuni in je že tko mela krče ji jih nism dajala (pediatrinja pa o D3 ni hotela nič slišat). Počasi sem jih začela uvajat septembra pri starosti 4 mesecev, sem se parkrat zaj... ker sem jih dala zvečer (beri smo bili celo noč pokonci). Probala sem tudi z Oleovitom ampak našo je tako zaprl, da še naslednji dan ni kakala tako, da smo pol ostali kar na AD3, pa itak jih je kasneje dobro prenašala. Sab simplex - pri nas je bilo po teh kaplicah ful slabše, še celo ful bolj je polivala po njih tako da smo jih dokaj hitro ukinili. Meli smo zeliščne kaplice kar od Ljubljanskih lekarn (sicer nekega blaznega učinka niso imele) pa nesladkan čaj z koromačka, janeža pa kumine je dobivala zraven mleka. Dajala sem ji tudi kapljice probiotične Biogaia. Vse skupaj s tem, da sem pazla kaj jem, je bilo zelo učinkovito. Drugače pa točno tako kot so ti druge napisale - vsak otrok je drugačen, tukaj dobiš ideje pa probaš kaj bo tvojemu odgovorajalo.
|
|
|
|
RE: vitamin D, krči in še kaj 11.9.2010 10:19:07
|
|
|
|
Taddy78
|
Če je otrok "nagnjen" h krčem, jih bo imel po vseh kapljicah, ki so na tržišču. Za Sab simplex sem pa tudi sama slišala same negativne izkušnje in dosti pozitivnih za koroške kapljice. Naš krčev ni imel, tako da smo isto jemali AD3 kapljice. Pa nekaj bi samo pripomnila...za ene kemija, za ene ne...ne enačit vitamina D v kapljicah in vitamina D, ki ga je vaš otrok kao dobil, ker je bil na soncu. Samo direktno sonce nam da vitamin D, dojenčkov pa direktemu soncu ne smemo izpostavljat.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?