|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj mislite?
19.8.2010 13:32:27   
drejčy

Poskušala bom biti čim bolj kratka in jasna.Imela sem službo za n.č po porodniški zaradi prenehanja dejavnosti ostala brez.Imam otroka po IVF, sedaj sem zopet pred novim postopkom.Denarno nadomestilo  imam v odločbi od 14.8.2010-14.2.2011 prve tri mesece nekje 400, naslednje tri malo več kot 300eur.Na ponovni IVF grem septembra.

Čutim da sem sposobna več narediti iz sebe kot ostati na srednji šoli, zato sem se odločila da grem ponovno študirat.In sedaj moja dilema.Zavod bi mi šolnino 1700eur na letnik plačal, ampak pozneje po koncu nadomestila ne dobivam nič več.Svetovalka na zavodu za brezposelne mi je rekla, da bi se mi bolj splačalo, da si šolnino plačujem obročno sama, in glede na to, da imam še zraven eno hudo bolezen in tako že avtomatsko ostanem v primeru nosečnosti na rizični nosečnosti, grem s septembrom v bolniško.V tem primeru bi zavod kril prvi mesec bolnišo pozneje pa bi bila do konca nosečnosti preko zzzs-ja.In nadomestilo bi se mi za ta čas zamrznilo.Pa bolniško bi imela potem dlje časa kot nadomestilo,pozneje pa bi itak že dobivala porodniško.Tak je njen predlog.Kaj menite ve?Res me zanima vaše mnjenje - več glavuser posted image Študij bi potem v teh dveh letih kaj bi bila na bolniški in pozneje na porodniški končala.

Mogoče me marsikatera ne bo razumela zakaj vse to,ampak pri 32letih čutim da je še čas da kaj spremenim v svojem življenju, predvsem to,da pozneje otrokom nudim več.Imava svoje stanovanje, mož dobro službo in bi nekako šlo.Ker v našem koncu služb ni- pomurje, še posebej kot ekonomski tehnik oz. lahko grem za prodajalko kot sem bila ali za natakarico.Upam da razumete kaj hočem povedati,...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj mislite?
19.8.2010 13:45:15   
m_o_i
ne razumem, zakaj bi se ti bolj splacalo solnino placevat sami!? razen, seveda, ce obe s svetovalko racunata na to, da bos tudi cez 2, 3 leta se vedno brez sluzbeuser posted image

al pa kaj napisanejga ne razumem najboljse...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2010 15:02:19   
drejčy

ja saj to je mene tudi zmedlo - zakaj sama plačevati?Ona je rekla da zato, ker lahko grem potem takoj ob umetni oploditvi v bolniško in ostanem vse do porodniške, medtem pa mi nadomestilo miruje.In bi imela v tem primeru bolniško ves čas enako, medtem ko z nadomestilom ni tako oz. po šestih mesecih ostanem brez vsega.Pa še porodniško bi imela manjšo in dva meseca pred nastopkom porodniške bi bila brez vsega.Tako pa bi mi šlo zavorovanje in vse kaj sodi zraven če bi šla od zzzs-ja.Tako po njenem!

Zame je trenutno najbolj ugodno če mi plača zavod.Sam kako pa je, pozneje ko ostanem brez vsega, ker socialno ne bom dobivala, ma mož ravno za par eur previsoko plačo.Ker izračunana porodniška bo potem res precej manjša kot če bi šla iz bolniške v porodniško.

Saj grem sedaj naslednji teden še enkrat prav k poklicni svetovalki, ampak me je res ta moja svetovalka zmedla.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2010 15:46:19   
m_o_i
men je tole sumljivo, res (ne morem se znebit obcutka, da ti je povedala najugodnejso varianto-za njih).
ce se le da, pojdi k drugi svetovalki in jo vprasaj isto-potem pa primerjaj...

solnina ni macji kaselj; kako si jo bos pa npr. placevala, ko bos dobivala nadomestilo oz. bolnisko(zdaj je tu vseeno)??

ne, res-ce se le da, pojdi k drugi svetovalki v ISTI zgradbi (to se zna zanimivo bituser posted image )

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2010 16:10:43   
jar
ene si pa res privoščite: hudo bolna, brezposelna, brez ustrezne izobrazbe in imaš namen imet še enega otroka

a mi, davkoplačevalci pa vse to financiramo???????????? plačujemo ti nadomestilo za brezposelnost, tvojo šolnino, umetno oploditev, 9 m bolniške, porodniško in nato še višje doklade in socialno pomoč.

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2010 17:26:46   
drejčy

ej jar ne bit tak pametna!!!Kaj sploh pametuješ če veš sam napadati in obsojati?

Imam 11,5let delovne dobe, do sedaj vedno delala,plačevala davke in prispevke.Če se vsaj malo spoznaš na matematiko ti je lahko jasno da sem šla po srednji šoli takoj delat.In sedaj pa bi rada pač nadoknadila in šla dve leti študirat.Vse to kaj si ti naštela sem si jaz sama vplačevala notri.Za moje pojme si toliko umsko zaostala, da ne veš ali prebrati ali pa si premisliti kaj sem napisalauser posted image Se mi ne ljubi s takimi neumnimi kokoškami sploh pisati,ker je pod mojim nivojemuser posted image

moi tebi pa iskrena hvala.Saj meni tu tudi nekaj močno smrdi,imam ravno naslednji teden svetovalko pa bom jo malce podrobneje povprašala.Drugače bi mi šlo skoz če bi si sama plačevala,ker bi imela obrok tam okrog 110eur + na začetku vpisnina.Pa še prihranke imam.Največ se gre za to, da me je res zmedla s to svojo izjavo.Še enkrat hvala in škoda, da se ene morajo najprej spustiti tako  nizko in niso sposobne dati nekega normalnega odgovora kot ti.

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2010 20:22:27   
m_o_i
ne ne, nisem jaz mislila, kak si ti predstavljas, da si bos placevala solnino; mislila sem, kak si ona svetovalka predstavlja to...
pac sem si zamislila neko noseco, brezposelno osebo (pustimo podrobnosti, prihranke itd.) in svetovalka ji rece, da bi se ji splacalo sami solnino placevat!? tudi ce je mesecni obrok (jaz npr. sem pred leti imela za en letnik moznost placati v samo dveh obrokih-sicer to nima veze z zavodom, ker sem hodla v sluzbo), ni mali znesek,ane!?

no, bos povedala, kak se bo izteklo user posted image

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Šola za starše
Michonne RR

Ali ste v nosečnosti obiskovale šolo za starše?

Da (96%)

Ne (4%)

Število vseh glasov: 123

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!