Kakšna je bila vaša... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


picola1 -> Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:22:17)

druga (ali pa vsaka naslednja) nosečnost v primerjavi s prvo? A vam je bilo težje/lažje? Zakaj?

Meni je zdej v drugi nosečnosti ful težje...Poleg zdr. težav, me ful peče zgaga, bolijo me noge, ful sem bolj utrujena, boli me križ, ne morem spat, ponoči skos hodim na wc... itd. Vsega tega v prvi nosečnosti ni blo...sploh nisem ''vedla'', da sem noseča-polna energije, vsa cvetoča, spala sem ko ubita...[sm=zmeden.gif]
Bah...komej čakam, da bo konec...[sm=smiley36.gif]
Ok, sej ni takoooo hudo[sm=smiley1.gif], sam mal sem presenečena, kako se res vsaka nosečnost razlikuje (pri eni ženski-kaj šele nosečnost pri dveh ženskah...). Mi je blo ful smešno, ko so mi prej ženske kdaj razlagale, kako se pa v drugi nosečnosti čist drugače počutijo pa mi nikakor ni blo jasno, kako je to možno, madona...nosečnost je pa ja nosečnost, no...[sm=smiley36.gif]




rija -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:26:29)

uh...težka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




picola1 -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:29:52)

A, dej rija, ne zezaj se...[sm=jezicek.gif]
A te lahko vprašam, kaj pomeni tvoj podpis? Ok, vem kaj pomeni...sam kaj ima ta rek veze s tabo...(ok, firbec sem, pa kaj)?




rija -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:31:46)

saj se ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

se mi je ravno včeraj sanjalo, da sem znova noseča...in bilo je hudo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




picola1 -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:32:14)

Aja...pol pa sori...[sm=smiley36.gif]




rija -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:33:57)

ma, ma veze....nisem jaz brezvezna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




luan -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 20:50:50)

Prva rizična in naporna, zelo.Druga pa je minila "sploh ne vem kdaj", nobenih večjih težav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Ploha -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:00:19)

Picola: popolnoma enako kot si zdaj opisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] s tem, da je mala še majhna in jo moram še velikokrat vzignit, pa me kuj križ zagrabi itd...






Ajda A -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:00:46)

Obe nosečnosti popolnoma isti: brez slabosti, težav, bolečin. Če ne bi blo trebuha ne bi vedla da sem noseča. Sev v drugo pričakovala fuuullll enih problemov ker jih prvič ni bilo.




Jančika_ -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:06:07)

Prva in druga nosečnost sta si bili zelo podobni, s tem, da je bilo v drugi vse bolj intenzivno - obupne slabosti in huda utrujenost, noro se mi je luštalo čikov (pa nisem kadila že pet let pred tem) in junk hrane. Tretja je bila pa nagrada za pogum - praktično nič slabosti (tako minimalno, da proti drugi sploh ni omembe vredno), čiki so mi smrdeli in dvakrat na dan sem stala za štedilnikom in pacala zelenjavne juhe in podobne stvari, ker mi je prijala samo zdrava hrana. Edino zadnji mesec je bil bolj klavrn, ker zaradi boleče medenice in sramne kosti občasno niti hoditi nisem mogla.

Vsi trije so fantki, čeprav sem na začetku tretje nosečnosti mislila, da je punčka, ker je bila tako ogromna razlika v počutju; sem pa takrat jedla neke homeopatske zadeve proti slabosti - kaj pa vem, ne bi mogla trditi, da je to pomagalo, ampak dejstvo je, da mi ni bilo slabo. Aja, pa še ta razlika - po prvih dveh porodih so mi zelo izpadali lasje, sploh po drugem (linijo lasišča sem imela centimeter višje kot običajno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley26.gif[/image]), tokrat pa nič.




sami0804 -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:10:42)

IZVIRNO SPOROČILO: luan

Prva rizična in naporna, zelo.Druga pa je minila "sploh ne vem kdaj", nobenih večjih težav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Približno enako.Sicer pri obeh zdravstvene težave in posledično predčasni porod,vendar sem se drugič počutila vso nosečnost veliko bolje...




emaa -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:18:01)

Razlika ogromna, v prvo noseča z dvojčki, rizična nosečnost, slabosti, bruhanje, po 20. tednu težko hodila, imela strogo ležanje, fizično sem bila nezmožna karkoli delati. Trebuh niti ni bil velik. Rodila dva fanta. V drugo, slabosti in bruhanje še slabše od prvič, a počutje po 20. tednu zelo dobro, polna energije, ma razen nekaj nosečniških tegobic, je bilo potem prav lepo. Rodila pa punčko. Trebuh tudi tokrat ni bil ne vem kako velik. 




Gina -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:24:09)

Prva rizična, ves čas me je bilo strah, bolel me je trebuh, težko sem hodila, ves čas sem bila zmatrana, sicer pa sem še kar preživela, porod brez problemov - fantek.
Druga na začetku rizična, spet krvavela, potem pa zadnjih 5 mesecev nič posebnega, ok nosečnost, če ne bi imela nizkega pritiska, bi bila polna energije, porod ok, le vstava ni bila ok - punčka.
Tretja - rizična, ves čas krvavela, vse me je bolelo, mravljince sem imela v rokah, vse mi je letelo iz rok, ker jih nisem čutila dobro, strašno zatekala, pekla zgaga, slabo mi je bilo, bolel trebuh, tako bolel, da sem včasih na koncu nos. jokala od bolečin, hodit nisem mogla, zredila sem se od zatekanja, skratka, zelo zanič sem se počutila, potem sem pa še precej čez rok rodila, pa še pri porodu je šlo vse sorte narobe - fantek.




ribica. -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:45:21)

prva nosečnost je minila v taki sladki nevednosti, kot da nič ni bilo. Nobenih težav. Porod pa mučen in dolg.

