Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
brez redne službe, možnost nove 25.4.2010 20:21:04
|
|
|
|
n74
|
Ojla! Jutri se po enomesečni bolniški vračam nazaj v službo. Ker je firma bolj v krizi, so mi že na začetku leta omenili, da bom verjetno ostala brez zaposlitve. Tu sem zaposlena redno že enajsto leto, imam pa možnost (ni sigurno) dobiti novo zaposlitev (sicer ne vem pod kakšnimi pogoji - redno ali za določen čas). Najbolj idealno bi bilo, da me dajo stran, pokasiram odpravnino in se takoj zaposlim drugje za nedoločen čas. Ampak ni vedno tako, kot si zamisliš. Na kaj moram paziti, da iztržim največ od sedanjega delodajalca, in ne izgubim preveč pravic pri novem? Ali naj se prijavim za en mesec na zavodu za zaposlovanje in šele potem nastopim novo službo? Ali naj tukaj podaljšujem vsaj do začetka julija, da dobim cel regres, ali ga v primeru, da tu končam 30.4. in drugje začnem 1.5. sploh kje kaj dobim? In še ali je katera imela probleme oz.tak primer, da vas nikakor niso hoteli dati sami stran (zaradi izplačila odpravnine) in kako te lahko prisilijo, da daš odpoved sam oz.podpišeš odpoved sporazumno? No, to so zgolj vprašanja iz previdnosti, lahko se na koncu čisto drugače obrne. Hvala in lp, N.
|
|
|
|
RE: brez redne službe, možnost nove 29.4.2010 9:49:43
|
|
|
|
Poka
|
Ti bom tako rekla - če je firma v krizi, vprašanje, če ti bodo sploh lahko plačali odpravnino. Tako se je zgodilo pri mojem očetu. Raje si pa prej najdi drugo službo, če nimaš kake druge rezerve. Brezveze tehanirat na Zavodu. S tem ti tvoja cena zelo pada - mi se namreč moramo tržit, prodat za čim višjo ceno. Moj bo sicer dal kar odpoved, ker jim grozijo z znižanjem plač, ampak smo se že prej pripravili na to. Situacija v Sloveniji je že kar nekaj let taka, da se nimaš na koga zanašat, samo nase. Prej to ugotoviš, bolje je. V največje zadoščenje mi je to, da bo firma, ko gre moj stran, itak propadla, nihče od nas pa svoje inteligence in znanja ne bo prodajal zastonj, ampak bomo delali sami zase. Če bi sama imela vsaj deset let delovnih izkušenj in v stroki, kjer se jih rabi, se pod 10 000 bruto ne prodam, glede na to, da jih v svoji firmi z lahkoto toliko zaslužiš. Mogoče ne ravno z lahkoto, ampak z malo truda pa že - sicer pa včasih mnogo manj stresno kot pa v službi, kjer te izkoriščajo po 12 ur na dan.
|
|
|
|
RE: brez redne službe, možnost nove 3.5.2010 15:40:57
|
|
|
|
pajkica2
|
Mislim da dobiš sorazmerni delež regresa v vsakem primeru. Če se zmeniš za odpoved iz poslovnih razlogov (ker ne bo več dela zate) ti pripada odpravnina, ki je zakonsko določena. Lahko se prijaviš na zavod za zaposlovanje in dobivaš nadomestilo še določen čas (glede na delavo dobo do 15 let je čas nadomestila 6 mesecev). V primeru da je odpravnina večja od določene nadomestila ne dobiš takoj (več info dobiš na spletnih straneh zavoda). Če daš ti odpoved, ali če podpišeš sporazumno, se na zavod ne moreš prijavit, pa tudi uradno ne dobiš odpravnine (lahko pa se dogovoriš da ostaneš takoj doma, pa prejmeš npr še 3 plače oz koliko je pač odpovedni rok). No, upam da dobiš novo službo!
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.