|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroski dodatek!!!!
14.4.2010 8:57:10   
malecka24

LP

Naj vas lepo pozdravim,ceprav sem jezna za znoret.Danes so nakazila za otroski dodatek in kot vsak mesec sem pogledala ce je nakazano in danes mi ni bilo jasno ker je bilo nekam malo nakazano,celo 100EUR manj!Ker nisem vedela za kaj se gre sem sla takoj na center za socialno delo in vprasala zakaj so otroski manjsi ta mesec.In je pogledala in rekla da so jim z Dursa javili da je moja najmanjsa hcerka vpisana v vrtec in ker kao jst tega nisem obvestila so mi zdej odtrgali za nazaj.Jst sem sam debelo pogledala ker vem in sem ji tudi rekla da sem 100% v vlogo vpisaola in starejso in mlajso hcerko in ker sem se zaposlila glih 1.septembra sem tudi po 3.mesecih nesla novo vlogo za otroske in se pred mano je odprla mojo mapo in je sama vidla da sem vpisala obe hcerki noter.In je rekla da ocitno njena kolegica takrat ni vpisala najmlajse hcerke noter in je zato ta obracun sedaj.In je rekla da je napaka z njihove strani in da se lahko pritozim,sam da bo tezka da bom dobila to razliko nazaj ker dokler je odlocba ze oddana potem kao ne morem.Zdej mi povejte kaj naj naredim sedaj v tem primeru?Se sama sem zmedena.Hvala vsem za odgovore.LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroski dodatek!!!!
14.4.2010 9:19:55   
malecka24
oz.je pozabila oznaciti da je najmlajsa v vrtcu in zato.....

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2010 11:06:51   
liliana
A so tu mogoče tudi kake obresti "odtegnili"......ker če si sigurna in imaš dokaz, da si ti oddala pravilno izpolnjeno vlogo in jo je delavka na CSD vpisala nepravilno in si zaradi tega morala "plačati" oz. so ti odtrgali še obresti, bi se jaz pritožila......ne vem kako dela CSD, ali delajo kot durs, da ti za vsako malenkost odtrga še zamudne obresti......user posted image

če pa so ti odtegnili samo znesek, ki si ga vse mesece preveč dobivala zaradi tega, ker je otrok bil v vrtcu pa jaz ne bi storila nič.....itak ti tisto ni pripadalo in so ti odtegnili naenkrat za vse mesece nazaj.......

Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2010 11:46:49   
zmajaz
Mislim, da v takih primerih ni zamudnih obresti, ampak ti pač samo trgajo tisto, kar si neupravičeno dobil preveč - proti temu pa nič ne moreš, ne glede na to, da je bila njihova napaka, da si dobival preveč. Kar ti ne pripada, ti pač ne pripada in moraš vrniti. Drugič pa preveri, če vse štima, ko dobiš odločbo, ker take in podobne napake socialnih delavk niso ravno redke.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 14.4.2010 11:50:53 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2010 13:04:25   
malecka24

Moja najmlajsa hcerkica je zacela 1.septembra v vrtec i takrat sem tudi jaz zacela z sluzbo in kakor so mi rekli na CSD-u da moram po 3 mesecih zaposlitve oddat novo prosnjo in jo sem in sem seveda ze takrat vpisala obe hcerkici in da hodijo v vrtec.A je mozno da so mi odtrgali za tiste tri mesece ko je bila v vrtcu in ali je mozno da sem morala pridet ze septembra ali prej in povedat da gre najmlajsa v vrtec?A je potem res moja krivda?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2010 13:47:03   
melanija
Meni so na CSD  rekli da moram vsako spremembo v roku 15 dni javit. Se pravi 1. septebra sem dala otroke v vrtec in do 15 sem jim morala dati novo vlogo za otroški dodatek.

Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2010 13:50:29   
sazi

A je mozno da so mi odtrgali za tiste tri mesece ko je bila v vrtcu in ali je mozno da sem morala pridet ze septembra ali prej in povedat da gre najmlajsa v vrtec?A je potem res moja krivda?

Če niso bili obveščeni, da je že od septembra v vrtcu, potem je tvoja krivda. Javiti je potrebno vse spremembo, ko di njih pride, ti si jo pa javila po treh mesecih (skupaj z drugimi podatki), ampak bi morala javiti prej, saj ti tudi za tiste 3 mesece ni pripadal dodatek (povišan), saj je bila hči v vrtcu.

Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2010 13:55:55   
darja.mark
uf zdej ste pa še mene zmedle....sicer ne znam svetovati tebi malecka 24, me pa nekaj zanima...a ko daš otroka v vrtec moraš oddat novo vlogo za otroške? Zakaj pa to? Nisem to še slišala res da malo vem o teh stvareh, sam mam kolegico ki mi veliko pove pa mi tega ni omenila, zato sprašujem vas...če mi lahko kera razloži.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2010 15:01:54   
NEVA-1
Vsako spremembo moraš javit v 15 dneh...

