|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Policistična jajčnika
19.7.2005 17:59:52   
barb1
Pozdravljene RR-jevke.
Sem "nova" med vami in imam prav tremo, ker vas spremljam in berem že slabo leto.Ste super in zlate punce in seveda ženske :bravo:. Odločila sem se, da se vam pridružim in morda tudi sama kateri pomagam...in katera meni pomaga...ker imam tudi jaz težavo :((. Prav danes sem bila pri mojem G, ki mi je z ultrazvokom pokazal moja policistična jajčnika. Pravi, da je skora 99% v tem težav, da z mojim v enem letu truda nisva še zanosila.
In ker vem, da ste zlate punce, mi bo prosim katera svetovala oz. povedala svojo izkušnjo, če je imela tako težavo?
vsem pošiljam :rozica:
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Policistična jajčnika
19.7.2005 19:37:28   
saša24
pozdravljena med nami:bravo::bravo::bravo::bravo:

veš tudi sama imam probleme z policističnimi jajčniki, vendar ginekologinja pravi, da se s tem da zanosit, vendar potrebujemo malo zdravniške pomoči (nekatere).. pri meni osebno je problem samo v ovulacijah in mi :hudicek: zelo nagaja, včasih je ni tudi po 3 mesece.. za mano je že hsg preiskava in kup tabletk v mojem želodčku... čaka pa me še laparoskopija, verjetno septembra....

in potem le upam, da mi bo končno iuspelo priti do :duda:

lep pozdrav in javi se še kaj

sasa24:miska:

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Policistična jajčnika
19.7.2005 20:23:34   
mihi78
pozdravljena!
tudi tebi eno :rozica: za začetek.
nikar ne obupaj! Tudi jaz sem slišala, da lahko s policističnimi jajčniki zanosiš :nosecka: in donosiš :duda: ampak, da včasih dalj časa traja.
poglej še na na http://www.med.over.net, sigurno boš kaj našla.
midva na pikici delava že dve leti, sicer sem med tem časom trikrat zanosila, a ne donosila. vse pikice sem izgubila že v prvih 8 tednih :((:((:((
prepričana sem, da vama bo uspelo. pogumno naprej :bravo:

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Policistična jajčnika
19.7.2005 21:19:59   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo:

Tudi meni so pred leti rekli, da imam policistična jajčnika, vendar mi ni nikoli nihče rekel, da se ima zaradi tega lahko kakršnekoli težave z zanositvijo. Takrat sem že imela nekaj let starega sina, zanosila pa sem brez težav, v prvem mesecu nezaščitenih spolnih odnosov.
Tudi sedaj, ko sem drugič noseča, je bilo enako. Zanositev prvi mesec.
Je pa res, da so mi rekli, da imam zaradi policističnih jajčnikov lahko neredne menstruacije, ki so lahko tudi obilnejše in dlje trajajoče od običajnih oz. povprečnih. Kar je bilo pa res, dokler nisem začela jemati kontracepcijskih tabler Stediril-M.

:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu barb1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Policistična jajčnika
19.7.2005 21:45:15   
Nyah*
:rozica::rozica::rozica:Hojla :rozica::rozica::rozica:

Tudi jaz ima take tezave kot ti, cutila pa sem te jajcnike le pri nerednih M, na 39 dni ali manj, pa pri bolecih prvih dneh M.

Zanosit se DA, sigurno, nama je ratalo po 8 mesecih, brez kakrsnekoli pomoci. Prej sem 6 let jemala Cilest, pa sem imela 1 leto pavze, preden sva se odlocila za :duda:. pa je ratalo, sicer ne takoj, pac pa po odklopu, na morju
:bravo::sloncek::morje::bravo::sloncek::morje:.

Poskusaj ne misliti na tezave, ceprav je tezko!

Drzi se
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:.

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Policistična jajčnika
19.7.2005 21:45:29   
Leni72
Hojla! Dobrodošla!
Smo pa pred nekaj časa pisale o tem. Probaj poiskati pod PCO.
Drugače pa imam isti problem. Zanosila po umetni oploditvi in sem srečna mamica štirimesečne lumpe. Nas je kr nekaj s to diagnozo. Če ne boš našla med starimi zadevami se pa kaj oglasi na privat.

:rozica:

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Policistična jajčnika
20.7.2005 0:35:30   
barb1
Ojla punce!
Hvala za lep sprejem! Res ste car-ke :rozica:
Pišete, da s policističnimi jajčniki večinoma ni redne menstruacije. Vendar pri meni se to ni nikoli zgodilo, vedno imam redne in zelo zelo boleče. Res pa je, da sem cca 7 let jemala kont.Cilest.
Zdaj mi je G naročil naj si merim bazalno temperaturo ter na pregled čez šest mesecev, da vidimo kako naprej. Pol bom verjetno (če ni ovulacije) mogla pit tablete klom...al neki takega.
Ja zelo močno upam, da nama bo :duda: čim prej uspelo. Lahko nočko :rozica:

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Policistična jajčnika
20.7.2005 15:22:49   
saša24
barb1!

