Urska09 -> RE: kaj če se hrana zatakne in se začne dušiti (11.4.2010 17:59:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 kako se bo pa nauču žvečt če mu vse pasiraš..ne glede na to a ma že kšn zob al ne ne bo kr pogovtnu stvar dol ampak jo bo lepo ukašiu v ustih, če bo prevelk kos bo izpljuniu..če se mu pa slučajno zaleti ga potrepljaš uzadi med lopaticam, če se mu pa kej zatakne pa probaš iz prstom vn dobit al ga pa za noge obrneš na glavo.. No, to se pa zelo motiš!! Vse je odvisno od otroka. Ne moreš kar počez svetovati, da naj neha pasirati. Eni sprejmejo koščke takoj (moj prvi otrok), drugi se pa še dolgo davijo in jim nikakor ne gre (moj drugi otrok, ki je hrano kar pogoltnila, niti probala ni ukašiti z dlesnimi). Tko kot je rekla ledenaa: pasiraš naprej in počasi uvajaš koščke. Pa niti slučajno s kakšnim jabolkom, ker se res lahko zaduši. Začneš tako, da ne spasiraš celotnega obroka ampak kakšno žlico pustiš in samo z vilico pretlačiš in to vmešaš med pasirano. Če ni problema, postopno povečuješ količino pretlačene in zmanjšuješ količino pasirane hrane. Če zavrača pasiraj dalje in probaj ponovno čez kakšen teden. Lahko pa poskusiš tudi z malimi koščki mehke hrane (kuhana zelenjava, mehko sadje - banana, mehek kruh), ki jo lahko sam nosi v usta ali pa mu ti pomagaš.
|
|
|
|