|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   majhen otrok in klima
3.5.2010 14:03:28   
vaney
Kako se znajdete, ko nastopi huda vročina, avto in stanovanja razgreta? Najprej ohladite npr. avto na vzdržno temperaturo (npr. 22, 23 stopinj, če je zunaj okrog 30) ali hladite avto med vožnjo? Začenjajo se topli dnevi, jaz pa ne bi rada, da se otroka (2 leti, 2 meseca) kuhata v avtu, ampak prehladila s klimo ju pa tudi ne bi rada (pa sebe tudi ne)...ok, v stanovanju jo pač prižgem, se odmaknemo in ko je notri za dihat, jo ugasnem. V avtu je pa prav zoprno. Zadnjič smo šli na več kot 2 uri oddaljen izlet in oba sem morala najprej preoblečt, ko smo prispeli na cilj, ko smo šli nazaj spet, vmes smo se še nekje ustavili, spet preoblačit, doma spet...za pop***samo preoblačenje, ker sta v hrbet kljub podloženim pleničkam oba čisto mokra. Kako ve rešujete ta problem?

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: majhen otrok in klima
3.5.2010 14:08:21   
kakadoo
Preden kam gremo, prej vžgemo avto, da se shladi.
Sicer na dokaj normalno temperaturo - toliko da lahko normalno dihaš noter
in ne gremo v neke ekstreme, da bi bila ledenica v avtu...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2010 14:08:35   
ledenaa
prehladit od klime je nemogoče razen če piha direkt na otroka non stopuser posted image
In ko doma uporabljate klimo jo imejte tudi non stop prižgano.ne pa prižigat in ugašat- je čist brezvezno in tudi drago

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4046080,4046713#msg-4046713

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2010 14:13:03   
kakadoo
prehladit od klime je nemogoče

o seveda je mogoče in to presneto hitro! Sploh če imaš veliko temperaturno razliko!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2010 14:16:52   
ledenaa
kakadoo sem prilepila link ,kjer piše kako .In tudi eno dejstvo še sama dodala
Tako da.. še enkrat bolj jasno: če klimo prav uporabljaš se prehladit ali karkoli pač hočeš ne morešuser posted image

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2010 14:20:30   
koala.cek
doma klime nimamo. v avtu pa imamo naštimano toliko da je max 4 stopinj manj kot zunaj. raje jih preoblačim, kot da jih prehladim. je pa res, da ne gremo v ekstreme. tako se ne vozimo če je 35 stopinj. raje kje poležavamo. in tudi v avtu nimamo nikoli ledenice.

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2010 14:23:04   
kakadoo
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

kakadoo sem prilepila link ,kjer piše kako .In tudi eno dejstvo še sama dodala
Tako da.. še enkrat bolj jasno: če klimo prav uporabljaš se prehladit ali karkoli pač hočeš ne morešuser posted image

Saj ravno v tem je problem, ker folk klime ne zna uporabljat in potem se prehladi.
Ker gredo v ekstreme in klimo našopajo do fula, potem pa po možnosti ven pa noter pa ven pa noter...
Pa je takoj zadost.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2010 14:25:27   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo

o seveda je mogoče in to presneto hitro! Sploh če imaš veliko temperaturno razliko!

Smo 2 leti živeli na 40-50 stopinj, v avtu in stanovanju pa vedno klima, naštimana na 22 stopinj. Nikoli bolela glava, nikoli prehladi, nikoli smrkavost, nikoli nobenih težav. Si se vsedel v razgret avto in takoj talaufal na 18 stopinj, potem pa zviševali do 22. Bi prav rada videla junaka, ki bi po slovenskih normativih, da moraš klimo naštimat z malo temperaturno razliko, sedel v avtu pol ure na 4o ali več stopinj.

V glavnem moje izkušnje  s temi T razlikami so povsem drugačne. Kljub vsemu pa bomo zaradi otroka avte najprej ohladili na nekaj normalnega. V stanovanju ne vidim problema. Za trgovine ali lokale pa mam navado vedno kako jopico ali srajčko s sabo vzet, se raje najprej ogrnemo in potem ko se ohladimo, slečemo. Mi ni težko

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.5.2010 14:36:53 >

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2010 14:37:58   
ledenaa
Največ je lahko 10 stopinj manj od T zunaj

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2010 14:53:31   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: koala.cek

doma klime nimamo. v avtu pa imamo naštimano toliko da je max 4 stopinj manj kot zunaj. raje jih preoblačim, kot da jih prehladim. je pa res, da ne gremo v ekstreme. tako se ne vozimo če je 35 stopinj. raje kje poležavamo. in tudi v avtu nimamo nikoli ledenice.

Se podpišem pod tole. Smo bili prejšnji vikend v Franciji, smo se vozili v eno stran 13 ur, pa sem ravno tako našega fanta (9 mesecev) preoblekla vsakič, ko smo se ustavili. Sta oba otroka že po naravi taka, da sta čisto takoj mokra, tak, da jaz to vzamem v zakup in pač ko gremo na pot, vzamem več cunj s sabo, ker vem, da jih bom preoblačila že po poti.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2010 14:56:10   
uškinamama
tEGA ne razumem najbolj user posted image ,  4 stopinje manj, največ 10 stopinj manj...se pravi , če imate avto na parkirišču pred službo , kjer zahajca  na 50-60 stopinj poleti si na koliko naštimate klimo?

