|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema - kdaj v vrtec?
19.8.2010 13:33:44   
Evica22
Moj sin je star 21 mesecev in sem ga vpisala v vrtec. Ker pa še nisem dobila službe, sem ga nameravala obdržati še do novembra doma. Plačala bi rezervacijo in ga novembra, ko bo dopolnil dve leti, začela uvajati v vrtec.S sinom sva zelo navezana eden na drugega in bi ta dva meseca še rada preživela z njim.  Ali mislite, da je tako pametno, ali bi bilo bolje, da začne septembra, tako kot ostali malčki?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema - kdaj v vrtec?
19.8.2010 13:41:22   
kakadoo
Eh. dva mesca gor al pa dol.
Predlagam da ga daš v vrtec in ga prej hodiš iskat.
Tako boš ubrala srednjo pot. Kako pa misliš uvajati potem ko boš v službi?
Boš takoj dopust vzela al kako? Izkoristi ta čas ki ga imaš za uvajanje.
Tako šok ne bo prevelik zanj. Če pa boš iz službe prej hodila zaradi uvajanja..
te bodo pa najbrž mal postrani gledali se ti ne zdi... Zihr bodo rekl kaj si pa do zdej delala.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2010 13:43:03   
kakadoo
Aja - pardonnn! nism vidla da nimaš službe. user posted image  Sm misla da
greš čez dva mesca delat...
Am... ja jaz bi ga vseeno dala takrat ko gredo ostali..

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2010 13:43:44   
ledenaa
In kaj če jo bodo postrani gledali user posted image user posted image

daj ga rajši kakšen mesec kasneje. Ker če bo več novih se mu ne bodo mogli posvetit. Tako pa če bo samo on nov tamle in še kakšen,jih bodo malo več lahko cartali user posted image

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2010 13:46:31   
kakadoo

In kaj če jo bodo postrani gledali user posted image user posted image

Ja a teb bi blo všeč da zaposliš nekoga za polni delovni čas, pa bi pričakovala od njega
da bo delal 8 ur na dan, on bi ti pa po ne vem.. 5 urah šu dam? Najbrž da ne. Sploh če je to privatnik.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2010 13:54:27   
Nika v službi
No, ja, seveda jo bodo malce čudno gledali, če npr. dobi službo, potem pa takoj pričakuje, da bo lahko otroka nemoteno uvajala v vrtec. Zakaj pa ga ni prej, ko je bila še doma?

Jaz bi pritrdila Kakadoo - v vrtec, mirno uvajanje in prejšnji odhod domov. Itak pa je odvisno, koliko je novinčkov v vrtcu. Če je večina ali cela skupina (kot je to bilo pri nas), potem je seveda malce bolj "anarhično", če pa jih je manj, potem se da vse normalno izpeljati. In če so težave, ga še vedno lahko pride iskat prej ali pa pripelje kasneje, pač po dogovoru.

Medtem pa se mamica maksimalno vrže v iskanje zaposlitve - intenzivira aktivnosti.

Srečno!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2010 14:29:42   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Evica22

Moj sin je star 21 mesecev in sem ga vpisala v vrtec. Ker pa še nisem dobila službe, sem ga nameravala obdržati še do novembra doma. Plačala bi rezervacijo in ga novembra, ko bo dopolnil dve leti, začela uvajati v vrtec.S sinom sva zelo navezana eden na drugega in bi ta dva meseca še rada preživela z njim.  Ali mislite, da je tako pametno, ali bi bilo bolje, da začne septembra, tako kot ostali malčki?

Glede na napisano,bi ga jaz dala novembrauser posted image .Dva meseca prej ali pozneje pri otroku sicer ne igra ne vem kake vloge,tebi pa kot vidim kar precej.
Odvisno je sicer  tudi od karaktera otroka,ampak zagovarjam stališče,da če je otrok do tretjega leta doma,ni prav nobene škode.
Kar se pa uvajanja tiče,čeprav dobiš službo pred novembrom,bo par dni dovolj za prilagajanje,saj s službo tudi ne začneš z danes na jutriuser posted image .

Srečno in odloči se po svoji glavi in srcu...

