|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kakšna je bila vaša...
16.5.2010 10:14:09   
aprilčica07
Prva nosečnost bp, nič mi ni falilo in nič me ni matralo. Druga, fizično sicer me ni nič matralo (razen zgage in obupne  otečenosti), psihično pa naporno do amena... NS obupna,  kasnejši  pregledi, vse preiskave, vse je blo ok, ampak kljub vsem zagotovilom, da je z detecem vse ok, je pač vse to nardilo svoje....
Poroda:  prvi relativno hiter, drugi pa ekspresen, tako, da rodit bi še šla, noseča pa pač ne..user posted image user posted image


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kakšna je bila vaša...
16.5.2010 10:16:57   
benika
Prva nosečnost super, druga tud, tretja pa katastrofa. Prvič sem imela ogromno energije brez slabosti, drugič malo manj energije in slabosti, sedaj bi pa samo še spala, bruham pa še v 24. tednuuser posted image . V 3user posted image sem dobila tudi nosečniški diabetes, česar prej ni bilo.

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kakšna je bila vaša...
16.5.2010 10:35:27   
Pupa1
Prva nosečnost brez težav, v drugi nosečnosti me je pa močno pekla zgaga,bolel križ, noge so mi kar fajn otekle in posledično bolele pri hoji, sploh poleti... Po porodu je mene tudi precej bolelo krčenje maternice, kar pri prvi sploh nisem čutila.
Jap, pod črto torej: druga nosečnost težja kot prva. Seveda pa pri obeh, hvalabogu, brez kakšnih večjih, resnejših težav. 
Ankica, tvoj mož ima pa smisel za humor... sem se nasmejala tvojemu postu, haha.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
16.5.2010 16:21:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
16.5.2010 16:22:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kakšna je bila vaša...
16.5.2010 20:36:24   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

eno vprasanje za tiste, ki imate 3 - a je krcenje maternice v 3. se bolj bolelo, kot v 2.?

Ne, mene je manj! Me je bilo strah, kako bo, pa je bilo čisto OK. Bolelo me je nekako tako kot prvič, kolikor se sploh še spomnim tistega prvič.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kakšna je bila vaša...
16.5.2010 21:21:05   
emaa
Imam 3, pa dve nosečnosti, pa ne vem pravijo, da vsakič bolj boli, drugič je res pasje bolj in dalj časa bolelo tole krčenje maternice, večkrat pa poskusit ne mislim. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kakšna je bila vaša...
16.5.2010 21:39:31   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

druga (ali pa vsaka naslednja) nosečnost v primerjavi s prvo? A vam je bilo težje/lažje? Zakaj?

Meni je zdej v drugi nosečnosti ful težje...Poleg zdr. težav, me ful peče zgaga, bolijo me noge, ful sem bolj utrujena, boli me križ, ne morem spat, ponoči skos hodim na wc... itd. Vsega tega v prvi nosečnosti ni blo...sploh nisem ''vedla'', da sem noseča-polna energije, vsa cvetoča, spala sem ko ubita...user posted image

Uf, precej, precej težja. Najbrž tudi zato, ker sem bila rahlo starejša in pa zato, ker ženska s prvo nosečnostjo že izkoristi svojega jokerja user posted image . Tak pravi moj G. Imela sem podobne težave kot ti. Najbolj od vsega mi je šlo na jetra to, da sem celo noč vstajala in hodila na wc. za znoret! Potem sem imela mravljince v dlaneh - včasih tako hude, da sem se sredi noči zbudila s totalno ohromljeno roko.

