|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pap 5
20.4.2010 19:24:34   
lotty4
Pozdravljene

Ker vidim da se tukaj pogovarjate vse živo bi rada kakšen nasvet oz. če je katera že šla skozi to. Sestri so pred kratkim vzeli bris ki je bil 5, potem odščip ki je pokazal da je šlo vse naprej ker so celice močno uničene in neprave oblike. V ponedeljek im na onkologiji v Lj. pregled. Kaj jo čaka? Je sploh zadeva še rešljiva? Kako naj ji pomagam, kako naj se obnašam do nje, stara pa je 43 let. mega sestra in noro jo imama rada in že celo popoldne se sprašujem zakaj ona???? Pa tako lepo nam je bilo kadar smo bile tri sestre skupaj, čvekale se smejale, včas mal pokritizirale ampak vedno se je končalo s mehom. Ali nas bo res nekaj razdružilo? Meni se bo kar zmešalo!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pap 5
20.4.2010 20:11:31   
Tanja55
Lotty4, jaz bi ti svetovala, da zastavis vprasanje dr. Pusenjaku na Med.over.net portalu. Hkrati se prepricaj, kaksno diagnozo tvoja sestra dejansko ima, ker pap5 se ze nekaj let ne ocenjuje s PAP I-PAP V amapk s crkami - PAP A,B,C in v zadnji skupini je cca. deset podskupin. Nadalje, celicne spremembe so razlicne in odvisno je tudi od sprememb na MV; ce se rak ze razvil (kar bi pomenila diagnoza pap5) je odvisno v katerem stadiju je. Ti pravis, da je "vse slo ze naprej" vprasanje pa je, kaj to pomeni. So v telesu ze rakasti zasevki, metastaze? kaksna so jetra, so poskodbe na drugih notranjih organih? Je mozen invazivni poseg (torej operacija in celotna odstranitev reproduktivnih organov) ali je rak ze toliko napredoval, da se ga da "bremzati" samo s kaksno kemoterapijo ali obsevanjem? Vse te stvari bodo povedali na onkologiji. Moj nasvet je, naj gre nekdo z njo in naj z njo caka, ker je obicajno kar treba cakat. In pa naj vprasa VSE kar jo zanima...ne da samo kima, ker se ji bo morda "vrtelo" od informacij, pol pa ko ven prides iz ordinacije pa mas cisto prazno glavo. Kar cas naj si vzame, ali pa izbori, da bo tocno vedela pri cem je in kako naprej. 

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pap 5
20.4.2010 20:18:10   
TomTaylor
čaka jo konizacija. In ni nujno treba delat črnih scenarijev. Moja mami in sestra sta obe šli skozi to, sestra celo 2x, pa je stara 23 let.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pap 5
22.4.2010 9:02:55   
uwaga
Lotty pozdravljena!
Verjamem, da ste sedaj na začetku prestrašeni vsi skupaj. Najprej upoštevaj, da je veliko vrst rakov zelo dobro ozdravljivih.
Bi ti predlagala, pa tudi sestri, da si vsa vprašanja zapišete na list in dodobra izprašate zdravnika.
Kako se obnašati do sestre? To boš sama najbolje vedela, ker jo najbolje poznaš. Meni so bili najbolj všeč tisti ljudje, ki so se obnašali "normalno". (sem imela raka na dojki) So me spraševali po počutju, kaj pravi zdravnik... potem pa smo predelali vse ostale čveke, kot prej preden sem zbolela. Najbolj na živce so mi pa šli ljudje, ki so šepetali za hrbtom, se umikali, kot da sem kužna...
V glavnem začetek je ponavadi šok. Ko pridobiš nekaj informacij, pa se zadeve izkažejo za manj črne.
Da pa bi se s sestro "razšle" ni potrebe, bolezni in težave lahko ljudi še bolj zbližajo.

Držite se, mislite pozitivno!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pap 5
22.4.2010 9:16:31   
luka jan
Najprej se je potrebno zavedati, da nobene bolezen ne izbira. Žal je res tako, da najprej pomisliš na najslabše, vendar se vse da pozdravit če se hoče.
Tudi sama sem pred leti zbolela za rakom na dojki, takrat sem imela 1,5 let starega otroka in sem mislila da je to konec sveta. Pa ni tako. Vseskozi sem optimist, na bolezen gledam kot na nekaj kar se mi je zgodilo in vem da bo vse vredu. Potrebno je nekaj časa da jo sprejmeš za svojo, da je to del tebe in čisto lepo živiš. Takrat se ti spremenijo vse prioritete v življenju, vse tisto za kar si se nekoč naprezal ostane nepomembno. Življenje je potrebno uživati z veliko žlico, in samo uživati.

S sestro bodita tašni prijateljici, kot sta bili. Pogovarjaj se z njo, pojdita kam skupaj in se imejta lepo. Veš koliko sem jaz moji sestri težila z boleznijo, skupaj sva brskali po netu, se pogovarjali, šli na kavo in živeli normalno. Danes, 3 leta po tem se še redkokdaj spomnim da je bilo kaj narobe z mano, razen takrat ko grem na kontrolo na Onkološki inštitut se zavem te bolezni.user posted image

Žal pa je rak bolezen sodobnega časa, vse vač je mladih ki zbolimo, ampak če je pravi čas ugotovljen se da vse rešit.

Pogumno naprej, veliko pozitivizma, pa bo vse vredu.

Želim da se tvoja sestra čimprej pozdravi, ti pa ji bodi v oporo v vseh trenutkih. Srečno.user posted image

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pap 5
22.4.2010 12:31:32   
Barbara_L
Najbolje boš storila, da ji boš stala ob strani, pa ne tako da jo boš pomilovala, ampak da jih boš v realno oporo. Pogovarjajta se, iščita informacije, storita kaj "za dušo", itd. Jaz sem ob slabem izvidu bila najbolj jezna na svoje starše-zakaj? Ker so me vprašali: kaj pa to pomeni ZA NAS? A ne boš mogla imeti otrok? A te bo partner pustil? Skratka, grdo, nekorektno in nepotrebno in to sem jim močno zamerila.
Verjamem, da bodo sestro poštimali, tako kot je treba in je pred vama še ogromno lepih trenutkov! Srečno!

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pap 5
23.4.2010 7:48:56   
tamiflu
Upam, da s s tvojo sestro ne bo nič hudega.Držim vam pesti. Misli na najboljše.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?