Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Evica22 Hvala za vse odgovore in mnenja. Sem bila v petek pri ravnateljici in sva se dogovorili, da bo šel novembra, dokler pa bom plačala rezervacijo, da bo imel mesto zagotovljeno. Moj namen je začeti februarja s pripravništvom, tako da bo od novembra pa do februarja še dovolj časa za postopno uvajanje. Če pa bi slučajno prej našla kakšno službo, pa tudi jaz menim, da mi ne bodo rekli, da z delom začnem naslednji dan. Ker pa bo imel Tim mesto rezervirano, pa lahko gre v vrtec že pred novembrom. Se strinjam, da bo novembra manj joka kot zdaj septembra, ko bo veliko novincev. Si sploh ne predstavljam toliko mamic in otrok skupaj - verjetno je res pravi kaos. Novembra pa bo že vse "utečeno", pa bo lažje. Uvajanje je po urah. Niso vsi otroci in mamice na kupu. Začnejo 2,3 mamice za eno uro, potem menjava ure in ostali otroci s starši. Naslednji dan prideš prej, malo več otrok, tisti dan greš že ven z učilnice za eno uro. 3 dan čakaš zunaj otroka 2 uri. 4 dan pridejo za zajtrk ( ni nujno) in ostanejo do kosila, lahko pomagajo hranit starši. Jih odpeljejo. 5 dan otroke poskušajo dat spat, če ne gre, ga odpeljejo starši domov. Vsak naslednji dan pa se malo bolj potrudijo tudi vzgojitelce. Naša je šla v vrtec s 14 meseci in pol, na polno zaživela noter 3 dan, s kosilom in spanjem vred. Je karakterno močna že od rojstva, zato nismo imeli nikakršnih problemov. Otroci so jokali, ona pa je bila taglavna in se jim smejala. Ne morem pozabit tega dogodka. In do sedaj v enem letu ni nič drugače. Brez težav za vsako stvar. HB. Uvajanje je različno od vrtca do vrtca. Mene so hotele da bi še 3 dan šla domov spat, pa še malo tko hodila par dni samo do kosila, pa sem odločno rekla ne, ker ni težav, z njo praktično še dandanes nimajo nobenega dela, ker se sama zaigra. So se strinjale z mojo odločitvijo in basta. Za moje pojme bo več joka če gre kasneje v vrtec, ker bodo res vsi na kupu, on pa tam v nepoznanem svetu. Od vsega začetka pa se postopoma spoznavajo. Sploh si ne moreš mislit kaj vse otroci že počnejo skupaj v enem mesecu. Se poznajo kar dobro. Pri naši je prišla ena punčka novembra in je bil tak hud jok, ne morem tega pozabit. Otroci nervozni, vzgojitelce še bolj. Bila je tam, v naročju, jokala celo dopoldne. Vsakič ko so se vrata odprla in ni bil pravi, ki pride ponjo, še bolj je začela jokat. Smilila se mi je, priznam. Sama nisem vajena tega joka, vzgojitelce nemočne. Zarad vsega tega smo morali starši ko smo prišli iskat svoje otroke , samo potrkat in počakat. Da ta punčka ni videla kdo je, v bistvu sploh ni vedla da je kdorkoli, ker so šle vzgojitelce same ven pogledat kdo trka. Se pa strinjam z Raho, kar takoj, magar poldnevni program, če želite res počasno uvajanje.
|