Ah, saj mine.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kakšna je bila vaša...
19.5.2010 12:44:38   
picola1
No, še to moram vprašat glede druge nosečnosti...A vas je blo kej bolj strah it rodit kot prvič?
Ker mene prvič ni blo čist nič strah...oz. me je blo na začetku, bolj pa ko sem se bližala koncu, bolj sem bila mirna. Rodit sem šla pa tako mirna kot bi šla na počitnice (no, sej pol sem kmalu vidla vse zvezde na teh počitnicah, hehe).
Zdej v drugo pa je ravno obratno-bolj se bližam koncu, bolj me stiska. Pa ker ponoči velikokrat zdej ne morem spat, začnem kr nekej razmišljat o vsem skupaj in me kr panika včasih zagrabi. In si mislim, kako bom spet vse te bolečine zdržala...Pa si pol mislim, da vsaka je še rodila in zdržala, pa bom tut jst...pa mi je pol mal lažje...
Pa pol mam neke scene glede tega, da lahko umrem pri porodu (imam rizičen porod, ker lahko začnem ful krvavet) in me še to muči...
Sej večinoma je ok...sam ko me pa zahvata panika, pol pa moram glih mojga zbudit, da se mal pomirim...
Eh...komej čakam, da bo mimo...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kakšna je bila vaša...
19.5.2010 13:19:16   
Suzy.
V nobeni nosečnosti nisem imela nekih zdravstevnih težav, nobenih slabosti....

V prvi sem bila fit čist do konca. V drugi sem na koncu skor izdihnila na neki tretji stopnici. Trebuh prvič gromozanski. Drugič še večji. user posted image

Prvič me n blo strah rodit, drugič tudi ne. Sem šla optimistično "na pot". No, tretjič pa ne bi bila več tko korajžna. user posted image  Ampak zihr pri tebi ne bo tako. user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kakšna je bila vaša...
19.5.2010 14:07:25   
ronja
Obakrat j***! Sori, sam se ne da lepše povedatuser posted image . Prvič sem imela nediagnizirano pljučnico skoraj od začekta pa skoraj do konca (pol leta vse skupaj), poetm so jo končno ugotovili in pozdravili in je bilo boljše - nisem več bruhala po 5x na dan, ampak samo še po 2xuser posted image . Pa ne vem koliko uroinfektov, ko sem bila že 3m noseča, sem imlea 52 kg... Slabosti, zgaga, zatekanje, you name it, I got ituser posted image . Na koncu je mala zaostaja v rasti in je celo g. zaskrbelo. Porod dolg 3 dni (dobesedno, začel se je v pon. zvečer, končal v pet. zjutraj), ampak lep, ker sem bila doma dokler niso bili popadki na pol minute (pa še to je bilo prezgodaj, ker še nisem bila kaj dosti odprta).

Drugič mi je iblo na začetku manj slabo kot prvič (mi je pa vseeno bilo, sem tudi bruhala, samo ne po 5x, ker pač nisem imela pljučnice), še vedno pa mi je bilo slabo, zatekala sem še bolj kot prvič, zgaga tudi kriza, skratka vse "lepote nosečnosti" sem spet izkusila. samo da sem poleg tega doživela še odstop posteljice z eno zelo zelo močno krvavitvijo (ko da bi me zaklali, dobesedno) in zelo rizično nosečnost, da je do konca grozilo, da lahko mala ali jaz ali pa obe umreva.
Tako da vem, kaj misliš, samo da sem jaz tak optimist in se nekak nisem sekirala kaj dosti zato. Ko je bilo po 35. tednu sem bila vsa srečna, da smo do tam prigurali, da ima zdaj dobre možnosti za preživetje. Bolečin se nisem bala ne prvič ne drugič, drugič bi sploh pristala na vse, samo da bi bila mala ok...
Drugi porod je bil krajši (trajal je samo en dan, še to ne cel - začelo se je ob 2h ponoči, končalo pa ob 17:30), v p. sem prišla 15 min prej (torej ob 17:15), ker nisem hotela bit niti minuto prezgodajuser posted image , tako da je bil porod tak, kot sem si ga želela. Bil je lažji in hitrejši, pa še bolj sem vedela, da zmorem in si še bolj zaupala kot 1. (pa že prvič sem si kar).

Jaz sem si 2. kar zavestno rekla, da se bom s temi strahovi (da mala ne bi preživela) ukvarjala kasneje, ker me zdaj taprva rabi in ker ne bom sfolgala, če se bom še sekirala zato (je bilo itak drugih problemov dovolj, glede na to, da nič nisem mogla)... In potem je dejansko prišlo za mano, ko je pediatrinja v p. pregledala Lejlo taprvič v sobi in rekla, vse ok, lahko jo vzamete... Ko je šla iz sobe, sem se samo zjokala! Prišlo je za mano izkušnja od prvič (ko so mi Ronjo na prvem pregledu v sobi samo odpeljali na IE) in cela nosečnost, ko sem se bala zanjo, če bo zdržala... Ampak jeuser posted image user posted image user posted image .

