|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič brez - ponoci
3.8.2010 22:06:43   
Sacherca
Prvic brez Plenice ponoci...Ste jih vi dajali med spanjem lulat ali ste pustili,da se sami zbudijo in lulajo??

Star je  3 leta in 4mesece, cez dan je suh ze skoraj eno leto.....Danes,ko sva bila v trgovini pred plenicami,je rekel,da ne bo vec imel plenice ponoci in,da jih ne smeva kupit.

Hitre,kratke odgovore...Da se lazje odlocim user posted image

Ga dam ali ne??

HvALA ZA pomoc user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič brez - ponoci
3.8.2010 22:08:04   
Anonimen
Da.

(odgovor članu Sacherca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2010 22:08:16   
thaiss
jaz sem ga dala samo prvo noč, okoli polnoči ko sem šla jaz spat, brezvezeuser posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2010 22:08:58   
principessablu
mi smo tud stari 3 leta,no pa smo brez ene pol leta,tud sama rekla da ne bo več mela,pa me je skrbel kaj bo ponoči...nič...sploh se ne zbudi in jo ne tišči lulat celo noč...če pa že pa pokliče mami,ati...user posted image

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2010 22:11:49   
ursi
Mi ga nismo nč dajal ponoči na wc. Sva mu pa razložila, da če sam ponoči noče na wc lahko pokliče katerega izmed naju in bo šel z njim. ampak če že kdaj gre, gre kar sam.

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2010 22:13:55   
Sacherca
Itak smo v isti spalnici, najina postelja poleg njegove....Ce se on zbudi ni problem...Zdaj se edino sprasujem,ce se bo....Saj se imam kaksno uro preden grem spatuser posted image

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2010 22:16:51   
Anonimen
Kaj če ga "zbudiš" in daš lulat, preden greš ti spat?

(odgovor članu Sacherca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2010 22:18:34   
Anonimen
Jaz bi ga pustila brez.
Naša je stara 26 mesecev, popoldan popolnoma suha, prosi za lulat in kakat ( sama gre tudi) in ji dam plenico, ko gre spat po kosilu, vendar se mala konstantno zbudi in gre lulat in potem takoj nazaj spat. Ne vem zakaj bi ji rekla, naj lula v plenico. Kar smo začeli, bomo nadaljevali. Edin jaz nimam jajc jo dat brez plenice spat čez dan. Zvečer pa tud ne.user posted image Pa čeprav bi jo lahko, ker se zbudi čist suha. Včasih ponoči ima malo, res malo polulano plenico.Zjutraj gre takoj lulat ko vstane. Si že na poti do wc-ja sama dol daje plenico.

(odgovor članu ursi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2010 22:20:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Itak smo v isti spalnici, najina postelja poleg njegove....Ce se on zbudi ni problem...Zdaj se edino sprasujem,ce se bo....Saj se imam kaksno uro preden grem spatuser posted image

Mnogi  starši ki jih poznam so kar pogumni in so pripravljeni ponoči pač vstati in preobleči posteljo. 3x pa 3x.

(odgovor članu Sacherca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2010 22:23:16   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Kaj če ga "zbudiš" in daš lulat, preden greš ti spat?

zato sem jaz to po prvi noči opustila, ker to namensko zbujanje me ni prepričalo.
Naš je ponoči brez plenice od 2l 5m, vprašal ponoči ni še nikoliuser posted image , polulal se je mogoče 10_x_ (v enem letu)

< Sporočilo je popravil thaiss -- 3.8.2010 22:24:28 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2010 22:32:18   
Petraa
To da ti otroka pelješ lulat ponoči ne bo obrodilo sadov,kot samo neprespanost. Otrok se mora zbudit ko ga tišči in takrat je pripravljen brez pleničke. Dokler bo pa spal dalje in lulal ni pripravljen

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2010 22:32:50   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

To da ti otroka pelješ lulat ponoči ne bo obrodilo sadov,kot samo neprespanost. Otrok se mora zbudit ko ga tišči in takrat je pripravljen brez pleničke. Dokler bo pa spal dalje in lulal ni pripravljen

super napisano!!

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.8.2010 22:36:29   
eva1
Nikol nisem nobenga zbujala za lukat, pa sta bla oba suha podnevi in ponoči pri dobrih 2 letih! Aja s tem,da sem ponoči ukinla plenico, ko nekaj dni zapored ni bila nič polulana!

< Sporočilo je popravil eva1 -- 3.8.2010 22:37:27 >

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.8.2010 22:37:26   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

super napisano!!

