Jessy
|
Kimmi, nisem brala ostalih, ti pa povem, da je na našem praznovanju roj. dne tudi cca 40 ljudi, od tega tretjino otrok. Meni se zdi 30 dag mesa čisto preveč. Računa se 1 kg mesa za 4 osebe. Naj jedo še kruh zraven mesa, no. Pa, če računaš, da še vsak nekaj spije, pa pecivo, torta, ja ima, da je zadosti. Je pa res, da taka količina mesa pomeni, da pečeš le za 1 obrok. Pri nas pečemo že za kosilo in nato še pozno popoldne, zato vzamemo nekaj mesa več. Pripravi kakšno makaronovo solato, pa bodo zelo posegali po njej. Tudi druge solate so dobrodošle. Mi pripravimo šopsko, makaronovo in francosko, včasih tudi kumaričino. Več ali manj se vse solate poje in redko vržemo kakšno žlico proč. Za pijačo je pa pri nas ratalo tako, da ker praznujemo na poletje, je vroče in resnično paše hladno pivo. Kupimo ga v Evrospinu, ker je cenejši, pa čeprav običajno pijemo kozoroga ali Heiniken, ampak za tako množico ljudi je to absolutno preveč keša. Največ se popije vode (z okusi in navadna voda), kakšna radenska, od sokov pa cocta še kar gre. Sokovi so nam še vedno ostajali. Vino redko pijejo, je pa vedno kak litrček na voljo. Sem pa tja smo odrli tudi kakšno vrečko čipsa, palčk ali smokijev. Za otroke smo priskrbeli hrenovke, pa za 2. roj. dan sem skuhala govejo juho z zdrobovimi cmoki in bi jo še marsikateri odrasel rad jedel, če bi je imela kaj več. A veš, kako je...več kot ponudiš, več hočejo. Sem bila že na praznovanjih, kjer je bil na razpolago jabolčnik in vino, pa smo bili vsi zadovoljni. Pa obloženi kruhki, na katerih je bila 1 REZINCA salame in majhen košček sira, sem pa tja kakšna oliva...hočem reči, da so bili zelo skromni, pa smo vseeno bili zadovoljni.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|