|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Praznim se...
18.4.2010 11:41:46   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka

Najemnine in krediti vzamejo kar dobršen del dohodka. Potrebno je res veliko kalkuriranja in včasih živcev.

Zdaj, ko je otrok še majhen in je polho še na porodniški, je prisotnost tašče (kljub prijaznosti) in tujega domovanja večja. Ko bo ponovno nastopila delo, bo praktično zaradi varstva in tudi ogromno časa bo lahko prihranila ter ga podarila otroku, ker se ji ne bo potrebno ukvarjati z gospodinjskim delom.

Res pa je, da smo si ljudje različni in da imamo mame v sebi potrebo po gnezdenju. Ne glede na družbeni status. Tudi sama imam željo po svoji hiški.

Gledam iz našega vidika, ko dobesedno več ali manj v stanovanju le spimo... za ta del ena sobica kar zadostuje.
V petih letih, ko otrok tako ali tako potrebuje (no, tu so mnenja zopet deljena) prisotnost staršev tudi ponoči, pa bi se dalo kar veliko prihraniti.

Razumem da tako čutiš. Normalno je to, ker je to tvoja vrednota. Vrednote so različne in če bi jaz čutila tako kot ti, bi se odločila enako. Vendar so moje vrednote popolnoma drugačne. Vseeno mi je, če imam več dela in manj denarja, to dvoje mi ni tako zelo pomemben dejavnik - mnoooogo več mi pomeni, da sem na svojem. In vsak človek mora upoštevati svoje vrednote pri svojem življenju. Zato sem se jaz mlada odselila in mi ni bilo nikdar žal - in to kljub temu, da sem se z mamo izjemno dobro razumela in bi lahko bila čisto mirne duše še do nezavesti pri njej in to v zelo velikem stanovanju in to kljub temu, da sem stalno brez denarja in z ogromno dela... Nikdar ne bi zamenjala za obratno. Vrednote so to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.5.2010 9:07:24   
Anonimen
Je sicer minil mesec in še nekaj dni...

polho, kako sta se odločila?

Gina, smo na svojem. Tudi meni "manj denarja" ne dela toliko problemov, a vseeno zagovarjam "staro družinsko obliko", ki je del naše dediščine. Če bi imela možnost, bi ostala doma, ker je nisem imela, sem izkoristila možnost kredita.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
30.5.2010 13:29:25   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka

Je sicer minil mesec in še nekaj dni...

polho, kako sta se odločila?

Ah...dolgo sva tavala in niti sedaj nisem prepričana da je odločitev ki sva jo sprejelaprava, vendar...dokler ne zgradimo svoje hiške bomo živeli v ˝svojem˝ stanovanju v mamini hiši.
Da bi šli na stanovanje...user posted image user posted image ...da bi pa še naprej živeči tako kot živimo...pri meni doma smo imeli vsaj doosti prostora, tukaj pa...ni prostora in ne zasebnosti...tako da smo šli iz dežja pod kap.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.5.2010 10:26:17   
ronja
Dokler ti bo prostor pomenil več kot odnosi, boš pač trpela v odnosih... To ve tvoja mama in zdaj bi to že lahko vedela tudi ti...

Na tvojem mestu bi šla v najem, če imata dovolj denarja, bi kupila stanovanje. Ne bi šla v gradnjo, ker potem kot si sama ugotavljala, moža popoldne ne boš imela. Z dojenčkom boš pa bolj težko kaj dosti pri hiši pomagala delat... Lahko ostaneš pri njem doma, pa boš imela prijaznost, vendar ne zasebnosti in ne prostora. Lahko greš nazaj k mami in ji daš še enkrat vedet, da brez nje ne moreš, ker pač rabiš prostor, ki ga ona ima (pa v bistvu rabiš še kaj drugega od nje, samo si nočeš priznat - rabiš jo, ker ne moreš presekat svojega odnosa z njo).

Ja, ko si pisala, sem imela točno to v mislih: da se počutiš, kot da ste šli iz dežja pod kap. Kar je res, saj še vedno niste na svojem. Zato bi pa jaz na tvojem mestu šla v najem-  na svoje.

