Poka -> RE: brez redne službe, možnost nove (29.4.2010 9:49:43)
|
Ti bom tako rekla - če je firma v krizi, vprašanje, če ti bodo sploh lahko plačali odpravnino. Tako se je zgodilo pri mojem očetu. Raje si pa prej najdi drugo službo, če nimaš kake druge rezerve. Brezveze tehanirat na Zavodu. S tem ti tvoja cena zelo pada - mi se namreč moramo tržit, prodat za čim višjo ceno. Moj bo sicer dal kar odpoved, ker jim grozijo z znižanjem plač, ampak smo se že prej pripravili na to. Situacija v Sloveniji je že kar nekaj let taka, da se nimaš na koga zanašat, samo nase. Prej to ugotoviš, bolje je. V največje zadoščenje mi je to, da bo firma, ko gre moj stran, itak propadla, nihče od nas pa svoje inteligence in znanja ne bo prodajal zastonj, ampak bomo delali sami zase. Če bi sama imela vsaj deset let delovnih izkušenj in v stroki, kjer se jih rabi, se pod 10 000 bruto ne prodam, glede na to, da jih v svoji firmi z lahkoto toliko zaslužiš. Mogoče ne ravno z lahkoto, ampak z malo truda pa že - sicer pa včasih mnogo manj stresno kot pa v službi, kjer te izkoriščajo po 12 ur na dan.
|
|
|
|