|
RE: v vrtec,če si na porodniški 17.5.2010 9:42:46
|
|
|
|
SaaS
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: ronja Za navadno porodniško pa verjamem, da nihče ne preverja, ker ni potrebe: za vstop v vrtec potrebuje otrok zdravniško potrdilo, kjer zdravnik s podpisom jamči, da je otrok sposoben iti v vrtec, v kar je vključen pogoj, da je star vsaj 11 mesecev. Zato ti zdravnik verjetno prej tega potrdila ne bo dal - pa tudi po datumu rojstva se da hitro izračunat, če je otrok mlajši in ga bojo itak v vrtcu zavnili, sicer so oni v prekršku. Sej je tudi podaljšana porodniška še vedno navadna porodniška, sam da je podaljšana. Pa nihče ne preverja, to pa ziher ne. Če imaš odločbo, jo imaš in konec. Pa tudi če bi preverjali, pa kaj če ni otrok in mame doma? Kaj pa če so otroci na počitnicah za dva dneva pri babici? Samo primer. Ne preverjajo. To, da otrok ne sme v vrtec, če je mama še na porodniški, ni res. Moja tamala je bila sprejeta v vrtec 1.2., jaz pa sem imela porodniško do 10.3. Do konca februarja je sploh nisem imela namena dat v vrtec, ampak bi začeli z uvajanjem 1.3. Potem je pa zbolela in bila doma še dva meseca... V glavnem, seveda lahko gre otrok v vrtec tudi če je mama še nekaj dni na porodniški. Belen, ne pozabi, da če boš dala za podaljšanje, moraš dat vsaj en mesec pred iztekom porodniške. Ja nekaj dni. Če se prav spomnim, so meni v vrtcu rekli, da je uradno dovoljeno 1 mesec prekrivanja vrtca in porodniške, ker sem imela podobno situacijo. Verjetno zaradi uvajanja, da lahko otroka mirno uvedeš in greš potem res brez težav delat. Tri mesece je pa nekaj čisto drugega. Tudi sama sem pri prvem imela porodniško do 18 v mesecu, v vrtec pa je začel hodit s 1. Noben ni nič rekel, midva pa sva imela lepo čas... Mislim, da ti za 1 teden dlje tudi niso delali cirkusa. Saj verjetno res sploh ne vejo v vrtcu in občini, da si ti še na porodniški, na csdju pa tudi ne gledajo seznamov vrtcev... Uradno si v prekršku, če te dobijo je pa druga stvar.
|
|
|