Ampak smo različni, očitno ti še ni dojadilo do konca in rabiš še nekaj časa, da se dejansko posloviš od svoje mame... Upam,d a boš prišla do tega prej, predno se bo tvoj otrok začel dobro zavedat, kaj se dogaja okoli njega. Da bi se mama spremenila kar tako, je zelo malo verjetnosti, kar obe veva. Če greš nazaj tja, veš, da bo isto in si ne delaj utvar in si ne laži, da ne bo. To je vse, kar ti lahko svetujem. Da se pripravi na to, da bo tako.

PS. mi živimo na zelo malem, 4je, pa smo zelo srečniuser posted image . Ampak meni res luksuz dooosti prostora ne pomeni toliko kot to, da je tisto, kar je, naše, da lahko počnem, kar želim in kadar želim. Saj ne rečem, da ne bi pasalo met za vsako malo svojo sobico, ko bosta večji (zdaj jima je po moje boljše, da sta skup), pa svoje sobice za ustvarjanje, pa svoje za šivanje, pa eno lopo za lubijevo vrtnarjenje, pa ogromno sten za razstavljene zadeve, pa par metrov knjižnih polic, pa še kaj... Ampak precej manj bi mi to pasalo met v hiši staršev, katerihkoli, pa niso nobeni psihoti, ampak fajn ljudje.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.5.2010 11:40:40   
polho3006
Ronja, edina napaka ki sem jo naredila takrat ko smo šli od doma je biila ta da nisem zahtevala da gremo TAKOJ v najem.Ker pa sem bila takrat popolnoma sesuta, sem reševanje problema, kam gremo, prepustila možu in...smo prišli iz dežja pod kap.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
31.5.2010 11:52:22   
ronja
se popolnoma strinjam s tabo. Ampak ta napaka ni ireverzibilna - lahko jo popravišuser posted image . POvej možu, da rabiš zdaj kako leto ali dve, da se psihično pobereš in da ga tačas rabiš ob sebi. In pusti prostor in ugodje za potem. Saj to ne pomeni, da bosta večno živela v najemu. Lastništvo ni vredno tega, kar dostikrat zahteva, 100%. Lahko imaš srečo, da nekaj dobiš, ampak tudi če bi parcelo dobila, je gradnja velik stres, ti pa zdaj nisi ravno v stanju, ko bi bila sposobna še kaj dosti več in ti res svetujem, da si ne natiplaš še enega vraga na glavo. Pusti to za takrat, ko boš bolj močna, včasih rabimo enostavno čas, da okrevamo. Tudi psihično. Če mu tako razložiš, bo verjetno razumel...

Neposredna povezava do sporočila: 31
31.5.2010 11:57:01   
polho3006
Prehitro sem nekaj pritisnila, ker še nisem dokončala.
Ja jaz sem TAKOJ za, da gremo na stanovanje, vendar...mož pravi da je to zapravljanje denarja, da če bomo tako zapravljali ne bomo nikoli na svojem. Pa v stanovanju bi se počutil utesnjenega. .Ko pa jaz rečem da se počutiim utesnjeno v sobici, ko poslušam pujsa na drugi strani stene, ko se moram voziti 15 min do trgovine po kruh, pol ure do zdravnika....jaz pa nisem utesnjena???? Da bi pa šla na stanovanje sama z otrokom pa...se mi ne zdi fer do moža.
Nakup stanovanja pa tudi ne pride v poštev ker...do sedaj nismo še našli nobenega za katerega bi se bilo vredno zapufati oz. ni še bilo takšnega ki ne bi bilo ˝utesnjujoče˝(pa smo našli kar nekaj lepih novih še nevseljenih stanovanj),

Meni tudi ni pomebno da imamo full prstora...bi bila čisto zadovoljna s prostorom ki nam je na voljo, ampak da je to naše, da lahko delamo kar hočemo in  kadar hočemo in tega je sedaj še manj kot je bilo prej.

Odnosi z mamo so se gradili VELIKO let da so takšni kot in kar dosti časa bo verjetno potrebno da se nornalizirajo, kar je glede na mamin značij malo verjetno, tako da bomo ostali vetrjetno na hladni distanci.

O gradnji pa...mi rabimo rešitev problema SEDAJ, ne pa čez **** let. Hiše pa ne moremo zgraditi iz danes na jutri pa tud če bi imeli čarobno paličico.

Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?