Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: v vrtec,če si na porodniški 17.5.2010 15:09:07
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen sazi.... sej sm že zgoraj napisala hwala wsem za odgowore.... js sm že zdawnaj konla debato.... ja sej se bom tudi w wrtcu pozanimala.... sm pač samo hotela,če je imela kakšna na forumu enak primer: kako ga je rešila....sam to..... zame je debata že zdawnaj zaključena in pam,da tudi za ostale Aha, OK. Ne berem vsega med 1. in zadnjim postom. Izkušnje - ja jaz jih imam iz druge roke - od sovrtičkarja. Sem pa ob vpisu spraševala, kaj bo, če mi podaljšajo (ker so mi podaljšali pri 1. otroku), pa so mi rekli, naj samo sporočim, dostavim nekaj (odločbo) o podaljšanju in da me mesto čaka tiste 3 mesece. AMapk potem mala ni imela tako hudih težav kot njen bratec in podaljšanje ni bilo potrebno.
|
|
|
|
RE: v vrtec,če si na porodniški 21.5.2010 10:56:09
|
|
|
|
ninocka
|
Jst sem mela tak primer s 1. otrokom. Dobila sem vrtec s septembrom, potem pa so mi podaljsali porodnisko. Sem takrat poklicala v vrtec in jim razlozila situacijo, z malim sva uzivala potem doma do decembra, takrat sem ga pa dala v varstvo se do marca k tasci in mojim, z marcem sem ga pa ponovno vpisala v vrtec. Mogoce sem mela jst takrat sreco oz. se ni blo takega navala na vrtce, ker sem ob obeh vpisih brez problema dobila vrtec. V vrtcu pa tud niso nic komplicirali.
|
|
RE: v vrtec,če si na porodniški 27.5.2010 23:59:05
|
|
|
|
petea
|
V aprilski spremembi zakona o vrtcih (UL RS, št. 36/10) je spremenjen tudi 20. člen, kjer sedaj med drugim piše: 'Vrtec lahko sprejme otroka, ko je dopolnil starost najmanj 11 mesecev, če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela. Za starše otrok, ki so oddali vlogo za vpis otroka v vrtec, vrtcu na njegovo zahtevo pristojni center za socialno delo posreduje podatke o izteku pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela.' Drugače pa jaz čisto razumem mamo dvojčic, da si pred nastopom službe želi še malo odpočiti in zato nekaj tednov prej uvajati v vrtec. Večmesečno celodnevno in nočno delo z dojenčicama in za dojenčici jo je verjetno precej izmučilo, zato rabi nekaj ur časa tudi zase in za svoje zdravje ter regeneracijo. Odvisno od službe, ki jo opravlja, pa se verjetno mora tudi malo v miru poučiti o spremembah, ki so nastale v času njene odsotnosti ipd., da ne bo prvi dan v službi 'padla dol'.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?