|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od kahlice na obisku?
11.7.2010 21:27:42   
suzanica
ojla. Odvajamo se od kahlice. Doma nam gre super. Kako ste reševale ve ko ste šli na primer v trgovino, v mesto,... - skratka kjer ni kahlice. Obstajajo tudi neke za enkratno uporabo kahlice. Ima katera izkušnje? Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od kahlice na obisku?
11.7.2010 21:29:26   
Naja31
A se otrok odvaja od kahlice al navaja? Ne razumem.

Če ni kahlice, gre na WC. A ni to logično?

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2010 21:30:01   
ledenaa
Lulali smo zunaj

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2010 21:34:32   
blaža
Mi hodimo kar na stranišče, če smo zunaj gremo rožice zalit, če smo v kakem nakupovalnem centru majo itak vc-je. Če sem kje okoli po vasi si vzamem celo opremo z seboj. Če bi ga slučajno kakat prijelo mam še vlažilne robčke in seveda za preoblečt, da ni treba, da greva domov, če bi se kaka nesreča zgodila. No za enkrat nam kar ratava, ta teden je prvič popolnoma brez in lepo vpraša, pol pa laufamo.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2010 21:36:11   
blaža
za te prenosne al potovalne kahlice sem tudi jaz že čula. Ma če si npr. v mestu, kaj pol to nosiš z sabo? al to zmontiraš na hitro in ga na pločniku daš sedet? Ni ta kahla za to mišljena, to je bolj, ko se gre na pot z avtom po mojem, ne vem samo tako razmišljam.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2010 21:36:13   
Ana009
nismo bili vezani ne na kahico, ne na wc.. spobali vse... najboljse je pa seveda lulat zunaj na travo ali pa v gozdu..

ce pa ze morate imeti kahlico, potem pa jo vzemi s sabo ali pa kar kaksno posodo alla tupperware,-.. pa se jo ima potem samo za to.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2010 21:37:14   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Ana009

nismo bili vezani ne na kahico, ne na wc.. spobali vse... najboljse je pa seveda lulat zunaj na travo ali pa v gozdu..

ce pa ze morate imeti kahlico, potem pa jo vzemi s sabo ali pa kar kaksno posodo alla tupperware,-.. pa se jo ima potem samo za to.

še dobro, da si spredaj napisala ala,... ker če ne je pa to res luksuz na tupperware kakat.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2010 21:43:50   
Anonimen
user posted image

jaz sem za vsak slučaj s seboj jemala dodatno pleničko... saj lula res lahko povsod, za kakanje je pa včasih kakšen problem.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2010 21:45:46   
Kerensa*
Ampak jaz RES ne razumem, zakaj pišete v množini. Izpade, kakor, da se cela družina naenkrat, vključno z mamo in očetom, odvaja od kahle.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2010 21:48:04   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ampak jaz RES ne razumem, zakaj pišete v množini. Izpade, kakor, da se cela družina naenkrat, vključno z mamo in očetom, odvaja od kahle.

ja a ne veš, da je to velik dogodek za celo familijo?user posted image . Ma da nas vidiš šele ko vsi ploskamo, ko nardi kakec na školko al pa se polula? user posted image Že en teden ploskam kot blesava.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2010 21:49:47   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2010 21:52:53   
country
Našo punco vedno pošljem na wc preden greva od doma, potem pa zrežiram opravke tako, da je možnost iti na wc. Zadnjič sva na primer šli na kakav in spotoma še na wc, potem pa po opravkih dalje. Predvidevam, da bo lulala po približno eni uri in se lepo izide.
Če smo v naravi pa zalivamo travico. V tem primeru je pri nas problem za kakanje, saj se kar pokaka in prej nič ne pove, da bi lahko kakec zakopala.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2010 22:07:25   
pelin
user posted image user posted image user posted image ...sem se pred spanjem še malo nasmejala...posebej zaradi tiste prenosne kahlice na pločniku in Kerensinega komentarja o skupinskem kakanju in odvajanju od kahle...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.7.2010 7:36:49   
barni
Po mojem manj ko boš komplicirala, bolje bo.

Če si na obisku, čisto mirno rečeš otroku, da gresta na WC. Pri nas je bil malo problem, ker se je bala, da bo v stranišče padla in je bila tako trda, da sploh ni mogla lulat, samo smo to hitro prešli, ko sem ji pač nekako približala WC v smislu, da ni nič nevarnega.

Če si zunaj je zame itak najboljš, da se lula in kaka zunja. Povsod sicer ne gre, samo če se le da iščem tako opcijo. Drugače pa sva raziskovali v lokalih, kje imajo najlepši WC - nekakšna igra, da vidiva, kje smrdi, kje je umazano, kje je lpo, kje imajo WC papir...vse sorte.

Sej ko zapopade je ok, samo dokler se ne navadi je malo zoprno. Zdaj ko je poletje po mojem sploh ni panike. Ma jst sem jo dala tut sredi ceste lulat, ko jo je pritisnilo, ker vem, da takrat še ne bi zdržala. Pa sem potem lepo polila z vodo (v plastenki sem jo vedno imela s seboj) in se nisem dala motiti. Če psi povsod ščijejo in serjejo, pa nihče ne poliva za njimi, zakaj bi bilo potem tragično, če moj otrok?

