ronja
|
Če si doma, valjda - mej ga doma še tista dva meseca, škodit mu ne more, pa še red se v vrtcu že usatli in vsi prišleki se navadijo in vsi, ki so bili na dolgih počitnicah in potem nočejo nazaj v vrtec, se že navadijo in ni več jutranjega joka od sovrtčanov, ki lahko negativno vpliva. Pa uvajaj ga počasi in ga nekaj časa hodi iskat že po kosilu, da bo doma spal. Nam se je to dobro obneslo. Tudi jaz nisem dala nobene prej, kot sem morala (Ronja je bila z nama doma, ko sem bila na porodniški),pa čeprav smo za Ronjo plačevali polno ceno od sept. dalje. Ronjo sem sicer hotela dat že prej: sem jo uvajala že pred iztekom porodniške, konec oktobra je šla, ampak samo zato, da ne bi imela potem dveh naenkrat za uvajat. Samo je bila toliko bolana, da sem jo potem decembra vzela ven, ker ni melo smisla, da smo samo bolane vse tri ves čas, zbolela je po 1-2 dneh v vrtcu, vsi so kašljali... Še vzgojiteljice so rekle, da če imam možnost, je bolj pametno, da je takrat doma, ker vmes so itak prazniki, pa je treba jovo na novo. Januarja sta šli obe in sta bili nekaj mesecev non stop bolni, ampak sicer pa ni bilo večjih težav. Sploh pa če veš, da bi tebi (vama) ta dva meseca nekaj pomenila, se ne oziraj na druge in naredi, kot čutiš. V vrtcu se pa zmeni, da ga pripelješ prej, če dobiš vmes službo. Če dobiš vmes službo, verjetno ne boš začela delat naslednji dan. Navadno zveš, da začneš naslednji mesec ali kaj takega. In takrat začneš uvajat, pa je. MOžnost je tudi, da ga v primeru hitre zaposlitve pač uvaja očka - saj ga verjetno ima, kajne? Edini protiargument (ampak ta je pa močen) so bolezni: otrok bo verjetno na začetku ob vstopu v vrtec precej bolan in če boš morala ti na bolniško, takoj, ko dobiš novo službo, je lahko malo zoprno... Ampak spet tu lahko vskoči oči in gre on na bolniško. Premisli, pa daj na tehtnico + in -, pa boš videla, kaj ti prevaga.
< Sporočilo je popravil ronja -- 19.8.2010 18:23:21 >
|