Pri drugi sem na začetku malo krvavela, potem je potekalo dokaj podobno kot pri prvi. Le malo bolj utrujena sem bila in imela sem ogromen trebuh, vse me je zategovalo. Ves čas sem se basala z zelenimi jabolki.

sedaj v tretji se spet ful bašem z zelenimi jabolki. Ful mi paše vse sadje ki je kislo. Je pa najbolj naporno do sedaj, ker me moram sama vse porihtat za druga dva otroka in mi trebuh totalno zateguje.

Sem pa opazila pri sebi eno zanimivo stvar. Ko sem noseča imam krajše trepalnice.




nejcko -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:53:16)

Kar se tiče počutja, so bile vse tri enako neproblematične, pri vseh treh sem se počutila super, nobenih slabosti ipd.
Razlikovale pa so se v fizični podobi al kako bi rekla; v prvi sem se zredila kot pujs, bila sem polna vode, zabuhla, trebuh sem imela tak, da sploh ne vem, kako sem ga lahko nosila. No, malo so me krči v nogah grabili, to je pa tudi vse.
V drugi sem se bistveno manj zredila, trebuh je bil skoraj pol manjši, nobene zabuhlosti, nobenih krčev, vse super truper.
V tretji sem se še malo manj zredila kot v drugi, trebuh je bil še manjši, nobene zabuhlosti, nobenih krčev, edino zadnji mesec me je koža tako srbela, da sem mislila, da se mi bo zmešalo. In v drugi polovici sem bila psihično povsem uničena, ampak zaradi drugih stvari, ki so bile sicer tudi povezane z nosečnostjo, ampak ni šlo zato, da bi me hormoni toliko metali. So bile druge, hujše stvari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Aja, prvič sem rodila fanta, 12 dni čez rok, samo z umetnimi popadki, z urgentnim CR, drugič punčko 5 dni čez rok, s svojimi popadki,  z delno predvidenim CR, tretjič spet punčko 3 dni pred rokom z napovedanim CR.
Nikoli se nisem odpirala, največ sem bila odprta en prst pri sinovem porodu.

Pa še to - v vseh treh nosečnostih sem imela SUPER LASE - evo, za to bi bila pa  kar skoz noseča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




rpli poli oli -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 21:57:51)

1,2,3 brez slabosti in drugih težav,4 dva meseca mi je bilo tako slabo,utrujena brez energije o kdaj bo že konec




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.5.2010 22:16:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




nejcko -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 22:50:14)

U, ja ... zgaga, to sem pa pozabila. V prvi nosečnosti me je pekla za znoret.
V drugi in treji pa nič.

Ugotavljam, da so punčke zakon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 22:59:30)

Ista kot prva, kot da jo ni, da sem noseča sem itak zvedela šele v 10. tednu (nereden ciklus). Edino utrujena sem bila pa fuuuuul. Dejansko sem se popolnoma ovedla, da sem noseča, ko sem dobila popadke. Takrat sem si pa rekla, piz... matr... kaj mi je tega treba, pa še mož mi je šel tako zelo na živce, da bi ga najraje z valjarjem po glavi, ko je izjavil, da si nikoli ni misslil, da bo videl, kako ženska sredi stavka utihne, ko sem predihavala popadke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Je bilo pa vseeno fajn, nobenih problemov, malo zgage, prvič rodila v dveh uricah 6 dni čez rok, spontani popadki, drugič 9 dni čez rok, skoraj rodila na hodniku porodnišnice. Turbo varianta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




polona5 -> RE: Kakšna je bila vaša... (15.5.2010 23:40:26)

Ankica. sem se prav nasmejala tvojemu odgovoru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.5.2010 0:03:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




muška -> RE: Kakšna je bila vaša... (16.5.2010 8:44:35)

popolnoma enako. Nobenih slabosti, bruhanja, zgage,.... NIČ. Edino na koncu druge nosečnosti sem bila neizmerno tečnaaaaa




oka -> RE: Kakšna je bila vaša... (16.5.2010 9:07:31)

pa tud bolecine ob krcenju maternice so ble v drugo strasne, sm jokala ob bolecin. s tem, da sicer glih nimam nizkega praga bolecine.


Enako v drugo. Prvič sploh nisem vedela, da se mi maternica krči. V drugo je bilo pa hudo, sploh med dojenjem.
Moji dve nosečnosti različni kot noč in dan. Če bi v prvi imela take težave kot v drugi, bi verjetno krepko premislila, če bi bila še kdaj noseča. No je bil pa zato drugi porod bistveno lepši. KOt ena nagrada za tiste neugodne mesece.

A ja pa še ena bistvena razlika je bila. Pri prvi nosečnosti še ni bilo Ringaraje. Pri drugi pa sem začela spoznavati radosti tega foruma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




oka -> RE: Kakšna je bila vaša... (16.5.2010 9:15:12)

Ugotavljam, da so punčke zakonuser posted image


E vidiš, meni je pa ravno punčka naredila kažin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




majra -> RE: Kakšna je bila vaša... (16.5.2010 9:18:51)

Obe nosečnosti lahke, bp, edino pri drugi so me ginekologi izživcirali s potencialnim zastojem rasti, tako da sem od 23 tedna naprej hodila na kontrolne UZ, kjer je bilo vedno kao nekaj "narobe". Na koncu sem rodila zdravo 52 cm in 3480g težko deklico.
Poroda oba hitra cca 2 uri, sem pa obe rodila 10 dni po roku. Pri prvi mi je odtekla voda, umetni popadki, pri drugi so mi predrli mehur in s svojimi popadki rodila.

Čim lepšo nosečnost in lahek porod ti želim




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>