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.8.2010 14:34:44   
nynna
Jaz bi ga tudi dala novembra. In uvajanje je lažje če ne tuli zraven cela skupina. Zakaj se ne bi doma še crkljala če se lahko. user posted image

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.8.2010 14:35:47   
jajula
jst ne vem zakaj bi te postrani gledali če ga daš kasneje v vrtec, ne vem pa kako je s plačilom rezervacij. ko sem jst vprašala, so mi rekl, da tega ni, da pa lahko plačujem polno ceno vrtca in otrok pač kasneje prične tja hodt. bo ti predlagala da se pogovoriš z ravnateljico/pomočnico vrtca in vzgojiteljico, mogoče jim je pa celo bolje, da pride kasneje, kot pa da sve otroke v sept.uvajajo. sicer pa se tudi drugi otroci vključujejo kasneje, en pa vsi 1.9.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.8.2010 14:38:32   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

IZVIRNO SPOROČILO: Evica22

Kar se pa uvajanja tiče,čeprav dobiš službo pred novembrom,bo par dni dovolj za prilagajanje,saj s službo tudi ne začneš z danes na jutriuser posted image .

Hipotetično: pozitiven odgovor dobi sredi septembra. Misliš, da bo delodajalec čakal na 1. november, da jo sprejme v službo? In nadalje: misliš, da bo potem otrok kar zadovoljen le z nekaj dnevnim uvajanjem? Prej bi ga rada imela doma še dva meseca, ker sta zelo navezana, potem pa bosta dan, dva, tri čisto dovolj, da se navadi na vrtec.user posted image No, ja....

Sicer pa verjemi, da prav noben delodajalec ne bo zadovoljen, če novi zaposleni prav v prvih dneh, tednih manjka v službi. Takrat, ko je treba najbolj zagrabit, ko si ponavadi še dlje v službi kot ponavadi. No, ja....

In seveda bo mamica čisto skulirana - nova služba, otrok v vrtcu... No, ja....

V tej situaciji se meni zdi daleč najbolj pametno, da gre v vrtec s septembrom.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2010 14:53:10   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Hipotetično: pozitiven odgovor dobi sredi septembra. Misliš, da bo delodajalec čakal na 1. november, da jo sprejme v službo?
In nadalje: misliš, da bo potem otrok kar zadovoljen le z nekaj dnevnim uvajanjem? Prej bi ga rada imela doma še dva meseca, ker sta zelo navezana, potem pa bosta dan, dva, tri čisto dovolj, da se navadi na vrtec.user posted image No, ja....

Uvajanje traja približno en tedenuser posted image ,tudi,če ga bo dala v  vrtec septembra,ga verjetno ne bo uvajala cel mesec...user posted image
Sicer pa prepustimo mamici,da sama upošteva nasvet,ki ji je najbolj pisan na kožo..
Aja,jaz sem mojega uvajala natanko dva dni,pa je šel v vrtec s štirimi leti in pol,s tem da sem od dveh let naprej poslušala,da je uvajanje pri starejših otrocih težje in zakaj čakamuser posted image .Ampak seveda,vsak po svoje.

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.8.2010 15:01:00   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Hipotetično: pozitiven odgovor dobi sredi septembra. Misliš, da bo delodajalec čakal na 1. november, da jo sprejme v službo?
In nadalje: misliš, da bo potem otrok kar zadovoljen le z nekaj dnevnim uvajanjem? Prej bi ga rada imela doma še dva meseca, ker sta zelo navezana, potem pa bosta dan, dva, tri čisto dovolj, da se navadi na vrtec.user posted image No, ja....

Uvajanje traja približno en tedenuser posted image ,tudi,če ga bo dala v  vrtec septembra,ga verjetno ne bo uvajala cel mesec...user posted image
Sicer pa prepustimo mamici,da sama upošteva nasvet,ki ji je najbolj pisan na kožo..
Aja,jaz sem mojega uvajala natanko dva dni,pa je šel v vrtec s štirimi leti in pol,s tem da sem od dveh let naprej poslušala,da je uvajanje pri starejših otrocih težje in zakaj čakamuser posted image .Ampak seveda,vsak po svoje.

Saj samo izmenjujemo mnenjauser posted image , nikjer nisem napisala, da ga mora dati, povedala sem zgolj in samo svoje mnenje, kar je nenazadnje mamica tudi prosila. Jasno je, da se bo odločila sama.

Čas uvajanja je odvisen od vrtca, otroka in staršev, zato so primerjave čisto irelevantne. Pri nas npr. traja 2 tedna, koliko pa je tisti čas, ki je za posameznega otroka potreben, pa se odločijo starši.

