Talči
|
Skutica, jaz ti povem, da bi kar takoj razčistila. TAKOj! Naju je tudi framski župnik poročil. Ko sva šla na razgovor, je predlagal svojega organista in pevca, pa sva mu rekla, da imava osebo, ki bo za to poskrbela. Sicer malo nejevolen se je strinjal. Ko pa je tista oseba odpovedala, pa je z veseljem poskrbel za svojega. Moral je seveda še dodati, da mu ni v čast, da ne bo imel cele maše (moj ni bil krščen, pa tudi maše nisva hotela, ker bi predolgo trajalo), pa sva to kar preslišala. Sicer pa razen tega, da je zelo nerazumljivo govoril cel obred, drugih težav nisva imela. Sicer pa sem taki tip, da tudi če bi bila v spovednici in bi mi začel župnik take nalagat, bi mu kar nazaj povedala svoje mnenje. Kje pa piše, da so vsevedi, če so študirali teologijo? Kje piše, da jaz nimam nič soli v glavi? Ima dokaz, da so tisti, ki imajo naročeno Družino in hodijo k maši, boljši ljudje? Ma, ne vem če me ne bi prijelo in bi mu rekla, naj pride ven, da se bova zunaj pogovorila, če ga moji grehi, zaradi katerih sem prišla, ne zanimajo... Mast, me je zdaj to razkurilo, ko sem prebrala tvojo zgodbico... DRUGIČ NE BODI TIHO! LP Talči
|