|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj če se hrana zatakne in se začne dušiti
9.4.2010 17:59:00   
janja.k
Otrok je star 8 mesecev. Je že zelo različno hrano, ampak mu vse zmiksam ali pretlačim z vilicami. Strah me je, da bi se mu kaj zataknilo in bi se začel dušiti - npr kruh, kos sadja... Kaj narediti v tem primeru?
Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj če se hrana zatakne in se začne dušiti
9.4.2010 18:05:17   
Felicita
http://www.babycenter.com/0_infant-first-aid-for-choking-and-cpr-an-illustrated-guide_9298.bc

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu janja.k)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2010 20:25:37   
PC Baby
Priporočam fenomenalen triurni tečaj, ki ga organizira Društvo za srce: http://www.zasrce.si/ (glej pod Delavnice).

Učiš se kako pomagati dojenčku in majhnemu otroku ravno v takih primerih, npr. če se mu hrana zatakne, če se potopi v banjici in ne more dihat ipd. Vse tudi probaš na lutkah. Res je fajn. Malo povprašaj kdaj bo spet kakšen tečaj. Lani so jih imeli vsak mesec.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2010 21:19:17   
mini86
preveč paničariš..
kako se bo pa nauču žvečt če mu vse pasiraš..ne glede na to a ma že kšn zob al ne ne bo kr pogovtnu stvar dol ampak jo bo lepo ukašiu v ustih, če bo prevelk kos bo izpljuniu..če se mu pa slučajno zaleti ga potrepljaš uzadi med lopaticam, če se mu pa kej zatakne pa probaš iz prstom vn dobit al ga pa za noge obrneš na glavo..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu janja.k)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.4.2010 21:46:07   
PC Baby
No, ravno na tem tečaju so povedali, da je to največja napaka, da otroka za noge obrneš na glavo, ker ga tako res zadušiš. Pa tudi treplanje po hrbtu ni kar tako, ampak moraš vedet točno kam in koliko, da je efektivno in da ne zdrsne košček hrane še nižje.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2010 12:56:37   
janja.k
In kako je prav treplati po hrbtu?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2010 17:45:56   
ledenaa
Ti mu kar lepo pasiraj dalje.
na vsake toliko mu ponudi kakšen košček ali kaj podobnega.še nihče ni do OŠ jedel vse pretlačeno,tako da ne poslušaj nekaterih osebkov

(odgovor članu janja.k)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2010 18:57:47   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

No, ravno na tem tečaju so povedali, da je to največja napaka, da otroka za noge obrneš na glavo, ker ga tako res zadušiš. Pa tudi treplanje po hrbtu ni kar tako, ampak moraš vedet točno kam in koliko, da je efektivno in da ne zdrsne košček hrane še nižje.

no tko je nm reku P

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2010 19:00:53   
mini86
tako da ne poslušaj nekaterih osebkov

ok s tem si mislna mene ane..itak da ni jedu še noben do oš pasirano..povedala sem pač svoje mnenje- in je pač tako da mislim da ni potrebno pasiranje..pa me tož zarad tegauser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2010 17:59:30   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kako se bo pa nauču žvečt če mu vse pasiraš..ne glede na to a ma že kšn zob al ne ne bo kr pogovtnu stvar dol ampak jo bo lepo ukašiu v ustih, če bo prevelk kos bo izpljuniu..če se mu pa slučajno zaleti ga potrepljaš uzadi med lopaticam, če se mu pa kej zatakne pa probaš iz prstom vn dobit al ga pa za noge obrneš na glavo..

No, to se pa zelo motiš!! Vse je odvisno od otroka. Ne moreš kar počez svetovati, da naj neha pasirati. Eni sprejmejo koščke takoj (moj prvi otrok), drugi se pa še dolgo davijo in jim nikakor ne gre (moj drugi otrok, ki je hrano kar pogoltnila, niti probala ni ukašiti z dlesnimi).

Tko kot je rekla ledenaa: pasiraš naprej in počasi uvajaš koščke. Pa niti slučajno s kakšnim jabolkom, ker se res lahko zaduši. Začneš tako, da ne spasiraš celotnega obroka ampak kakšno žlico pustiš in samo z vilico pretlačiš in to vmešaš med pasirano. Če ni problema, postopno povečuješ količino pretlačene in zmanjšuješ količino pasirane hrane. Če zavrača pasiraj dalje in probaj ponovno čez kakšen teden.

Lahko pa poskusiš tudi z malimi koščki mehke hrane (kuhana zelenjava, mehko sadje - banana, mehek kruh), ki jo lahko sam nosi v usta ali pa mu ti pomagaš.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2010 18:25:44   
ledenaa
mini pa pač povej svoje mnenje.
In...user posted image
jaz sem svojega iz izkušenj,tako da.....

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.