F. Lainšček

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.8.2010 18:17:38   
Najaa
Sama se moraš odločit, kdaj ga boš dala v vrtec. To, da sta navezana en na drugega... ne vem, sej jaz sem tudi na moji dve in oni name, ampak rada imam pa tudi malo časa zase. Če veš, da boš do nov doma, izkoristi čas in bodi malo sama dopoldan, njega pa lahko greš prej iskat... V bistvu je to res samo tvoja odločitev. Jaz bi dala septembra.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.8.2010 18:17:51   
ronja
Če si doma, valjda - mej ga doma še tista dva meseca, škodit mu ne more, pa še red se v vrtcu že usatli in vsi prišleki se navadijo in vsi, ki so bili na dolgih počitnicah in potem nočejo nazaj v vrtec, se že navadijo in ni več jutranjega joka od sovrtčanov, ki lahko negativno vpliva. Pa uvajaj ga počasi in ga nekaj časa hodi iskat že po kosilu, da bo doma spal. Nam se je to dobro obneslo.

Tudi jaz nisem dala nobene prej, kot sem morala (Ronja je bila z nama doma, ko sem bila na porodniški),pa čeprav smo za Ronjo plačevali polno ceno od sept. dalje. Ronjo sem sicer hotela dat že prej: sem jo uvajala že pred iztekom porodniške, konec oktobra je šla, ampak samo zato, da ne bi imela potem dveh naenkrat za uvajat. Samo je bila toliko bolana, da sem jo potem decembra vzela ven, ker ni melo smisla, da smo samo bolane vse tri ves čas, zbolela je po 1-2 dneh v vrtcu, vsi so kašljali... Še vzgojiteljice so rekle, da če imam možnost, je bolj pametno, da je takrat doma, ker vmes so itak prazniki, pa je treba jovo na novo. Januarja sta šli obe in sta bili nekaj mesecev non stop bolni, ampak sicer pa ni bilo večjih težav.

Sploh pa če veš, da bi tebi (vama) ta dva meseca nekaj pomenila, se ne oziraj na druge in naredi, kot čutiš. V vrtcu se pa zmeni, da ga pripelješ prej, če dobiš vmes službo.

Če dobiš vmes službo, verjetno ne boš začela delat naslednji dan. Navadno zveš, da začneš naslednji mesec ali kaj takega. In takrat začneš uvajat, pa je. MOžnost je tudi, da ga v primeru hitre zaposlitve pač uvaja očka - saj ga verjetno ima, kajne?

Edini protiargument (ampak ta je pa močen) so bolezni: otrok bo verjetno na začetku ob vstopu v vrtec precej bolan in če boš morala ti na bolniško, takoj, ko dobiš novo službo, je lahko malo zoprno... Ampak spet tu lahko vskoči oči in gre on na bolniško. Premisli, pa daj na tehtnico + in -, pa boš videla, kaj ti prevaga.

< Sporočilo je popravil ronja -- 19.8.2010 18:23:21 >

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.8.2010 19:48:23   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo

Eh. dva mesca gor al pa dol.
Predlagam da ga daš v vrtec in ga prej hodiš iskat.
Tako boš ubrala srednjo pot. Kako pa misliš uvajati potem ko boš v službi?
Boš takoj dopust vzela al kako? Izkoristi ta čas ki ga imaš za uvajanje.
Tako šok ne bo prevelik zanj. Če pa boš iz službe prej hodila zaradi uvajanja..
te bodo pa najbrž mal postrani gledali se ti ne zdi... Zihr bodo rekl kaj si pa do zdej delala.

Najbolje prej uvajat, verjetno bos uvajala teden ali dva po par uric, ko bos ostajala tam z njim, ce mu bo hudo, nekaj kar res ne mores poceti med sluzbo, sploh novo sluzbo. Lahko pa zacnes par tednov kasneje, da bodo drugi otroce ze uvedeni in ne bo ozracje toliko stresno in jokavo, tako se mogoce zmeni za rezervacijo za en mesec in oktobra uvajaj?

