natasarobi -> vitamin D, krči in še kaj (7.9.2010 13:47:33)
|
Pozdrav! Slabih 10 dni otroku dajem 2 kapljici Plivit D3. P. me je opozorila, da lahkote kapljice povzročajo krče. Povedala mi je, da obstajajo Oleovit kapljice, ki pa krčev naj nebi povzročale. Ker sem omenila, da otroka napenja, da joka nam je dala še recept za sab simplex in sicer, da se mu daje 15 kapljic pred vsakim obrokom. V lekarni mi je rekla, da mu lahko dajem tudi manj, če ni hudo ali več kot 15 če je kriza. Ker ne maram kemije (preveč), mu pred dojenjem ali med dojenjem dam 5 kapljic sab simplexa, vitamin d3 pa zjutraj 2 kapljici med dojenjem (po priporočilu lekarnarke). Od kar jemljeva te kapljice imam občutek, da ga bolj matra kot prej in tudi več joka. Sicer jok in težave se ne pojavijo takoj po zaužitju, ampak tudi kasneje - popoldan, zvečer in danes ponoči (bilo je grozno). Opazila sem tudi spremembe v prebavi - ali se ful matra in nič ne kaka ali pa je blato zelo tekoče. Zraven imam pa še to težavo, da mali čez dan skoraj nič ne spi - zadrema za pol ure ali uro, včasih se tudi takoj zbudi, ko ga dam v posteljo ali sam, da je kakšen šum (star je dober mesec). Preko iskalnika sem že nekaj prebrala od teh kapljicah in težavah, samo so kar stari posti, pa me zanimajo vaše izkušnje - novejše oz. stare in kako ste zadevo uredile. Ali obstajajo še kakšne druge kapljice kot sab simplex, ki bi omile težave s krči? Vsi govorijo o tržaških kapljicah in me zanima kako se jim reče - to verjetno ni oleovit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Za vaše odgovore bi bila zelo hvaležna, ker danes mi je pa že počilo od tega joka, ki para srce. Mi je pa zanimivo to, da bi naš kljub vsemu rad jedel in hoče dojko.
|
|
|
|