emica2008
|
IZVIRNO SPOROČILO: Robinia Danes ste vsi tako lepo poučeni o tem kako je treba biti samostojen in neodvisen. Sedaj te očitno peče vest do staršev. Si mislila, da bodo rožice cvetele kar same? Veliko egosistov je med vami mladimi! veliko materialistov. Vaše je vse sveto. Ali ste se kdaj vprašali ali morda tudi vaši starši imajo nekaj za sveto. Koliko tega ste oskrunili...? Sodobna psihijatrija že uči tako...proč s starši (saj so moteči dejavnik kot praviš). Ko pa se je treba osamosvojiti ste kot gumi bomboni. Lepe barve, še kar sladki, se pa prehitro stopite... Če si užalila starše je prav, da ti je res hudo. Lahko bi z možem odšla mirno. Lahko bi pokazala vsaj malo spoštovanja. Nihče te ni silil, da tam živiš. Vsak ptič si prvo splete gnezdo, pa potem zvali kakšno jajce. ODRASTI ŽE ENKRAT IN PREVZEMI ODGOVORNOST ZA SVOJA DEJANJA. Vprašaj se tudi kdaj kako je bilo staršem, ko so začeli skupno življenje. Očitno si še ena članica razvajene generacije in ne veš koliko truda je treba vložiti v zakon, otroke in dobre odnose. Zavihaj rokava in ko boš sama svoj gospodar ti bo vse jasno. Do takrat pa bodi spoštljiva. "..Razmišljava o gradnji, ampak...po eni strani se veselim tega, po drugi pa...strah me je da bomo začeli živeti mimo en drugega, oz. da se že kažejo zametki takšnega življenja. Jaz sem z otrokom, mož pa do 15 v službi, potem pa kalkulacije, kalkulacije, kalkulacije...kako priti skozi da... Doma sem prala, kuhala, pospravljala...skrbela za družino, tukaj mi vsega tega ni treba delati, ampak se ukvarjam samo z otrokomVendar...mene takšno življenje prazni, počutim se nekoristna, včasih tudi nesposobna. S tem ko smo naredili ta korak in šli, sem upala da bomo res mi trije živeli kot samostojna celica, da se v bistvu tudi navadimo živeti kot družina, ker v tem času nam to ni bilo dovoljeno, vendar temu ni tako." Ne vem o čem sanjaš. Kjer koli boš živela. Kdo misliš, da ti bo pral, likal, kuhal... pucal stanovanje, ujčkal otroke in še moža. To kako se počutiš ni nikakršna depresija temveč živ dolgčas od tvojega življenja, ker ne veš kaj bi s seboj in živiš v iluzijah. Življenje je dolgo in ves čas se moraž boriti, da ti bo lepo. Nihče ne more delati kar hoče. Ali lahko delaš kar hočeš, samo ne smeš s tem nikogar prizadeti, še manj pa smeš početi kar hočeš na tuj račun. Ne sanjaj o gradovih, kajti več jih bo več boš mogla pospravljati ali vsaj služiti, da boš lahko plačevala čistilke. Lepoto lahko najdeš povsod, tudi brez materialnih dobrin. ROBINIA kako si pa lahko tolk pametna ter vsevedna. Nimaš pravice tako napadati-dobesedno. Drugič bolje da si tiho ali pa napiši kaj bolj vzpodbudnega ne pa da potolčeš kolikor le lahko!!!
|