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.8.2010 20:47:12   
Anonimen
Bom še jest neki vprašala, da ne odpiram nove teme.
Tamala gre oktobra v nov vrtec, ki se takrat odpre. To se pravi bo večina otrok šla prvič v vrtec in itak se bojo jokal. Zdej pa ne vem al naj raje počakam en teden pa jo potem dam ali kr takoj ko se odpre?
Se mi zdi, da ko se bojo drugi jokal se bo verjetno tud ona. Če pa počakam en teden pa se mogoče ne bojo več pa bo tako bolš za tamalouser posted image
Sej vem , da je odvisno od otroka pa vseen me zanima kolk kej jokajo otroci od 2 do 3 leta, ko grejo v vrtec?

Kakšne pa imate izkušnje, če so šli stari 11 mesecev?
Smo mel srečo pa smo dobili tud za tamalegauser posted image .
Me mal zanima kako mlajši to sprejemajo, da se mal pripravimo, ker jest ga verjetno ne bom mogla uvajat pa ga bo tašča.

(odgovor članu Najki)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
19.8.2010 20:56:35   
arabela*

Odvisno je sicer  tudi od karaktera otroka,ampak zagovarjam stališče,da če je otrok do tretjega leta doma,ni prav nobene škode.

sem istega mnenja....če si doma..je brezveze dajat v vrtec...)))mi smo prvo dali pri štirih..tadruga pa gre pri trehuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.8.2010 20:59:44   
arabela*

s tem da sem od dveh let naprej poslušala,da je uvajanje pri starejših otrocih težje in zakaj čakamuser posted image .

ma ja...je bolj enostavno sigurno..naša pri štirih je prvi dan sama ostala do pol enih...brez problemovuser posted image
Jaz sem tudi pristaš, da če se le da čim kasneje v vrtec.Druga pa je, če ni izbireuser posted image

< Sporočilo je popravil Saraya -- 19.8.2010 21:01:24 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.8.2010 21:12:17   
Raho
Jaz bi ga dala od sept. do nov. v poldnevni program. Najprej uvajanje, potem počasi navajanje na poldnevni program in na koncu, v novemrtu, ko greš v službo, celodnevni program.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.8.2010 21:31:18   
Anonimen
Jaz bi z uvajanje začela po 15.9., ko se ponovni začetek vrtca nekako že spravi v tire - da ni tistega šoka prvih dni, ko vsi jokajo. Otrok pri dveh letih še ni socialno bitje, in ne bo opazil, da je edini, ki je prišel kasneje, kot je to lahko leto kasneje pri trerh letih, ko se otroci že bolj družijo in iščejo svoje mesto med sovrstniki.

Naprej pa - boš videla, kako bo potekalo.
Po eni strani si doma in ga greš lahko iskat kadar želiš, če želiš biti z njim ali v primeru, da njemu ni tako lušno v vrtcu, da bi bil cel dan tam - česar danes ne veš.
Po drugi strani pa je fino, da boš imela pripravljen teren, če boš začela iskati službo (ne vem, tega ne pišeš).

V vsakem primeru se meni dolgi roki uvajanja zdijo dobri v tem smislu, da ti dajo nek psihološki back up, da imaš dovolj časa za spremembe, tako otrok kot cela družina. Ker potem ko pa moraš spremembo uvesti, če je to na hitro, potem zna biti težje, vsaj za nekatere.

Jaz sem si vedno pustila precej rezerve in se mi je zdel tisti mesec, ki je bil skoraj preveč odlična investicija za mirnost naprej.

(odgovor članu Evica22)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
19.8.2010 22:47:05   
manna
Ne glede na to kdaj ga boš dala v vrtec, si rezerviraj veliko časa tudi za mirno uvajanje. Jaz bi naredila tako kot so ti že druge napisale - dala bi ga za poldnevni program da se počasi privadi. Rajši uvajam cel mesec lepo počasi brez stresa in joka, kot pa da ga imam še en mesec doma in potem uvajam samo en teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.8.2010 9:38:53   
SaaS
Nisem sploh brala vseh odgovorov. Moje mnenje je, da če imaš ti željo in tudi možnost biti z njim še dva meseca, do drugega leta, v čem je težava? Bodi z njim in ga daj v vrtec čez dva meseca.
Toliko le računaj, da ga boš uvajala, še preden začneš s službo, vzemi si dva tedna časa. Ker potem bo res malo nerodno, če boš začela z novo službo, sina pa bo potrebno še uvesti.
Jaz sem sicer pristaš vrtca in ne varstva pri babicah in varuškah, ampak v tvojem primeru, ne vidim problema, zakaj bi ga morala dati v vrtec sep in ne nov, če imata lahko zase čas... Vzgojiteljicam pa tudi ne bo nič narobe, če se kakšen uvaja nov in ne na začetku, ko jih bo cela skupina. 

