mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: mojamura jaz sem zato, da se sprejme nek odlok ali pravilo, da naj bi imeli vse OŠ enake delovne zvezke in vse ostalo kar se tiče učnega gradiva, če so že res enaki učni načrti zakaj potem ne bi bili enake potrebščine?? Jaz mislim, da je to smiselno vprašanje, ki bi ga bilo potrebno poslati naprej velikim ribam! To se nikdar ne bo zgodilo, ker založbe živijo od tega, da ima vsaka svoj delovni zvezek oz. knjigo. In resnici na ljubo niso vsi DZ enako kvalitetni, da sploh ne govorimo o tem, da en učitelj lažje uči po enem, drugi pa po drugem gradivu. Kar se tiče ciljev, vsi učbeniki in DZ zasledujejo iste cilje, le da na različne načine. Bolj smiselno bi se bilo vprašati o tem, kako lahko država diktira cene, oz. kako lahko dosežemo nižje cene potrebščin oz učbenikov, DZ? Kaj pa ima en svet staršev s tem, ali se strinja s ceno ali ne? Svet staršev ne odloča o izbiri knjig, odloča samo o tem, ali se strinjajo s ceno Kako naj odloča o ceni, če se cene gibljejo prosto po trgu oz. ponubi in povpraševanju?Idiotsko. Kaj se zgodi, če se svet ne strinja s ceno, tudi ministrstvo sploh ni določilo. V vsebinske osnove, v stroko, oz. v izbiro učbenikov se nima pravice vmešavat, kakor se šola ne more vmešavat, kakšne programe ima en starš na svojem računalniku. Pa še to - če otroci ne bodo imeli dovolj učbenikov, se bo toliko več kopiralo. A je to smiselno? Pa ne podpiram brezsmiselnih DZ, tudi pri nas samo kakšnega imeli, ampak večinoma pa temu ni tako. Tudi torbe ne bodo nič lažje kot so zdaj (teža je res groooooozljiva, včeraj sem komaj dvignila torbo od naše bejbe), saj bodo imeli pa več zvezkov, če ne bo DZ. Skratka, malo se hecajo spet, čisto brez veze. glej gina, ne napadam jaz učiteljev, ne napadam nikogar. pravim samo, da zdajšnji sistem dopušča to, da si založbe manejo roke, starši pa nič ne moremo. verjetno mora svet staršev potrditi seznam DZ zato, da si potem vsi ostali zaščitijo hrbte, ker bodo vsi potem rekli staršem: ''ja kaj se pa bunite, saj je pa tudi predstavnik staršev tega razreda bil zato, da se sprejme tak seznam. kot drugo ne vem kaj bi bilo če tega svet staršev ne bi potrdil - verjamem pa, da se bo to na marsikateri OŠ naslednje leto zgodilo.