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2010 15:08:27   
Anonimen
Men pa tuki ni čist nč jasn. user posted image  Mislm - kakšno vezo ma to z otroškim
dodatkom, če je otrok vpisan v vrtec ali ne? In zakaj bi ti trgal če je vpisan???
Prvič slišim.

(odgovor članu NEVA-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
14.4.2010 15:51:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2010 16:29:58   
zmajaz
Tako je - za otroka, ki ne hodi v vrtec (razen prvo leto, ko si itak na porodniški), je OD višji za 20%, zato moraš javiti, če gre otrok v vrtec, da ti znižajo OD. Tako da ja malecka24 - če tega nisi pravočasno javila, so ti seveda trgali že za tiste 3 mesece, ker si neupravičeno dobivala preveč in to je seveda tvoja krivda.
Kako pa to javljanje izgleda, pa v bistvu niti sama ne vem - če je dovolj, da pokličeš in javiš ali je treba prav novo vlogo oddati, ker še nisem bila v tej situaciji - to me čaka septembra.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2010 16:44:00   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: malecka24

Moja najmlajsa hcerkica je zacela 1.septembra v vrtec i takrat sem tudi jaz zacela z sluzbo in kakor so mi rekli na CSD-u da moram po 3 mesecih zaposlitve oddat novo prosnjo in jo sem in sem seveda ze takrat vpisala obe hcerkici in da hodijo v vrtec.A je mozno da so mi odtrgali za tiste tri mesece ko je bila v vrtcu in ali je mozno da sem morala pridet ze septembra ali prej in povedat da gre najmlajsa v vrtec?A je potem res moja krivda?

To se pa zdaj čisto dručače sliši.....user posted image

Seveda bi morala že septembra javiti spremembo, če prej ni hodila v vrtec, septembra pa je začela...in "trgali" so ti za te tri mesece, ko si prejemala višji OD, ker so na CSD smatrali, da otrok ni v vrtcu.....

Naša referentka na CSD vedno opozarja na ta vrtec, da je potrebno takoj obvestiti, ko gre otrok v vrtec......a na vaših CSD tega ne počno?

Neposredna povezava do sporočila: 13
15.4.2010 21:41:48   
ZmajTolovaj
Ja. Jaz sem šla isti dan povedat, da mala hodi v vrtec.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.4.2010 12:53:00   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
Ja. Jaz sem šla isti dan povedat, da mala hodi v vrtec.

A je dovolj, da samo sporočiš ali je treba prav oddati novo vlogo?

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.4.2010 13:10:56   
Soncnica Sandra ***
Pri nas lahko samo sporočiš

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.4.2010 13:12:17   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***

Pri nas lahko samo sporočiš

Uau, to prvič slišim,..user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.4.2010 20:38:24   
ananas83
tut mene zanima nekaj glede OD... rodila sem januarja in ta mesec dobila prvič OD, sama sem računala, da dobim za 4 mesece (jan., feb., mar., apr.), dobila pa sem samo za 3 mesece, torej sklepam, da se to izplačuje za pretekli mesec, al je prišlo mogoče do napake...

v pisarni mi je takrat rekla, ko bo nakazano, bo vse za nazaj?! zdj pa ne vem... mi zna kdo povedat user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.4.2010 21:39:49   
zmajaz
Jap - za pretekli mesec je, tako kot plača, zato si zdaj dobila za 3 mesece, za april boš pa dobila maja. user posted image

(odgovor članu ananas83)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.4.2010 8:09:12   
barca1
vidim, da so s temi CSD-ji sami problemi. na vsakem ti dajo drugačne informacije, no se mi je že zgodilo, da sta mi na istem CSD-ju dve uslužbenki dali različne informacije, potem se pa odloč komu boš verjel. čedalje boj imam občutek, da so ti državni uslužbenci nesposbni, no ne vsi, se najdejo zlate izjeme, ki se res zavzamejo, ampak določenim se pa fučka. tako da vam priporočam, da se vedno pri najmanj dveh uslužbencih prepričate kaj morate narediti in prinesti, pa še to naj bo vse črno na belem, vse si kopirajte, da imaste potem dokaz, da so oni naredili napako.

moja mami je imela, ko sma se s sestro še šolali, en kup težav z CSD, tudi napačno so ji izračunali otroški dodatek, seveda preveč in to so ugotovili po celem letu, tako da ji potem zadnjo leto najinega šolanja otroškega dodatka sploh niso nakazovali.

pri tem je potrebno zelo pazit, tudi ko dobite odločbo vam priporočam da preverite, če so vam pravilno izračunali, da vam ne bo potem potrebno vračati, seveda zaradi njihove napake.

aja pa še to, sestri je ena uslužbenka celo rekla, da očetu ne pripada očetovski dopust če nista poročena! :)

lp

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?