|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi dale denar?
3.5.2010 8:54:40   
mate0ja
To je pa že izsiljevanje. Na vsak način hoče, da ti rešiš njene težave. Dediščina sploh ne igra več vloge. Sestra hoče na vsak način priti do tistih nekaj evrov in dobesedno prek trupel. Tudi če ji daš ta denar, še vedno ne bo konec. Sestra mora očitno vedno vse doseči kar si zamisli in to je edini problem, ki ga imata. Upam, da ji ne boš popustila. Tokrat je na dosegu roke samo to, kar je tebi mama dala v gotovini, ostalo premoženje še vedno obstaja, vendar realizacija ni mogoča v točno tem trenutku. Tudi če ji denar daš, bo z naslednjo možnostjo spet vlekla vodo na svoj mlin. Ne pusti se ji, ker ji boš celo življenje nekaj dolžna. Če bo zdej dosegla svoje, bi začutila, da te lahko stiska v kot. In vedno te bo.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 76
4.5.2010 15:52:56   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Miru ne bo dala, dokler ne dobi teh prekletih 10.000,-. Nje prav nič ne briga, da je bila ona po prvotnem dogovoru precej na boljšem, da je precej časa nekje bivala brez plačevanja najemnine, pa da so ji opremo k riti prinesli. Šla bo od Poncija do Pilata za ta denar in ne bo odnehala. ONA ga pač zdaj rabi in pika.

Dedovanje po očetu ter prodaja parcele bo pa itak štos, pa če komunikacija vmes bo ali pa ne bo. Zato pravim, naj Muca vse skupaj natančno uradno uredi, ker imam sestro na sumu, da bo 'svojo polovico' hotela dobiti še enkrat in da se bo morda še spomnila, da je bilo dogovorjeno, da bo stanovanje njeno in da more biti predmet delitve. To je taka sorta in ne moreš nič. Zato bi imela najraje čim manj opravka z njo, pa četudi to pomeni, da se mi lastna investicija zamakne. Tale grožnja z odvetnikom je zame kaplja čez rob.

S tem se pa strinjam. V tem novem preobratu, zdaj z odvetnikom, bi ji zihr dala denar, samo da se je znebim. Mir je meni neprecenljiv, res. Jst sem tudi takoj na to pomislila, da bo zdaj za vsako ceno izsilila teh 10.000 in potem še polovico. Upam, da urediš tole čimprej, Muca83.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
4.5.2010 23:24:27   
Muca83
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Miru ne bo dala, dokler ne dobi teh prekletih 10.000,-. Nje prav nič ne briga, da je bila ona po prvotnem dogovoru precej na boljšem, da je precej časa nekje bivala brez plačevanja najemnine, pa da so ji opremo k riti prinesli. Šla bo od Poncija do Pilata za ta denar in ne bo odnehala. ONA ga pač zdaj rabi in pika.

Dedovanje po očetu ter prodaja parcele bo pa itak štos, pa če komunikacija vmes bo ali pa ne bo. Zato pravim, naj Muca vse skupaj natančno uradno uredi, ker imam sestro na sumu, da bo 'svojo polovico' hotela dobiti še enkrat in da se bo morda še spomnila, da je bilo dogovorjeno, da bo stanovanje njeno in da more biti predmet delitve. To je taka sorta in ne moreš nič. Zato bi imela najraje čim manj opravka z njo, pa četudi to pomeni, da se mi lastna investicija zamakne. Tale grožnja z odvetnikom je zame kaplja čez rob.

S tem se pa strinjam. V tem novem preobratu, zdaj z odvetnikom, bi ji zihr dala denar, samo da se je znebim. Mir je meni neprecenljiv, res. Jst sem tudi takoj na to pomislila, da bo zdaj za vsako ceno izsilila teh 10.000 in potem še polovico. Upam, da urediš tole čimprej, Muca83.

Ja saj je res taka. Samo prej je bilo to bolj do drugih ljudi, pač je gledala na vsako priložnost, kje bi lahko kaj potegnila. Nekako nisem pričakovala, da se bo kdaj takole spravila name, ker smo se vse dogovorili. No v glavnem od tistega sms-a nisem z njo več nič kontaktirala, sem pa poklicala odvetnika, da bo sestavil papir, ona naj podpiše, jaz ji bom pa kar preko klika denar nakazala in upam, da bo potem mir. Imam v bistvu srečo, da mi je ravno vezana vloga potekla, če ne sploh ne bi mogla prihrankov dat.

Mi je pa res prav hudo, da ne bom videla rasti svoje nečakinje in nečaka. user posted image Sreča, da imam super partnerja in malo hčerkico, da me vsak dan osrečujeta.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 78
5.5.2010 23:20:31   
Haps
Imam idejo! Ukinimo dedovanje, a veste kok bo svet lepši. Po mamini smrti, sta se moja dva brata in oče med sabo na smrt skregali zaradi dediščine. Rezultat: vsi so skregani med sabo in ne govorijo, dedek ne pozna svojih vnukov, strica svojih nečakinj in nečakov ter obratno, bratranci in sestrične vejo, da nekdo nekje obstaja. Res je, da sem kot najmlajša najbolj j ježa jaz, ampak veste kaj, v sebi sem mirna. Ne vem, ne razumem mentalitete takih ljudi.

