drejčy -> Kaj mislite? (19.8.2010 13:32:27)
|
Poskušala bom biti čim bolj kratka in jasna.Imela sem službo za n.č po porodniški zaradi prenehanja dejavnosti ostala brez.Imam otroka po IVF, sedaj sem zopet pred novim postopkom.Denarno nadomestilo imam v odločbi od 14.8.2010-14.2.2011 prve tri mesece nekje 400, naslednje tri malo več kot 300eur.Na ponovni IVF grem septembra. Čutim da sem sposobna več narediti iz sebe kot ostati na srednji šoli, zato sem se odločila da grem ponovno študirat.In sedaj moja dilema.Zavod bi mi šolnino 1700eur na letnik plačal, ampak pozneje po koncu nadomestila ne dobivam nič več.Svetovalka na zavodu za brezposelne mi je rekla, da bi se mi bolj splačalo, da si šolnino plačujem obročno sama, in glede na to, da imam še zraven eno hudo bolezen in tako že avtomatsko ostanem v primeru nosečnosti na rizični nosečnosti, grem s septembrom v bolniško.V tem primeru bi zavod kril prvi mesec bolnišo pozneje pa bi bila do konca nosečnosti preko zzzs-ja.In nadomestilo bi se mi za ta čas zamrznilo.Pa bolniško bi imela potem dlje časa kot nadomestilo,pozneje pa bi itak že dobivala porodniško.Tak je njen predlog.Kaj menite ve?Res me zanima vaše mnjenje - več glav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Študij bi potem v teh dveh letih kaj bi bila na bolniški in pozneje na porodniški končala. Mogoče me marsikatera ne bo razumela zakaj vse to,ampak pri 32letih čutim da je še čas da kaj spremenim v svojem življenju, predvsem to,da pozneje otrokom nudim več.Imava svoje stanovanje, mož dobro službo in bi nekako šlo.Ker v našem koncu služb ni- pomurje, še posebej kot ekonomski tehnik oz. lahko grem za prodajalko kot sem bila ali za natakarico.Upam da razumete kaj hočem povedati,...
|
|
|
|