|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregledi
25.5.2010 15:22:36   
maca81
Ojla!
Sem bolj nova tukaj in vas lepo pozdravljam!
Sem v 10. tednu nosečnosti in prvi pregled sem že imela. Ker ni bilo moje G se me dali k drugi na pregled. Vse je potekalo zelo na hitro in nisem dobila nikakršnih informacij glede nosečnosti, kaj smem in kaj ne...Niti nisem dobila materinske knjižice, niti datuma naslednje kontrole. Ker imam prvo nosečnost sem sedaj čisto zgubljena, ne vem kam se obrnit, nič.
Ali imate ve tudi takšne izkušnje, ali je to normalno, da si prepuščen samemu sebi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregledi
25.5.2010 15:37:10   
kakadoo
Seveda ne user posted image  Pokliči svojo G in se naroči k njej.

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.5.2010 12:19:36   
sazi
Malo je že čudno.
Sama sem obakrat dobila materinsko knjižico na 2. pregledu, ampak nekaj informacij pa na 1. Predvsem me je G opozoril, da se moram (če želim) pravočasno prijaviti na pregled NS, ker sem ga morala opraviti pred naslednjim pregledom.
V LJ porodnišnici imajo 1x na mesec (vsaj so imeli nekaj let nazaj) zgodnjo šolo za starše ali nekaj takega. Prav za začetek nosečnosti – z nekaj nasveti za zdravo nosečnost, pa priporočil za pravilno vadbo in še kaj. Če si iz LJ malo pobrskaj po netu (se izvaja v stari babiški šoli za porodnišnico), pa morda imajo kje drugje tudi kaj takega.
[color=#000000 size=3] 
Drugače pa ja, pokliči in naroči se pri svoji G.

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.5.2010 12:35:20   
slovenka
Maca, jaz bi ti že svetovala, da nosečnost v prvi vrsti sprejmeš kot svojo odgovornost, ne odgovornost ginekologa... Meni se zdi, da sploh, ko G ve, da si izobražena ženska, s kariero itd. nekako domneva, da ene stvari pa že sama veš oz. si boš našla informacije (preko knjig, revij, interneta...). Moja G je zelo skrbna, ampak z mano ni imela debat glede folne kisline ipd. Svetovala mi je nuhalno, vendar pa mi ni razlagala, kaj to je, čemu služi itd. Tukaj na RR najdeš zelo veliko informacij, jaz sem v prvi user posted image tudi prebirala knjigo Nosečnost itd. V glavnem, najbolje, da se sama poskušaš informirati o tem, kaj te čaka, kaj je dobro jesti, kaj ne itd. Materinsko knjižico sem v prvo jaz tudi dobila na 2. pregledu (ker sem bila na 1. pregledu še pod 12. tednom), sedaj v drugi nosečnosti sem pa kar malo počakala, preden sem se naročila na pregled in sem že bila tako daleč, da sem že prvič dobila knjižico. Ampak tole je še najmanj pomembno... 

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.5.2010 12:36:01   
slovenka
Hm, brišem, ker mi je 2x objavilo isti post user posted image

Aja, se pa spomnim nasveta moje G na prvem pregledu v 1. user posted image - tj. da nosečnost ni bolezen, tako da naj živim čimbolj normalno. user posted image

< Sporočilo je popravil slovenka -- 26.5.2010 12:37:18 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.5.2010 12:39:18   
slovenka
Ja, za naslednji pregled pa le pokliči svojo G in se naroči. Jaz sem imela preglede 1x mesečno...

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2010 14:18:27   
maca81
Sem poklicala G- sva se vse lepo zmenile, je bila zelo prijazna. Sem si kar oddahnila, je rekla naj kadarkoli pokličem če kaj rabim. Pohvale.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2010 20:33:26   
amii
Tudi moja G. se ne trudi z obrazložitvami, čeprav je verjetno ena redkih ki na vsakem !!! gin. pregledu naredi UZ in vzame bris, ter pregleda urin. Če me kaj zanima sama vprašam, verjetno pa je to res povezano s tem, kako te oceni. Kaj vem, sama sem našla na internetu dovolj podatkov, v pogovorih s prijateljicami prav tako, tako da, razen kakšnih zdravstvenih težav, pravzaprav z ginekologinjo niti nimava za debatirati.
Celo napotnice ki sem jih dobila, so mi bile le dane in rečeno, da do naslednjič naj le grem na preiskave.
Po mojem je res najbolje, da se sama čim več informiraš preko neta in poznanstev, zdravstvene težave pa vsak G. vzame resno in takrat zagotovo ne boš ostala "sama" user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?