|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šabesa
16.6.2010 12:52:04   
Hope2
Na eni temi mi je ena naredila nore lušte. Se jo da kje kupit, tako bolj domačo, ne kak tetrapak ali plastiko
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šabesa
16.6.2010 12:54:32   
ZmajTolovaj
Meni jo da soseda, ki je skuha za cel blok. Baje da je čist simpl? Jo moram vprašat.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šabesa
16.6.2010 12:55:01   
2violina
Bezeg še cveti (vsaj v naših krajih). Sicer je pri koncu ampak če pohitiš jo lahko še sama narediš.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šabesa
16.6.2010 12:58:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
... ki je skuha za cel blok.

No šabese se pa res ne kuha ... se jo samo namoči ... bezgov sirup je pa nekaj drugega user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šabesa
16.6.2010 12:58:22   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Bezeg še cveti (vsaj v naših krajih). Sicer je pri koncu ampak če pohitiš jo lahko še sama narediš.


ne vem če sem jaz za to, bi me bilo strah spituser posted image

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šabesa
16.6.2010 13:04:00   
2violina
Šabesa se tudi Kuha.
In sicer jo delam na sledeč način:
prekuham 3 l vode in v njo namočim 30-40 cvetov bezga. Dodam 3 na kolobarje narezane limone in pustim stati od 24 - 48 ur. Vmes večkrat premešam- Nato odcedim in v odcejen sok dam 3 kg sladkorja. Nato ta sladkor s segrevanjem raztopim. Pazim, da ni prevroč. Ko je sladkor raztoplen dodam 3 citronke in pribljižno 1/2 limetinega soka. Dam v plastične steklenice in zamrznem. Serviram z ledom in metinimi listi. Čudovito za pit.
To pa ni noben bau bau za pripravit.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šabesa
16.6.2010 13:21:10   
Julija08
Zakaj pa zamrzneš? Meni na hladnem zdrži čez celo zimo, letos mi jo je zmanjkalo februarja, pa je bila čisto uredu....

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šabesa
16.6.2010 13:25:12   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Zakaj pa zamrzneš? Meni na hladnem zdrži čez celo zimo, letos mi jo je zmanjkalo februarja, pa je bila čisto uredu....

1. Zato, ker jo ne segrejem pod vrelišče, ampak samo toliko, da se sladkor raztopi.
2. zato, ker (še) nimam hladne kleti.
3. Ker se mi je prej vedno pokvarila, sedaj pa jo imamo vse dokler jo ne spijemo.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šabesa
16.6.2010 13:26:49   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Šabesa se tudi Kuha.
In sicer jo delam na sledeč način:
prekuham 3 l vode in v njo namočim 30-40 cvetov bezga. Dodam 3 na kolobarje narezane limone in pustim stati od 24 - 48 ur. Vmes večkrat premešam- Nato odcedim in v odcejen sok dam 3 kg sladkorja. Nato ta sladkor s segrevanjem raztopim. Pazim, da ni prevroč. Ko je sladkor raztoplen dodam 3 citronke in pribljižno 1/2 limetinega soka. Dam v plastične steklenice in zamrznem. Serviram z ledom in metinimi listi. Čudovito za pit.
To pa ni noben bau bau za pripravit.


to je bezgov sok oz. sirup. v šabeso se doda kis ali (redkeje) vino in se je ne kuha.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šabesa
16.6.2010 13:30:13   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Šabesa se tudi Kuha.
In sicer jo delam na sledeč način:
prekuham 3 l vode in v njo namočim 30-40 cvetov bezga. Dodam 3 na kolobarje narezane limone in pustim stati od 24 - 48 ur. Vmes večkrat premešam- Nato odcedim in v odcejen sok dam 3 kg sladkorja. Nato ta sladkor s segrevanjem raztopim. Pazim, da ni prevroč. Ko je sladkor raztoplen dodam 3 citronke in pribljižno 1/2 limetinega soka. Dam v plastične steklenice in zamrznem. Serviram z ledom in metinimi listi. Čudovito za pit.
To pa ni noben bau bau za pripravit.


to je bezgov sok oz. sirup. v šabeso se doda kis ali (redkeje) vino in se je ne kuha.



Mi že od pantiveka (beri babica in mamica) pripravljamo "šabeso" na ta način in jo tudi imenujemo tako. In tudi vsi kar jih poznam. Bezgov sok pa se (vsaj pri nas) dela iz plodov in je rdeče barve. Moja mami ga je kuhala in sicer s pomočjo sokovnika. Tako, da ........

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šabesa
16.6.2010 13:35:20   
Felicita
http://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0abesa

http://www.kulinarika.net/recepti/6722/napitki/sabesa-iz-bezga/

http://www.gurman.eu/recipes.php?S=6&Article=463

kakorkoli, šabesa ima dodan kis. lahko da vi tko rečete, ma je narobe user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šabesa
16.6.2010 13:38:55   
Julija08
Ja šabesa je tista s kisom (malo grize) pa popiti se mora v parih dneh, bezgov sirup pa je ta za mešat z vodo...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šabesa
16.6.2010 13:40:23   
Julija08
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Šabesa se tudi Kuha.
In sicer jo delam na sledeč način:
prekuham 3 l vode in v njo namočim 30-40 cvetov bezga. Dodam 3 na kolobarje narezane limone in pustim stati od 24 - 48 ur. Vmes večkrat premešam- Nato odcedim in v odcejen sok dam 3 kg sladkorja. Nato ta sladkor s segrevanjem raztopim. Pazim, da ni prevroč. Ko je sladkor raztoplen dodam 3 citronke in pribljižno 1/2 limetinega soka. Dam v plastične steklenice in zamrznem. Serviram z ledom in metinimi listi. Čudovito za pit.
To pa ni noben bau bau za pripravit.



he, he kot mohitos...