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.8.2010 12:43:07   
Anonimen
Ja moja je stara 19mesecej in sem jaz tudi trenutno brez zaposlitve .Začela jo bom uvajati septembra tako da jo bom hodila od začetka prej iskati nekaj časa ne bo imela v vrtcu kosila in ne bo spala tam .

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
20.8.2010 19:48:26   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: nina7

Bom še jest neki vprašala, da ne odpiram nove teme.
Tamala gre oktobra v nov vrtec, ki se takrat odpre. To se pravi bo večina otrok šla prvič v vrtec in itak se bojo jokal. Zdej pa ne vem al naj raje počakam en teden pa jo potem dam ali kr takoj ko se odpre?
Se mi zdi, da ko se bojo drugi jokal se bo verjetno tud ona. Če pa počakam en teden pa se mogoče ne bojo več pa bo tako bolš za tamalouser posted image
Sej vem , da je odvisno od otroka pa vseen me zanima kolk kej jokajo otroci od 2 do 3 leta, ko grejo v vrtec?

Kakšne pa imate izkušnje, če so šli stari 11 mesecev?
Smo mel srečo pa smo dobili tud za tamalegauser posted image .
Me mal zanima kako mlajši to sprejemajo, da se mal pripravimo, ker jest ga verjetno ne bom mogla uvajat pa ga bo tašča.

Nas je sel z 11imi meseci, samo je razlika, da je sel v privat vrtec in se prakticno vse leto uvaja kaksen nov. So pa rekle vzgojiteljice, da zna bit par tednov kar naporno, ce je vec otrok hkrati na uvajanju, pa govorimo samo o treh otrocih hkrati recimo... Midva sva se uvedla v parih dneh, samo je rabil recimo 2 tedna, da se je vklopil. Pa v tem casu sem bila na dosegu, da bi ga prisla pomirit, ce bi bila kriza. Sva pa prisla recimo dopoldan in sva ostala do spanja, v tem casu se je navajal na druzbo - ni bil navajen otrok, navajal se je na vzgojiteljico in na prostor pa jaz sem bila tam za navezovanje stikov z drugimi otroci. Nas je sicer po naravi sramezljiv in rabi vsakic vsaj pol ure, da sprejme nove ljudi in nov prostor, ce sem jaz prisotna, ko pa sem ga zacela puscati, pa se je hitro navezal na vzgojiteljico za varnost. So pa tudi otroci, ki ze v stacuni stecejo do vsakega otroka ali odraslega in imajo verjetno manj problemov z vklapljanjem. Navadno je najbolj kriza v casu spanja, ker imajo otroci obicajno svoje navade, ki ponavadi vkljucujejo poznanega cloveka, lahko jih tudi novo okolje iztiri iz spanca in so posledicno sitni. Aja bolj siten je obicajno, ce sem jaz tam in se ima opcijo obesat po meni, ce pa zginem ven, je pa v minutki umirjen. Moja prisotnost mu daje neko potuho, ce je pa oci, je pa sploh neznosen ker oci pac plese kakor on zvizga user posted image . To govorim za tiste dni, ko je po dolgem casu spet v vrtcu zaradi pocitnic ali bolezni, pa mu je par urc mal zoprno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.8.2010 22:23:47   
Evica22
Hvala za vse odgovore in mnenja. Sem bila v petek pri ravnateljici in sva se dogovorili, da bo šel novembra, dokler pa bom plačala rezervacijo, da bo imel mesto zagotovljeno. Moj namen je začeti februarja s pripravništvom, tako da bo od novembra pa do februarja še dovolj časa za postopno uvajanje. Če pa bi slučajno prej našla kakšno službo, pa tudi jaz menim, da mi ne bodo rekli, da z delom začnem naslednji dan. Ker pa bo imel Tim mesto rezervirano, pa lahko gre v vrtec že pred novembrom.
Se strinjam, da bo novembra manj joka kot zdaj septembra, ko bo veliko novincev. Si sploh ne predstavljam toliko mamic in otrok skupaj - verjetno je res pravi kaos. Novembra pa bo že vse "utečeno", pa bo lažje.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?