veš če si jedla kontracepcijske tabletke je po teh redna menstruacija. ko jih pa ne jem me pa frka non stop.
js ti full želim, da tebi čimprej uspe, da zagledaš :modri::roza:

lp se tipkamo

sasa24

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Policistična jajčnika
20.7.2005 20:16:21   
Anonimen
Ojla! Tud jaz imam ravno take težave kot ti. Aprila meseca sem bila pri G zaradi nerednih M po koncu jemanja KT in ko mi je postavil diagnozo ter mi na UZ pokazal kako izgledajo moji jajčniki.... ja prve dnmi je bilo kar kriza. Počutila sem se tako "grozno" čist sesuto, čeprav so mi vsi zagotavljai, da pač ni nič takega. Se sliši fajn ja, ampak moraš sam prebroditi krize in v glavi počistiti, pa še te kak dan sesuje. No ja, vsaj ugotovila sem zakaj ni rednih M in seveda ne rednih O. In ker si tud sama želim zagledati :roza: in si oba želiva :duda: je težko sprejeti diagnozo. K sreči imam okoi sebe ljudi, ki me podpirajo, toda je vseeno težko. In kot da ni dovolj, da ti postavijo diagnozo PCO so odkrili da tudi bris ni ok in so mi delali še "odščip" in zdaj moram do septembra čakalti na izvide in kontrolo .... Skratka ko se enkrat sesuva se vse sesuva. In Dokler čakam na izvide lahko kar pozabim na :sloncek::sloncek::sloncek: brez zaščite. Pa saj to ni res....
Držim pesti zate, da bi imela kaj več sreče kot jaz in v kratkem postala :nosecka:.
Naj te :angel: čuvajo in se vama želja čimprej uresniči. Sicer pa je res kot pravijo policistični jajčniki niso nič hujšega in so dekleta ravno tako zanosile. So le ena od oblik jajčnikov, kar je razložil mog G .... Ja, perfektna tolažba za vse nas, ki sanjamo. In medtem ko se s tem toalžimo razmiššljam kdaj je O in ali bo ali ne bo M. In tudi ko je ni, še vedno ne veš pri čem si....

Sorry, malo me je zaneslo,tak dan pač. No, upam, da se še kaj ogalsiš. Pa s čim lepšo novico seveda.

(odgovor članu barb1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Policistična jajčnika
20.7.2005 22:31:01   
barb1
Hoj!
Tamara popolnoma te razumem, res te popolnoma sesuje, ko dobiš neprijetne rezultate. Meni se nikoli niti sanjalo ni da bi sploh lahko imela težave z zanositvijo. Ko sva se pred letom dni odločila, da zdej pa je pravi čas za :duda:, sem bila sigurna, da to bo takoj 9nebesa...in seveda iz tega ni blo nič. Pol pa ko sem pri G videla tiste moje jajčnike polne cistic....me je skoraj kap :((
Sam vedno in skoraj za vsakega obstaja možnost in sigurno bo tudi nam vsem enkrat uspelo .... zato optimizem in upanje!!!
Punce kje (danka, vagina, usta... )si vi merite bazalno temperaturo? Zasledila sem namreč več informacij in sem sedaj malo zmedena.

Leni 72 hvala se kaj oglasim na privat, lepo je vedet, da ti je tebi in tudi kot berem Kerensi in Nyah uspelo in srčno upam, da je pri naju samo ta težava.
Mihi78 saj veš vedno za vsakega pride en trenutek sreče!
Saša 24 glede kont.tablet teh jaz ne pijem več že cca tri let pa imam vedno redne menstruacij in to me bega. Imam tudi bolečine in izcedek okoli tistih dni, tako da mislim, da imam ovulacijo. Res mi je vse skupaj čudno.
Zdej sem malo zatežila...:zmeden2: sam ste res fanj punce in prav lepo se je tipkat z vami!!!
Lepo in :sloncek::sloncek::sloncek: noč!!!!

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Policistična jajčnika
21.7.2005 9:17:08   
mucica1
Živjo punce!

Še jaz se oglašam s svojo zgodbico, ki je še čisto, čisto sveža.

6.7.2005 sem obiskala ginekologa, da me malo pogleda, če je vse ok, ker si z mojim :love: zelooo želiva malo pikico. Pa mi ginekolog pove, da imam policistične jajčnike, zaradi česar so moje ovulacije zelo vprašiljive, pa še moja :hudicek: se je prikazovala na 35-45 dni. Predpisal mi je klomifen, po dve tableti od 5-9 dne novega cikla (šteto od prvega dne menstruacije). Ker se ta 35 dne ni prikazala, jaz pa sem se počutila precej hecno sem 13.7.2005 opravila CB test, ki je bil pozitiven. Pol pa hitro se enega, pa drugi dan takoj h G, ki je nosečnost potrdil.

Evo. Bistvo zgodbe: tudi policistični jajččniki niso čisto zanič. Moji so delovali, čeprav klomifena sploh še nisem začela jesti - po moje so se ga kar malo ustrašili in so začeli delat, kot je treba. :ups:

Držim :miska:za vse, ki si želite postati mamice, da se vam želja čim prej uresniči. Samo obupati ne smete.

:muca:

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Policistična jajčnika
21.7.2005 12:26:54   
barb1
Ojla Mucica1,
ko sem tvojo zgodbico prebrala se mi je prow smeh pokazal v očeh. Čestitam :bravo::bravo::bravo:
No lepo tudi za nas je še upanje :)- HVALA!!!!
Sta poskušala dolgo časa?

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Policistična jajčnika
21.7.2005 12:46:33   
mucica1
Živjo barb 1.

Poskušati sva komaj začela, tako da sem šla h G. na nekakšen preventivni pregled. Prej sva se že en mesec malo hecala :sloncek:, v drugo je pa kar ratalo :)

Zdaj sem noseča 6t in 5d in upam, da bo tudi naprej vse ok.

Lepo se imjete
:muca:

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Policistična jajčnika
21.7.2005 16:02:54   
barb1
Super...:bravo: tako je to treba...jst sem tud misnla da bo tako pa :((
Veš da bo vse ok!!!
Ti sam pazi nase in uživaj 9nebesa!

Lp

(odgovor članu barb1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?