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: šabesa
16.6.2010 13:45:43   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

http://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0abesa

http://www.kulinarika.net/recepti/6722/napitki/sabesa-iz-bezga/

http://www.gurman.eu/recipes.php?S=6&Article=463

kakorkoli, šabesa ima dodan kis. lahko da vi tko rečete, ma je narobe user posted image



Evo, ko  je to pripravljala moja pokojna babica še ni bilo neta, sedaj pa ji žal ne morem povedat, da je pripravljala bezgov sok in ne šabeso. user posted image  Povem lahko le mamici. Sicer pa mi je vseeno važno je, da je odličnega okusa ter, da nam tekne.
In kaj za user posted image  je kuhala moja mami iz plodov bezga, če ne bezgov sok?

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: šabesa
16.6.2010 13:49:03   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

he, he kot mohitos...


Sedaj, ko se ravno izobražujem me pa še o tem poduči. Kaj za user posted image  je to?

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: šabesa
16.6.2010 13:55:12   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Dam v plastične steklenice in zamrznem.



predlagam, da daš v steklene "steklenice".. je bolj zdravo.

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: šabesa
16.6.2010 14:03:24   
Julija08
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

he, he kot mohitos...


Sedaj, ko se ravno izobražujem me pa še o tem poduči. Kaj za user posted image  je to?



Mehiška pijača (se mi zdi, da mehiška, ali pa španska)...pride pa not: beli rum, radenska, zdrobljen led, sok limete, rjavi sladkor in metini listi...pa pomoje se tud napiše drugače...je pa ful dobro in osvežilno za poletje...

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: šabesa
16.6.2010 14:03:51   
Julija08
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Dam v plastične steklenice in zamrznem.



predlagam, da daš v steklene "steklenice".. je bolj zdravo.



Ja samo potem pa ne more zmrznit, ker pomoje bi počile...

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: šabesa
16.6.2010 14:06:05   
Julija08
napiše se mojito:


http://www.kulinarika.net/recepti/3500/napitki/mojito/

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: šabesa
16.6.2010 14:20:20   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
... ki je skuha za cel blok.

No šabese se pa res ne kuha ... se jo samo namoči ... bezgov sirup je pa nekaj drugega user posted image



?? In mi cel čas pijemo bezgov sirup in ne šabese??? KRIMINAL!!
user posted image
Hvala, čist ste me razsvetlile. No, mi mamo sirup. In zdaj ko slišim, da se daje v šabeso kis ... brrr. Ne, hvala. user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: šabesa
16.6.2010 14:32:11   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
... ki je skuha za cel blok.

No šabese se pa res ne kuha ... se jo samo namoči ... bezgov sirup je pa nekaj drugega user posted image



?? In mi cel čas pijemo bezgov sirup in ne šabese??? KRIMINAL!!
user posted image
Hvala, čist ste me razsvetlile. No, mi mamo sirup. In zdaj ko slišim, da se daje v šabeso kis ... brrr. Ne, hvala. user posted image



a moram zdaj odpret nov post, da me zanima, kje kupiti bezgov sirupuser posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: šabesa
16.6.2010 14:39:09   
Felicita
pri nas ga prodajajo na tržnici domačega.. v lj se tut skor gotovo dobi na 'eko tržnici' tm pod cerkvijo... mal povpraši, ampak pohitet boš pa pomoje mogla user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: šabesa
16.6.2010 16:04:07   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

Šabesa se tudi Kuha.
In sicer jo delam na sledeč način:
prekuham 3 l vode in v njo namočim 30-40 cvetov bezga. Dodam 3 na kolobarje narezane limone in pustim stati od 24 - 48 ur. Vmes večkrat premešam- Nato odcedim in v odcejen sok dam 3 kg sladkorja. Nato ta sladkor s segrevanjem raztopim. Pazim, da ni prevroč. Ko je sladkor raztoplen dodam 3 citronke in pribljižno 1/2 limetinega soka. Dam v plastične steklenice in zamrznem. Serviram z ledom in metinimi listi. Čudovito za pit.
To pa ni noben bau bau za pripravit.


To ni šabesa, to je bezgov sirup. Bezgov sirup in šabesa sta dve različni pijači. Prav te dni sem oboje pripravila.

Šabeso narediš tako, da daš 5 litrov hladne vode, pol kg sladkorja, 5 velikih cvetov bezga, 2-3 limone in 1 dl vinskega kisa. Cvetove potrgaš s stebel, zaiješ z vodo, dodaš sladkor, narežeš limone in otisneš sok, ter dodaš kis. Pokriješ s krpo in pustiš 3 dni, vmes pa še kaj pomešaš. Nato precediš in piješ ali pa počakaš, da se proizvede še več mehurčkov. Jaz sem dala v plastenke in v skrinjo, da sem preprečila nadaljnje vrenje, ker jo je treba kar hitro popiti, da se ne pokvari.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
16.6.2010 16:53:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?