Se strinjam.
Naša je bila ponoči suha prej kot podnevi in se je mogoče 3x polulala, pa še to ker je res veliko pila zvečer. In če jo tišči lulat, se zbudi oz. napol v spanju me kliče in jo dam lulat. Da bi jo zbujala ali dajala lulat preden grem spat, pa ne, ker nima smisla. Se mora navadit, da čuti, kdaj jo tišči lulat.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.8.2010 7:50:56   
barni
Sacherca, moja je tudi meni že večkrat rekla, da bi rada bila brez pleničke za spat. Stara je 2 leti in 8 mesecev, pa jo ima še za dnevno in nočno spanje oziroma tako bom reka, za spanje v postelji. Ker če preko dneva zaspi v avtu (tudi za 2h) se ne polula. Čez dan je suha 4 mesece.

Ko je prvič rekla, da bi bila rada brez pleničke, sem jo dala spat brez pleničke, samo se je polulala v posteljo. To je bilo pri dnevnem spanju. Potem mi je čez čas rekla zvečer, da noče pleničke, pa sem jo dala spat brez in spet se je kmalu polulala in sem morala posteljo preobleči tako, da je ona še vedno spala na njej user posted image . Se ni dala motit.

Tako da po mojem pač ni pripravljena, čeprav mi sama reče, da bi bila brez. Brala sem na več mestih, da je otrok pripravljen takrat, ko je 10 dni zapored zjutraj suha plenička. Jaz zdaj čakam, da bo pač suha plenička. Ker naša je res mokra. Je pa res, da deklina čez dan veliko pije in prav tako zvečer, še v banji pije vodo. Zvečer gre lulat pred kopanjem in po kopanju. Pa je ponoči še vedno polulana plenica.

Ni mi pa čisto jasno, zakaj se v avtu ne polula, v postelji pa, pa spi isto dolgo. Za v avto ji nikoli ne dam pleničke, samo podlogo.

To da bi pa jaz ponoči vstajala in jo kar tako dajala lulat, pa mi ni ok. Če bi me poklicala ok. DA bi jo pa jaz zbujala, to pa ne. In tut upam, da ko se bo odvadla, da ponoči ne bo potem hodila lulat, ker smo komaj malo bolje začeli spat.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.8.2010 8:15:04   
Sacherca
Hvala za vse nasvete,odgovore in vase izkusnje user posted image

Ko sem sla spat ga nisem nic budila...Okoli stirih ponoci se je nekaj glasil..Sem ga vprasala,ce gre lulat na kahlico je rekel,da ne.Pa sem mu se rekla,da je kahlica poleg postelje,pa je rekel,da potem pa bo lulal,ce je poleg postelje pa ce bom jaz zraven.Sem ga dala na kahlico,sem se jaz bolj slabo videla,bi skoraj lulcka zunaj kahlice pustilauser posted image .Lepo se je polulal in sel nazaj spat.Zjutraj pa je sel ,ko se je zbudil,pred cca 20minuser posted image .

Tako,da,prva noc je uspelauser posted image . In ga tudi naprej ne mislim nic zbujat in mrdat lava dok spavauser posted image

Je pa se nekaj ob vsem tem..Do sedaj je vedno kakal v plenicko.Ko ga je tiscalo je rekel,mami daj plenicko,kakat me.In se sel skrit v kak kot...No,ko sva se vstala je rekel,da gre kakat na kahlico.Lulal je, tini mini miniautern kakec je tudi uspel...Upam,da bo tudi kakat hodil na kahlico,da ga ne bo zaprlo,upam, na anjboljseuser posted image ..... V vrtcu naprimer, celo leto ni niti enkrat kakal, vedno doma ali pac nekje,kjer je vedel,da bo dobil plenico.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.8.2010 8:53:45   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Hvala za vse nasvete,odgovore in vase izkusnje user posted image

Ko sem sla spat ga nisem nic budila...Okoli stirih ponoci se je nekaj glasil..Sem ga vprasala,ce gre lulat na kahlico je rekel,da ne.Pa sem mu se rekla,da je kahlica poleg postelje,pa je rekel,da potem pa bo lulal,ce je poleg postelje pa ce bom jaz zraven.Sem ga dala na kahlico,sem se jaz bolj slabo videla,bi skoraj lulcka zunaj kahlice pustilauser posted image .Lepo se je polulal in sel nazaj spat.Zjutraj pa je sel ,ko se je zbudil,pred cca 20minuser posted image .

