Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 11.7.2005 22:44:59
|
|
|
|
wallery
|
Se opravičujem ker sem narobe napisala analgezija tiskarski :hudicek:na delu
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 11.7.2005 23:23:42
|
|
|
|
sanja k
|
Ne to sploh ni res jaz sem bila na predavanju o tem in sem EA tudi imela in ni nobene bojazni za hromost ker je tisti center daleč od tam punce rade zamenjujejo inf. o tem ko rečejo da lahko čutiš mtavljince v nogi. To pa od tega če je doza premočna - če jih čutiš pač poveš in ti znižajo dozo to je le trenutno, jaz jo vsaki toplo priporočam sem prvič rodila po naravni poti in ni primerjave z drugim porodom 100% boljše, pri nas v SG jo že vsaka ta druga vzame in ti lahko zagotovim da še nobena ni imela nobenih problemov.:sloncek::bravo: Otrok je veliko bolj spočit (ga ne matraš toliko) pa tudi sama si bolj spočita po EA.
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 12.7.2005 0:00:23
|
|
|
|
polona2
|
Priznam, da na te zgodbice res nisem dosti mislila, ker, če bi bilo kaj resnice na tem, se EA ne bi uporabljala širom sveta, kot pač se, niti za trenutek me ni bilo strah kakšnih "stranskih" učinkov in sem anastezistki popolnoma zaupala,lp!
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 12.7.2005 1:43:41
|
|
|
|
Annny
|
Wallery, najprej moraš vedeti nekaj.. EA se ne uporablja samo ob porodu, dobijo jo tudi npr. bolniki, ki trpijo hude bolečine (npr. rakavi bolniki, ki jim ni preostalo več veliko življenja ipd.). Med TEMI se je v svetu zgodilo nekaj primerov hromosti..kar pa bi lahko pripisali součinkovanju več dejavnikov (težka bolezen, razna zdravila, EA itd.). Če je bil tak primer kdaj med porodnicami, potem je res šlo za nesrečno naključje. V Sloveniji takih primerov ni bilo. Danes je ta tehnika že tako izpopolnjena, da je verjetnost za kaj takega neznatna. V glavnem- nobene bojazni ni, da bi šlo kaj narobe. Sicer pa- lahko poskusiš...izgubiti nimaš kaj, saj redkim porodnicam EA tudi ne prime. Ti povem, kako sem se počutila jaz, ko sem šla rodit... Ker sem bila naročena za EA, sem bila popolnoma pomirjena sama s seboj in neverjetno srečna. Niti malo me ni bilo strah, ker sem v sebi vedela, da bo z EA vse v redu, da me ne bo bolelo. Človek se boji neznanega, v tem primeru bolečine pri rojevanju brez EA. Jaz sem ta strah z EA izključila, mislila le na svojo :duda:, mislila pozitivno in tako se je tudi vse dobro izteklo. EA me je naredila brezskrbno in sproščeno, nisem bila napeta in živčna, in verjemi, da to pri porodu pomeni ogromno. No, saj veš;) Poskusi! Lp:rozica:
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 12.7.2005 7:25:39
|
|
|
|
Lunca1
|
Mene ni bilo nič strah.
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 12.7.2005 8:07:52
|
|
|
|
caro
|
Prvič sem rodila z "mislijo na EA" in povem ti bilo je super. Popolnoma sproščena sem šla v porodno sobo kot da bi šla na čvek. Meni je pomagala bolj psihično, ker do klasične EA sploh nisem prišla, sem se namreč preveč hitro odpirala in sem prej rodila predno bi EA "prijela". Zato so mi dali samo inekcijo. Sedaj sem v drugo noseča in EA je ponovno moja odločitev. Za informacijo EA kot način lajšanja porodnih bolečin je v svetu poznana že 25 let. Res pa je, da na nekatere vpliva drugače kot na nekatere. Lahko ti je slabo, imaš mravljinčaste noge in najhujše lahko si hrom. To isto ti namreč povejo tudi ko ti na onko vstavijo kateter. Lp
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 12.7.2005 13:28:47
|
|
|
|
katarina2004
|
Tudi mene ni bilo prav nič strah prej sem se dogovorila z anestezistom tako, da sem bila sproščena in niti pomislila nisem, da bi šlo kaj narobe. Tudi, ko sva se pogovarjala o straniskih učinkih in zapletih mi je lepo pojasnil, da v njegovi dolgoletni karieri ni doživel kakšnih večjih zapletov.
|
|
|
|
Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste... 12.7.2005 20:59:27
|
|
|
|
teta beta
|
Tudi jaz sem slišala za ta 1 mm in možnost, da ohromiš, pa mi je brat, ki je anestezist in me bo verjetno kar on pošlihtal, rekel, da je ta živec menda 2 cm stran (ok, ne bom trdila točno, ker se ne spomnim, ampak skratka - daleč). Pravi, da ni strahu. Sicer pa itak pojdi prej na posvet z anestezistom, če ni morda kakih drugih medicinskih zadržkov za EA.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?