špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kimmi no in moj je že naračunal, da nama cca 500 € ne uide Ljubi bog! Daj ti svojega malo k meni v šolo pošlji O, saj ne vem, kje naj začnem Mi vsako leto praznujemo otroški RD s piknikom na trati za taščino hišo Vsi naši trije otroci skupaj, ker imajo v roku 1 meseca vsi RD. Nekje med 30-40 ljudi. Dobra polovica otrok, slaba polovica odraslih. Kakšno pivo spijejo le 3-4 osebe, pa še te se ne nažirajo, zato vzameva 2 "six-packa". Kupiva 2 šteki brezalkoholnih pijač (za letos npr. Multi Solo, ki je bila ravno v akciji po 65 c ), vodo natočimo v vrč kar iz pipe,... Lani smo pekli in smo imeli 4 kile mase za čevapčiče in nekaj (zdajle se ne spomnim koliko ) kil pišč. perutničk in zrezkov čez glavo dosti. Pa kruh zraven (napečem kakšne posebne variante, nekaj kupim v pekarni), razna zelenjava, solate, omake,... Lani so bili kompletni stroški (s pap. krožniki, plast. priborom, baloni in ostalimi pritiklinami vred) 80 EUR. S tem, da torte naredimo sami (tašča, moja mami, jaz) in strošek za te sestavine ni vključen v navedenem znesku. Aja, juho za otroke in piškote za h kavi naredi tašča. Pa, ajd, če računam še vse to, preko 150 EUR nikakor ne bi smelo iti. V primeru dežja imamo na voljo veliko garažo in zaprto vrtno uto. Kar se iger tiče, jaz privlečem s sabo otroški šotor, skiroje, poganjalec, orjaški tovornjak, kup avtomobilov, kakšno trpežno družabno igro, žoge, balinčke, postavimo peskovnik, napihnemo balone, pogrnemo nekaj dek, tam sta tudi 2 gugalnici,... Letos bo tudi tobogan, ga tast ravno izdeluje, nabava drče je del darila za naše tri Otroci pa prinesejo še kup svojih prčkarij, tako da nobenemu ni dolgčas Letos bo drugačna varianta, ker nimamo kandidata, ki bi celo popoldne pekel na žaru. Najprej goveja juha z rezanci, potem pa bom spekla nekaj ta velikih pekačev pizze in bo. Seveda zraven zelenjava, solate ipd. Ker se naše praznovanje bliža, že kalkuliram stroške in nabavljam potrebno Bodo pa pri nas otroci od 2 do 12 let.
|