Tako,da,prva noc je uspelauser posted image . In ga tudi naprej ne mislim nic zbujat in mrdat lava dok spavauser posted image

Je pa se nekaj ob vsem tem..Do sedaj je vedno kakal v plenicko.Ko ga je tiscalo je rekel,mami daj plenicko,kakat me.In se sel skrit v kak kot...No,ko sva se vstala je rekel,da gre kakat na kahlico.Lulal je, tini mini miniautern kakec je tudi uspel...Upam,da bo tudi kakat hodil na kahlico,da ga ne bo zaprlo,upam, na anjboljseuser posted image ..... V vrtcu naprimer, celo leto ni niti enkrat kakal, vedno doma ali pac nekje,kjer je vedel,da bo dobil plenico.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.8.2010 9:36:47   
Adelina
Sacherca, upam, da ne boš huda, če bom kar na tvoji temi vprašala. Torej naša punca (3l 8mes.) je tudi sedaj že 1 mesec ponoči brez. Na začetku se je 2x malce polulala (ampak ne na polno), potem se je 2 ali 3x (nekje 1x na teden) polulala ampak na polno, sedaj pa je že 3x zaporedoma zopet polulana. Kaj mislite? Naj ji dam plenico nazaj, čeprav pol joka, da bo šla lulat?

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.8.2010 15:10:14   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Tako da po mojem pač ni pripravljena, čeprav mi sama reče, da bi bila brez. Brala sem na več mestih, da je otrok pripravljen takrat, ko je 10 dni zapored zjutraj suha plenička. Jaz zdaj čakam, da bo pač suha plenička.

Tudi jaz sem to brala, ampak v našem primeru to ne drži. Naša je bila podnevi suha že kake 2 leti, ponoči pa ne- do pred tremi tedni, ko je dobila norice- planička non stop polna in to ful, zato tudi nisem forsirala- tudi, če sem ji dala kdaj planičko gor za dnevno spanje-je bila planička močno polulana... potem pa smo ji razložili, ker je bilo po ritki in luliki res ogromno pikic, da to ni dobro za pikice, da morajo ostat na zraku- pa je rekla, da noče več planičke, da bo spala brez- v posteljo se je polulala samo prvi dan- ker je bila totalno izmozgana od bolezni in je dobila zdravila, pa je očitno tako globoko zaspala- potem pa niti enkrat več- kot bi odrezala- še dan prej pa tako polulana planička, da sem šla v Mullerja po dodatne vložke za v planiceuser posted image ... je pa res, da če bi se močenje postelje nadaljevalo, ne bi forsirala- ampak naša je tudi že dovolj velika, da se da z njo vse pogovorit...

Ponoči sem jo samo enkrat poskušala budit, pa od zaspanosti itak ni mogla lulat- potem sem jo pustila in je kadar je bila sila, sama poklicala, sedaj pa tudi že lepo spi celo noč.
Za vsak slučaj ji dam zvečer zraven postelje kahlico- če bi bila taka sila- in ene dvakrat je šla ponoči na kahlo čisto sama in potiho- sem potem šele zjutraj videla lužico...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.8.2010 15:15:13   
Sacherca
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Sacherca, upam, da ne boš huda, če bom kar na tvoji temi vprašala. Torej naša punca (3l 8mes.) je tudi sedaj že 1 mesec ponoči brez. Na začetku se je 2x malce polulala (ampak ne na polno), potem se je 2 ali 3x (nekje 1x na teden) polulala ampak na polno, sedaj pa je že 3x zaporedoma zopet polulana. Kaj mislite? Naj ji dam plenico nazaj, čeprav pol joka, da bo šla lulat?

Ti kar izkoristi temo user posted image Ni razloga,da bi bila huda user posted image

Glede na to,da joka potem...Jaz ji ne bi vec dala plenicke..Ona pa tudi ne,ker drugace bi ze rekla.Pa se hudo ji je,da potem joce. Mogoce pa tako trdno spi?

Kaj ekstra ti ne bom pomagala in bluzila kaj bi naredila na tvojem mestu,ker sem sele na zacetku vase potiuser posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.8.2010 14:00:07   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Isto pri nas. Stara je 3 leta in 8 mesecev. Že prejšnje poletje je spala brez pleničke. Na jesen je začela lulati v posteljo. Pa sem ji dala pleničko, ker se mi še ni zdela pripravljena. Letos isto. Celo poletje suha, zdaj pa že cel teden lula v posteljo. 4 dni sem jo budila okoli 23.00 da sem jo dala lulat, ampak je bila tako zaspana, da mi je na školjki zaspala, in se vseeno v posteljo polulala, zdaj tri dni je ne zbujam in lula. Ji dam plenico na rito?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.8.2010 14:11:56   
Katjusa
nikoli, ga nisem zbujala za lulanje......

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.8.2010 14:21:54   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

nikoli, ga nisem zbujala za lulanje......

Tudi nikoli, pa pred spanjem spije 2 dcl mleka in že od prvega noči brez plenice (ki je bila sicer dokaj pozno - dobra 3 leta) ni lulal niti 1x. Je bil pa ponoči suh že prej, podnevi pa kasneje.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?