Sem hotela it napisat (ker zdaj moraš it podpisat za darovalca, ne?), kaj naj naredijo z mojim telesom, če bi se kaj zgodilo, samo dec. nekak nisem našla časa zato, potem je bilo pa že prepoznouser posted image . Sem pa povedala lubiju, kake so moje želje in pa staršem in bratu, da je pač to tudi možnost, samo tako, da pač vejo, se mi je zdelo fer, jaz bi bila jezna, če mi ne bi povedali... Se ni pa nihče kaj dosti sekiraluser posted image .

Aja, čisto prvič sem imela pa ss - takrat je bilo edinkrat, da mi ni bilo slabo in edinkrat, da sem takoj vedela, da sem noseča. Sem ogromno jedla, zredila sem se, ni mi bilo slabo in nič drugega ni bilo narobe razen krčev in krvavitve in potem ss (je bil pa zelo zgodaj). Tako da očitno, pri meni je slabost normalna in neslabost pomeni, da nekaj ni v reduuser posted image .

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kakšna je bila vaša...
19.5.2010 14:21:56   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

eno vprasanje za tiste, ki imate 3 - a je krcenje maternice v 3. se bolj bolelo, kot v 2.?


Ne se mi zdi da me je v drugo bolj..no čeprav blage krče sem mela tut po tretjem porodu!

Drugače pa če odgovorim na vprašane-prva nosčenost..skoz neki, krvavitve, visok pritisk,zatekanje, bolnica, zunanji obrat, ampak nič slabosti le velika utrujenost, drugače počutje ok...v drugo me je začelo okoli 20 tedna boleti križ, kolki, slabosti do 16 tedna-pač radosti nosečnosti, ampak nič krvavitev in ostalih nevšečnosti..tretja pa je bila kr dost težka-vem da sem si ves čas ponavljala ko sem bila noseča, da nikoli več, da je zadnji in pika...sicer sem zdej bolj kot ne vse že pozabila..edino vem, da me je že zelo hitro začel boletiu križ, kolki-komaj sem se ustala, pa "shodila" pa išisaj me je zagrabil parkratuser posted image ogromna krvavitev v 14 tednu, v 30 tednu odkrili napako na ledvici in zato kr dost sekerancije do konca...trebuh pa ogromen(pa user posted image tut)..

< Sporočilo je popravil eva1 -- 19.5.2010 14:25:53 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
19.5.2010 14:28:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kakšna je bila vaša...
19.5.2010 14:54:37   
ronja
jap, kr, ja... (zato sem pa tok na rr visela, hehe, ker nisem bila za drugo rabo;) Sem bila obakrat v bolnici vmes, pa čisto vsi zdravniki so pri Lejli čisto prebledeli, kadar mi je kateri naredil UZ... Ampak pri nas smo same fajterke, amazonke, hehe, se ne damouser posted image ! Pri Lejli sem bila jaz ziher, da je konec, ker je res lila čisto sveža kri iz mene v takem cukru, da si težko predstavljaš, da je teoretično možno, da to otrok preživi. ampak moja mala se ne da!user posted image Me pa še zdaj kdaj stisne, ko jo pogledam, pa si mislim, da je za mišjo dlako manjkalo, da je ne bi bilo...

In potem si seveda optimistično rečem, da po statistiki bi pa morala bit naslednja nosečnost krasnauser posted image (ko bo, če bouser posted image ), pa da ziher ne bo nič narobe in bom končno lahko delala, kar bom hotela, pa me g. lepo na realna tla sklati, da me bo na pojstlo prvezala, če bo moralauser posted image . Da ga nimam kaj srat...

Ker po pravici povedano sem vsakič preterala, tako da vprašanje, koliko sem bila tudi sama kriva zraven... Zato pa vedno pravim, da nosečnost ni glih čas za herojstva (razen porodauser posted image ). Če se fajn počutiš, super, če se pa ne, pa zaboga, uspori!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?