Jaz ti predlagam, da narediš tako, da bo tebi dobro. Na žalost je tako, da se pri denarju vse začne in vse konča. Tudi v družinah.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 79
5.5.2010 23:42:56   
Muca83
Haps, prav imaš. Jaz večkrat pomislim kako lepo je to pri družini od mojega, ko nihče ne bo imel kaj dedovati in ne bo nobenih sporov. Starša pač celo življenje živita v najemu, pokojnine imata precej nizke in za dedovati ne bo nič. So pa res super družina, vsi tesno prijatelji in povezani. Jaz pa poslušam prepire o dediščini odkar pomnim, so se po očetovi strani kregali za dediščino, pa še danes je stara mama živa, se pravi najmanj 25 let se že kregajo za dedovanje po živi osebi. Bolano! user posted image

(odgovor članu Haps)
Neposredna povezava do sporočila: 80
6.5.2010 7:58:49   
mate0ja
pr familiji od mojega je pa še bolj smešna zgodba. Njegova mama - moja tašča (ki bo neko malenkost dedovala po svoji mami, ki je še živa user posted image user posted image ) s tem da se bo itak delilo tudi na ostale teži svojima otrokoma kadar ju vidi, da morata začet v to bajto vlagat, ker bo enkrat njuna. In če padeta čist vn izjavi, da naj se potem pa že zmenita čigava bo in naj tisti začne skrbet zanjo. Seveda bi hkrati njej kot prekrasni mami, ki se je že sedaj odločila, da bosta otroka zakleto bajto dedovala pripada tudi kak evro v žep vsak mesec. Zgodbe o dedovanju res ne poznajo meja. 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 81
6.5.2010 13:01:46   
kasso
ah, dej kaka tožba...a za 5.000 eur te bo šla tožit... a ji je odvetnik povedal, koliko bodo sodni stroškiuser posted image Mislim, da te s tem le nekaj izsiljuje.
Je pa res, da ona zaenkrat ni dobila praktično nič in hišo bosta po očetovi smrti najbrž podedovali obe, kar pomeni, da bosta na istem. Tudi tisti dogovor o prodaji parcele, lahko spremenita, da si razdelita na pol, ko jo bosta prodajali, seveda ob predpostavki, da ji daš zdaj vsaj 5.000 eur (a ona bo še vedno na 5000 eur manj kot ti).

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 82
6.5.2010 14:54:15   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Kok je fino, če starši nimajo niti ficka... Se majo potem sestre in brati veliko rajši, ko se jim ni treba kregati (še) zaradi denarja.

Tožba user posted image Eni pa res imajo čas in denar... user posted image

Se podpišem. Moj stric je zadnjič rekel:

NIč ne bom prigospodaril, da se ne bodo imeli za kaj kregati! Pa po eni strani vem, da ima kr nekaj na strani, po drugi strani pa ga kr nekako razumem. celo življenje delamo da si nekaj ustvarimo, potem pa to razgrabijo otroci, ki jim je prav malo mar za drug drugega, na koncu se pa še skregajo do smrti. Ojej, dedovanje je pa huda reč, če nista dva pametna pri stvari.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 83
6.5.2010 16:59:13   
rozinca33
Muca83 - a nisi ti o teh odnosih: ti - tvoja sestra - oče, v zvezi z dediščino že pisala na RR? Pa tam zabelelžila, da je oče sestro nekako prepričal, da je hiša na njega pisana, pa da sta se že enkrat skregala, ona se izselila, pa se potem pobotala in je ona z družino prišla nazaj živet...? Tudi vidva z očetom dejansko ne govorita in si bila v dilemi, da ne boš videla sestre in nečakov, če se vrne v to stanovanje?
Če nisi bila ti, je bila pa ena zelo podobna zgodba.

Če sklepam na podlagi zgoraj omenjene zgodbe, si ti v tej zgodbi bolj racionalna, ona pa spada (po tem obnašanju) med bolj impulzivne in nepremišljene ljudi. In potem takem potrebuje nekoga, ki jo bo reševal pred samo sabo. Glede na to, da sta si v odnosu dedovanja enakovredne (obe hčeri) - ne razumem, zakaj bi bila ti dolžna skrbet za to, da se bo nek dedni odnos napisal na papirju tudi za tvojo sestro. Ona je polnoletna in po zakonu dolžna in sposobna poskrbet za to, da bo tudi njenim pravicam zadoščeno. Ti imaš napisano, da si prejela ta denar, ona pa nima napisano, da ima pravico bivat v tem stanovnju, ki je bilo izdelano in opremljeno nalašč zanjo. Trenutno si s tem uradnim zapisom ti na slabšem, ker tako izgleda kot da dediščino že koristiš, ona pa šele mora nanjo čakat, čeprav dejanski dogovor ni bil tak.
Jaz bi se odločila tako - glede na to, da verjetno nobena od vaju ne bo skrbela za očeta (če/ko enkrat ne bo mogel skrbeti sam zase) - bi ji dala 10.000€ pod pogojem, da se izniči tisti zapis, da ob prodaji parcele ona dobi toliko več - se pravi - pol pol pri denarju in takrat tudi pol - pol. Če tega pogoja ne sprejme, pa vztrajaj pri zapisanem. Je pa dejansko vprašanje - če si z očetom nista dobri - ali bosta dedovali po njem, ali pa si bo on izmislil kakšno drugačno oporoko. No, do nujnega deleža sta menda upravičeni, tak al pa drugač.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 84
6.5.2010 23:41:37   
Muca83
rozinca33, je mogla biti ena podobna zgodba najbrž. Saj vidim, da je teh zgodb kar precej, sploh glede dediščine, sem malo brala po internetu in našla marsikaj. 

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 85
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za punčko:
Nezy85

Klara (43%)

Melani (16%)

Miša (8%)

Kaja (33%)

Število vseh glasov: 466

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!