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.5.2010 15:01:30   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

tEGA ne razumem najbolj user posted image ,  4 stopinje manj, največ 10 stopinj manj...se pravi , če imate avto na parkirišču pred službo , kjer zahajca  na 50-60 stopinj poleti si na koliko naštimate klimo?

če je zunaj temperatura 30, si v avtu naštimaš 26 stopinj.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2010 15:15:05   
ajsek
Pomoje je bolj bistveno, da klima ne piha direktno v otroka (sploh v glavo), kot to, ali je v avtu 25 stopinj, ali 26.

Sploh pa, a imate doma potem tudi enako temperaturo kot zunaj, da ni prevelikega šoka? Meni se zdi tako fajn, ko je zunaj 35 stopinj, na soncu pa še 10 več, mi imamo pa zaradi dobre izolacije v hiši recimo 23 stopinj. In živ bog me ne bo prepričal, da naj kakšno okno odprem, ker taka temperaturna razlika ni zdrava.

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.5.2010 15:32:59   
ksenija12
jaz osebno klim ne maram, .na izletih avto shladimo preden sedemo vanj (cca 10 min), med vožnjo imamo zelo blago klimo (na 1 ali 2). Imam pa zmeraj tudi jaz s seboj vse za preoblečt, ker med spanjem v avtu zašvicata ne glede na to, kolk stopinj imamo.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.5.2010 21:50:49   
SaaS
Jaz jo uporabljam doma in v avtu. Jo imamo že nekaj poletij in smo se lepo navadili. Se strinjam, pravilno jo je treba uporabljat in potem ni problema.

V stanovanju jo imamo locirano tako, da ne piha direktno na sredo dnevne in jo imamo lahko ves čas prižgano. Razen ko sedimo za mizo, jo ugasnem, ker tam pa se jo direktno čuti, da piha. Naštimano jo imam pa na 25°C, ne manj. Se mi zdi dobro prej res premislit, kam jo montirat, kje se boste zadrževali itd. Ker če jo imaš tako, da piha točno na mesto, kjer se otroka igrata potem res ni fino in res ne moreš imeti prižgane nonstop...

Tudi v avtu jo imamo prižgano med vožnjo. Spet nikoli nimam na 21,22°C, ampak na 25,26°C. Kot so že nekatere omenjale, le nekaj stopinj hladneje kot je zunaj, (ne nekaj stopinj hladneje kot je bil ogret avto na soncu). In ne piha nikomur direkt v glavo, to tudi pazim.

Se pa vseeno strinjam, da se lahko prehladi zaradi tega. Jaz sem že staknila angino tako. Ne samo enkrat. Sem prepričana, da od tega. V lokalu sem sedela, tako da je pihalo direktno vame. Naslednji dan grlo grozno...

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.5.2010 21:59:04   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo

Smo 2 leti živeli na 40-50 stopinj, v avtu in stanovanju pa vedno klima, naštimana na 22 stopinj. Nikoli bolela glava, nikoli prehladi, nikoli smrkavost, nikoli nobenih težav. Si se vsedel v razgret avto in takoj talaufal na 18 stopinj, potem pa zviševali do 22. Bi prav rada videla junaka, ki bi po slovenskih normativih, da moraš klimo naštimat z malo temperaturno razliko, sedel v avtu pol ure na 4o ali več stopinj.

V glavnem moje izkušnje  s temi T razlikami so povsem drugačne. Kljub vsemu pa bomo zaradi otroka avte najprej ohladili na nekaj normalnega. V stanovanju ne vidim problema. Za trgovine ali lokale pa mam navado vedno kako jopico ali srajčko s sabo vzet, se raje najprej ogrnemo in potem ko se ohladimo, slečemo. Mi ni težko

Jaz mislim, da v stanovanju ni tak problem. Če si ti dolgo notri, komot shladiš na 22, tudi če je zunaj 45. Tudi v avtu na dolgi vožnji se mi ne zdi tak problem. Problem so ti hitri prehodi zunaj na 35, v avto na 22 za 10 min, ven na 35 za par minut, pa spet v avto za 15 min na 22 itd. Telo ne folga tega. Pri teh kratkih vožnjah v vrtec, trgovino itd. vidim bolj težavo v temp razliki in  to pravilo ohlajanja le za nekaj stopinj. Dveurna vožnja je nekaj drugega. No s 50°C pa res nimam izkušenj..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2010 13:37:31   
viv_
Gledam po teljle logiki: če meni ni prijetno če mi je vroče v avtu, po katerem ključu bi bilo otroku to prijetno?

Vedno smo povsem normalno uporabljali klimo med vožnjo. Pa pri roki imamo kakšno dekico / brisačo, če slučajno zaspita, da jih mal zadelam čez noge.

Furali smo se tudi runde po 15ur in take, pa nikoli ni nobena zbolela. Pa tudi prešvicani nista bili nikoli.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?