|
RE: Tiste, ki delate s svojimi mozmi doma... 14.4.2010 14:13:31
|
|
|
|
Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: SaaS IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Vas berem in se čudim! Ena dela en projekt, druga drugega, vsi nekaj dodatnega, z pisarno doma.... Kje dobite ponudbe teh del oz. kako pridete do tega? Ker jaz sem že zelo dolgo na bolniški in bi mi zelo pasalo kaj delat doma, da čisto ne zakrnim, da se čutim koristno. Pa ne vem, kje naj iščem kaj takega. Sem pa iz ekonomske smeri. Razmišljala sem že vse možno, do neke konkretne zadeve pa še nisem prišla. Ja, jaz tudi nisem mojster v iskanju posla . Je pa moj zato toliko večji. Včasih se mu kar čudim, v tej recesiji on kar dobiva posle, pa se v našem fohu res pozna recesija. Ma res je mojster kar se tega tiče . Nima vsak takega talenta in jaz sem žal tudi med temi.. Jaz dela imam vedno cel kup, da se ven ne vidim, stalno nekaj, ampak se pa na žalost v denarnici nič kaj ne pozna. V katerem fohu pa delate? Jaz mislim, da vsaj kolikor opazujem, dela za kake male privatnike je še, npr. kaka obrtniška dela, problem so večji posli - ker se nič ne gradi, ozioroma kar se, je vse sumljivo... Problem je tu za večja podjetja, ne za mala - čeprav imamo mi bolj tako dejavnost, da sicer res ciljamo na večje posle, ampak smo prilagodljivi in fleksibilni in delamo tudi manjše stvari, ker se še nismo toliko širili in se tudi nimamo namena, zato ni tako hudo. Smo sicer vezani na gradbeni sektor, ampak imamo tako dejavnost, ki je veliko podjetij ne zna opravljat in jih je zato malo, ni neke hude konkurence, konkurenca so nam samo tisti, ki lahko ponudijo večjo podkupnino Drugače pa - na žalost, če mene vprašate, je malo takih poslov, kjer nebi bilo treba cele dneve delat -podjetništvo je pač način življenja. Večina poslov je takih, kjer ne moreš rešt, ne danes pa ne bom delal, bom pa fraj. Nam je mogoče malo lažje,kot pa npr. moškim, ki roko na srce, v večini primerov še vedno največ vodijo sami.
|
|
|