Kahlice pa nismo nikoli uporabljali, zato ti ne znam svetovati glede prenosnih itd. Jaz sem ji zunaj preprosto rekla, da ji bom iz svojih rok tolček naredila in se ji je tko fajn zdel, da zdaj še vedno kdaj reče, mami daj stolček naredi (primeš pod koleni, otrok pa se s hrbtom nasloni nate - cel kavč user posted image ).

In ja, odvajanje je bil tudi pri nas projekt cele družine.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.7.2010 8:21:46   
mateyka
mi tuhtamo, da bi kupili tole. je tudi za polagat na wc (2v1)
http://www.minisvet.si/zlozljiva-prenosna-kahlica-novo-p-1154.php

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.7.2010 9:02:03   
kajajaka

A tebe tudi to moti? user posted image
Ker jaz sem tudi na to občutljiva... "imamo že 2 zobka" Halo? A cela familija premore le 2 zoba??? user posted image
user posted image

Drugače, pa da obgovorim na vprašanje : Naša lula po travici, po kamenčkih... kjer pač je. Še doma se raje polula na travo na drovrišču kot pa v kahlo. Seveda pa karnaprej perem prevleko avtosedeža, ker ko ona pove, da bi lulala... in preden jaz ustavim avto... Ah pa kaj, se bo že navadila, kot se vsi otroci. Povem ji, naj tišči, da bom takoj ustavila avto, ampak včasih pač ne gre in takrat ji razložim, da ni nič hudega in da bo drugič lažje zadržala...
Kakšne papirnate kahle pa ne pridejo v poštev, dokler se sestavi, pa otroka sleče... naši že po nogah teče user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.7.2010 11:02:10   
ronja
V naravi gremo v naravo.
V trgovini gremo na wc.
Pri prijateljih germo na wc.
V mestu sem ju dala na kahlico, če je bila nuja (sem jo vozila s seboj v vozičku) in potem do najbližjega wcja. Zdaj pa itak že zdržita (sta 18 mesecev in 3 leta stari), tako da ni problem.
V avtu še vedno vozimo s seboj kahlico, ker je pač včasih to lažje, da se lahko lepo normalno kot človek usedeta;) Pa ker je včasih to bolj varno ali priročno - kahlico lahko daš v avto in tam gor sedi, če je zunaj mrzlo ali ni primernega prostora, da bi jo lahko dal zunaj lepo lulat.

Mava pa navadno plastično kahlico - sva mela eno v vozičku, ena je še vedno v avtu. Ko svoje opravi, jo sprazniva in umijeva z vodo, ki je tudi vedno v avtu.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.7.2010 11:33:07   
ronja
V naravi gremo v naravo.
V trgovini gremo na wc.
Pri prijateljih germo na wc.

ja, to gremo res vsi enako, hehe, zato je v množini. na kahlo gresta pa samo onidve, zato je v 3. os. dvojine.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.7.2010 16:52:27   
mateyka

ma sej se res - to je družinski projekt user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.7.2010 16:56:39   
ronja
ma sej se res - to je družinski projek

hehe, sej je res: otrok sam lula/kaka, vse ostalo moraš pa ti zrihtat: kam lulat/kakat, pa slečt, pa oblečt, pa ritko obrisat, pa iz kahle pospravit... Če tko pogledaš, ma nek point, čeprav sem tudi jaz proti tej množini kar vse povprek. Smo se pokakali... Kdo vse zdaj?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.7.2010 20:20:26   
liliana

Običajno je šlo (danes več ne, ker gre sama, razen na javnih wcjih in na obiskih) vsaj tričetrt družine lulat in kakat......jo je bilo potrebno sleči, dati na školjko, na javnih wcjih je bil projekt še večji, ker je potrebno papir zložiti, da se ravno ne seda tam kjer razno razne čiste ali umazane riti sedijo, potem je treba malo ritko obrisati, obleči, umiti roke, ker sama ni dosegla mila.....torej smo delali "mi" in se ni odvajal od plenice oz. privajal na wc školjko le otrok....

PS: nihče pa pri otroku zaenkrat ni opazil kake govorne napake zaradi tega, ker "smo jedli", "smo se odvajali", "smo se kopali".....

Prenosne kahle oz. tiste za enkratno uporabo pa nikoli nismo nosili zraven......(upam, da sem tu množino povsem upravičeno uporabila.....ali pa bi bila boljša dvojinauser posted image ), ker predvidevam, da tega otrok ponavadi sam ne nosi......

< Sporočilo je popravil liliana -- 12.7.2010 20:24:48 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.7.2010 21:06:42   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

PS: nihče pa pri otroku zaenkrat ni opazil kake govorne napake zaradi tega, ker "smo jedli", "smo se odvajali", "smo se kopali".....

Pri otroku ne, pri odraslih pa.   user posted image  
Ko bo tvoj otrok odrasel in bo user posted image , boš tudi rekla, naredili smo user posted image ? Ali bo to že končno lahko delal sam?  user posted image

To si dobro napisala, ja. To JE govorna napaka.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?