barni -> RE: odvajanje od kahlice na obisku? (12.7.2010 7:36:49)
|
Po mojem manj ko boš komplicirala, bolje bo. Če si na obisku, čisto mirno rečeš otroku, da gresta na WC. Pri nas je bil malo problem, ker se je bala, da bo v stranišče padla in je bila tako trda, da sploh ni mogla lulat, samo smo to hitro prešli, ko sem ji pač nekako približala WC v smislu, da ni nič nevarnega. Če si zunaj je zame itak najboljš, da se lula in kaka zunja. Povsod sicer ne gre, samo če se le da iščem tako opcijo. Drugače pa sva raziskovali v lokalih, kje imajo najlepši WC - nekakšna igra, da vidiva, kje smrdi, kje je umazano, kje je lpo, kje imajo WC papir...vse sorte. Sej ko zapopade je ok, samo dokler se ne navadi je malo zoprno. Zdaj ko je poletje po mojem sploh ni panike. Ma jst sem jo dala tut sredi ceste lulat, ko jo je pritisnilo, ker vem, da takrat še ne bi zdržala. Pa sem potem lepo polila z vodo (v plastenki sem jo vedno imela s seboj) in se nisem dala motiti. Če psi povsod ščijejo in serjejo, pa nihče ne poliva za njimi, zakaj bi bilo potem tragično, če moj otrok? Kahlice pa nismo nikoli uporabljali, zato ti ne znam svetovati glede prenosnih itd. Jaz sem ji zunaj preprosto rekla, da ji bom iz svojih rok tolček naredila in se ji je tko fajn zdel, da zdaj še vedno kdaj reče, mami daj stolček naredi (primeš pod koleni, otrok pa se s hrbtom nasloni nate - cel kavč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). In ja, odvajanje je bil tudi pri nas projekt cele družine.
|
|
|
|